עבור לתוכן

יש לוחות אם שאפשר לחבר אוזניית נייד בשביל אוזניות + מיקרופון ?

Featured Replies

פורסם

הרי לכולם היום יש אוזניות כאלו...

אם לא, יש איפשהו בארץ לקנות מפצל מומלץ ?

פורסם

השאלה לא ברורה לי - מה זה בדיוק "אוזניית נייד"? אם אתה מתכוון לאוזנייה בעלת חיבור סטנדרטי של 3.5 מ"מ, הרי שאין בעיה לחבר אותה ליציאת אודיו בלוח (אני לא חושב שיש היום לוחות אם שאין בהם כרטיס קול מובנה ולפחות 3 יציאות אודיו). אם אתה מתכוון לאוזנייה בעלת חיבור bluetooth אתה צריך מקלט bluetooth - יש לוחות שמגיעים עם מקלט כזה מובנה, אבל בד"כ תצטרך לקנות דונגל USB מתאים בכמה שקלים. אם מדובר באוזנייה בעלת חיבור אחר, סביר להניח שקיים מתאם לחיבור סטריאו סטנדרטי של 3.5מ"מ, אז הייתי מציע לבדוק בפורום ציוד הקפי או בפורום אודיו.

פורסם
  • מחבר

אני אחזור על השאלה באופן יותר ברור. בכל המכשירים הסלולארים היום יש אוזניות עם מיקרופון. החיבור אצלי הוא 3.5 מ"מ ומתחבר למחשב, אבל כמובן שאי אפשר להשתמש במיקרופון.... השאלה היא למה הייצרניות עדיין לא מתייחסות לזה והאם יש איזה כבל זול שאפשר לקנות בארץ..

פורסם

אודיו הוא לא ממש התחום שלי, ולכן אני אעביר את הדיון הזה לפורום אודיו. בכל זאת, אם יש לך אוזניות סטריאו ומיקרופון על אותו הכבל, אז החיבור הוא אולי בגודל 3.5 מ"מ, אבל הוא בעל 4 נקודות מגע (נקודות מתכת שמופרדות ע"י טבעות שחורות) ולא 3 כמו בחיבור סטנדרטי (כל אוזנייה צריכה חוט/נקודת מגע וצריך עוד חיבור למיקרופון, ואני מניח שיש עוד חוט להארקה). לכן אם אתה רוצה לחבר סט כזה למחשב, אתה צריך להפריד בין החוט של המיקרופון לחוטים של האוזניות. חיפוש פשוט באינטרנט מעלה שאתה צריך מפצל כזה:

http://www.ebay.com/itm/Brand-New-3-5mm-To-Dual-3-5mm-Audio-To-PC-Adapter-Cable-Cord-Smartphone-Headset-/171183840633

העניין הוא שכנראה יש מספר תקנים, כפי שניתן לראות מהתמונה הבאה שמצאתי באינטרנט (קישור למקור התמונה), ולכן אני לא בטוח שכל מתאם/מפצל כזה יתאים לסט האוזניות והמיקרופון שברשותך:

main-qimg-4b589f6f2a795390476033df660f95b0?convert_to_webp=true

בקשר לחיבורי האודיו במחשב - אני לא יודע בוודאות שאי אפשר להשתמש בחיבור בעל 4 נקודות מגע ביציאת אודיו סטנדרטית במחשב, אבל ריבוי התקנים (כפי שאפשר לראות בתמונה הנ"ל) כנראה הופך את העניין לבעייתי.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש משהו של אפל, אבל כנראה שאני אבקש מחבר שיבנה לי מפצל כזה, מעניין שזה לא פופלארי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים