עבור לתוכן

קפיצת מפסק חשמל לאחר התקנת מונה חשמל חדש

Featured Replies

פורסם

היי.

לפני כמה זמן, חברת החשמל החליטו להחליף אצלי בבית את המונה הישן עם הדיסק המסתובב בפנים, למונה דיגיטלי. יש לציין כי הדבר נעשה אפילו בלי להודיע לנו לפני, כשראינו שיש הפסקת חשמל, יצאנו החוצה וראינו את מי שביצע את ההחלפה.

המונה נמצא בארון אחד ביחד עם מפסקי החשמל של הבית. יש לציין כי לא ראיתי אם הוא התעסק עם משהו נוסף מלבד המונה עצמו.

מאז ההחלפה, שמתי לב שהמפסק הראשי קופץ לעיתים קרובות כאשר מחוברים הרבה מכשירי חימום, או לדוגמא רדיאטור ודוד.

כמובן שהדבר אמור לקרות כאשר קיימת צריכת חשמל מוגזמת, אך לפני ההחלפה החשמל לא קפץ אף פעם עם אותה כמות של מכשירים פעילים.

השאלה כרגע היא למי לפנות? האם לחשמלאי, או שמא יכול להיות קשר לעבודה שביצעה חברת החשמל והם האחראים לעניין?

תודה.

פורסם

יצא לי לשמוע הרבה תלונות על המונה החדש הזה.

מאיזה עיר אתה?

פורסם
  • מחבר

אני מהקריות.

פורסם

איזה מפסק ראשי קופץ - הגבלה על הזרם (25A 32A וכו') או פחת ?

- אם מפסק הבלה על הזרם - יכול להיות שהם העבירו אותך פאזה, או החליפו עוד משהוא בבניין או בסביבה (חיבורים וכבלים ראשיים, שנאי, ....) וכתוצאה מזה המתח אצלך עלה קצת - ומכשירי חשמל "פשוטים" (כל מה שאינו מחשבים/אלקטוניקה/וכו') עובדים בעוצמה גבוהה יותר ומעבירים זרם גבוה יותר על המתח הגבוה יותר

- אם פחת - בדוק אם בתוך הבית יש קצר לאדמה איפה שהוא (אוליי הגיעו מים לאיפה שלא צריך בבוילר/ביחידה החיצונית של המזגן/בגוף תאורה כלשהוא וכו' כתוצאה ממזג האוויר, אוליי היה איפה שהוא ניוטראל מחובר לאדמה או במקום אדמה, וכו)

בין היתר, למי שיכול לעניין אותו - המונים החדשים מאפשרים לבנות "פרופיל" של שימוש בחשמל לפי זמן, כולל איזה מכשירי חשמל מופעלים (לפי קטגוריות גדולות כמו "אלקטרוניקה", "מנועים", "תאורה", "חימום" וכו'). המונה הפשוט אם הדיסק המסתובב אינו נותן "יכולות גוגל" לחברת החשמל

פורסם
  • מחבר

מה שקופץ זה מפסק הגבלה על הזרם.

יש מצב שהם החליפו משהו שקשור לפאזות? עכשיו שמתי לב שבחשבונות חשמל הקודמים היו קריאות של שני מונים (לא זכרתי בכלל שהיו שם 2) ובחשבון שאחרי ההחלפה יש קריאה של מונה אחד בלבד.

פורסם

הא ! הם כנראה נכנסו לך ללוח ואיחדו את מה שהיה על המונה של ה "לילה" (בדרך כלל בוילר) למעגל הראשי שלך. כלומר, אם הראשי היה 25A, קודם זה היה 25A לא כולל בוילר, ועכשו זה 25A כולל

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כן. סביר להניח... בכל מקרה לחברת החשמל מותר להתעסק עם המונים שלה. זה ציוד שלה ולא פרטי. לבתים ישנים יש את החלוקה לשני מונים. תראה אם בלי בויילר זה עדיין מקפיץ את הפקקים

פורסם

הם לא אמורים לעשות משהוא שבמציאות מקטין את חיבור החשמל של הלקוח, בלי ליידע אותו

וגם לא נראה לי שאמורים לגעת בלוח של הלקוח. במקרה כאן, אם הם אכן העבירו את הבוילר של הלקוח דרך המפסק הראשי, היו צריכים לפתוח את הלוח בשביל להגיע לחיבורים של המפסק הראשי. נראה לי היה יותר נכון מצידם לחבר את החוטים של 2 המונים למונה החדש, בלי לגעת בלוח

פורסם

אני כבר אומר לך הם לא נגעו לו בלוח ועל זה אני חותם לך.

אלא אם כן זה באמת לא מקריות שהלוח שלו / מוצר התחיל לקצר במקביל להחלפה אז מה שקרה זה

א) שני המונים מחוברים דרך פאזות שונות וכאשר חיברו לו למונה אחד, איחדו לו את הפאזות (פחות סביר)

ב) לכל הבניין היה נתיך משותף. פעם היו שמים פאזה אחת יחסית גדולה לבניים קטנים ומה שקרה בפועל זה כאשר הוא היה מגיע לגבול שלו או עוקף במקצת, זה עמד בפרץ ועכשיו במקביל להחלפה של המונים הם פיצלו פאזות לכל הבניין וכל אחד מקבל את מה שמגיע לו (יותר סביר)

חברת החשמל רשאית לשחק עם הפאזה שלה כמה שבא לה, כל עוד היא לא מספקת פחות ממה שיש לאדם בחוזה. שוב אנחנו מדברים על חיבור חד פאזי של 25. הרי ברור שקודם פשוט שמו לו פאזה יותר גדולה...

בנוגע למונים הבעייתים, אתה מדבר על מונים שהתקינו בפרדס חנה ובעוד אזור (זה לא המקום לפרט) והם היו אמורים להקל על העבודה ולא לסבך אותה (מה שכן אל תדאג, הלקוחות בפרדס חנה אשר נמצאים בפיילוט מקבלים חתיכת פיצויים) וגם בעיות שלהם זה יותר בצד התעולי של המונה ו

פורסם

המערכת המקורית (כפי שאני מדמיין) :

system_1.png

אם המפסק התחיל לקפוץ (ומקודם לא קפץ), הם כנראה העבירו את הבוילר למעגל הראשי של הבית, אחרי המפסק הראשי :

system_2.png

אפשרות זאת מוסיפה הגבלות חדשות על הלקוח : עכשו ה 25A של המעגל הראשי שלו כוללים גם את הבוילר, כלומר חיבור החשמל שלו ירד מ "25+16" ל 25

הפתרון הטוב ביותר הוא זה, אבל יש להחליף את הראשי 25A ל 40A (או לפחות 32A....), הפיוז מ 35A ל 50A, והפחת אם צריך (אם הוא של 25A)

לא ניתן לממש את זה מבלי להיכנס ללוח (החוטים שצריך להעביר מקום נמצאים בתוך הלוח), אבל כלקוח (שהלוח שייך לו ולא לחברת חשמל) הייתי רוצה שיתאמו איתי _מראש_ לפניי שמשנים לי דברים בלוח

אם פחות להקפיד על תקנים, היה ניתן לעשות משהוא פשוט יותר כמו זה :

system_3.png

הבעיות באפשרות זאת הן :

- הבוילר אינו עובר דרך המפסק הראשי. מי שמוריד את המפסק הראשי, חושב שהוא ניתק את כל החשמל בדירה, ומפרק את המפסק של הבוילר, יכול לקבל "הפתעה"

- הבוילר אינו מוגן על ידי הפחת. דיי קשה להתחשמל בטעות מהמפסק בתוך הדירה, אבל מהבוילר עצמו על הגג (ובמיוחד בוילר של שכנים שבדיוק דלוק, ואיזה שהוא אידיוט התקין בלי לחבר אדמה, ואולי אם מים בסביבה) ניתן ועוד איך

לא בדיוק אפשרות עדיפה, אבל היא לא משנה משהוא לרעה בהשוואה למצב הקודם של ה 2 מונים, ושם למה שהוא זה כן היה נחשב בסדר.....

אם הם על הדרך העבירו פאזות.... מה כבר ההבדל ? שהמתח בדירה עלה ב 10V ?

נניח שכן. אז אם הזרם המקס' בדירה היה X A (קרוב ל 25), עכשו הוא משהוא כמו X+1.2 A. זה לא נראה לי כמו הבדל שיחצה שחור ולבן את הגבול בין עבודה ללא בעיה כלל במשך שנים, לקפיצות מפסק ראשי על בסיס קבוע

אם באמת הלקוח היה מושך את הזרם בדירה עד הגבול, היו אמורות להיות קפיצות פה ושם גם לפניי שהחליפו את המונה - פשוט בגלל הבדלים בין ימים שונים כמו שיום A המקרר עבד כשהוא הדליק את הקומקום ויום B הוא לא

ניתן לקבל תמונה של הלוח חשמל ? זה אמור לפתור את הניחושים....

פורסם

אני אומר לך שהם לא נגעו לו בלוח ואתה מתעלם מנקודה אחת. בבתים ישנים יש נתיך משותף ואם הם רואים אחד כזה, הם לרוב מחלקים לנתיכים פזורים

פורסם

איך זה אמור להביא לכך שהמפסק הראשי יקפוץ יותר ?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובות וההסברים המפורטים.

אני לא יודע מה מצב הנתיכים, אבל אני כן רואה שמהמונה ללוח החשמל יוצאים שני כבלים שחורים שאחד מהם חתוך - ייתכן שהוא במקור היה מיועד לדוד.

אני מצרף תמונות.

שימו לב שנשארו סימנים על הלוח של המונה מהמונים הקודמים שהיו - היו שניים.

פורסם

אתה יכול להוריד את הפלסטיק הקדמי ולצלם את מה שיש בתוך הלוח ?

אל תיגע בכלום בפנים - יש על החיבורים מתח, ולפחות על 1 מהם יהיה מתח גם כשהמפסקים מנותקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים