עבור לתוכן

שאלה בנוגע לתאימות מעבד ללוח אם

Featured Replies

פורסם

האם מעבד E2200 מתאים ללוח אם MSI G41-M P33 ?

ניסיתי לקרוא על זה אך לא הצלחתי להבין , רשום במעבד ובלוח אם G41 אבל רק בלוח אם רשום ICH71.

מצטער על הבורות אין לי מושג מה זה אומר.

קישור למפרט המעבד E2200

קישור למפרט לוח אם G411-M

אשמח לעזרתכם.

נערך על-ידי gilori86

פורסם
  • מחבר

היי

תודה, איך אני יכול לדעת בוודאות שהמעבד עובד?

המחשב לא עולה ואני די אובד עצות בנוגע לבעיה.

המחשב הישן שלי לא עבד וראיתי קבלים מנופחים על הלוח אם.

קניתי את הלוח אם שרשמתי חיברתי הכל המחשב נדלק אבל אין תצוגה.

ניסיתי להפעיל אותו בלי שום דבר מחובר רק הלוח אם לספק ועדיין לא הייתה תצוגה.

פורסם

1. קודם כל - הקישור בהודעה הראשונה הוא ללוח G41TM-P33 ולא ללוח G41M-P33. זה הקישור נכון.

2. לפי טבלת המעבדים המתאימים ללוח G41M-P33 (קישור), המעבד E2200 מתאים ללוח. ברשימה מופיע שהביוס הראשון שתומך במעבד הזה הוא מגירסה 7.0, אבל מהתבוננות בטבלה הנ"ל וברשימת גירסאות הביוסים להורדה מסתבר כי גירסה 7.0 היא הראשונה ששוחררה ללוח זה, כך שלא סביר להניח שהבעיה נובעת מביוס לא מעודכן.

3. נסה את הלוח מחוץ למארז (על משטח מבודד כמובן), כאשר עליו מותקן רק המעבד עם גוף הקירור (תוודא שהוא מותקן בצורה תקינה ושהמאוורר מחובר ללוח), מודול זיכרון אחד וספק הכח. תשתמש בכרטיס המסך המובנה בלוח (תחבר את המסך ללוח) ותראה אם המחשב נדלק (אתה כנראה תצטרך לחבר כפתור לפינים של כפתור ההדלקה על הלוח או לקצר אותם ידנית בכדי להדליק את המחשב).

4. אם המחשב לא נדלק - נסה לאפס את הביוס (תמצא את הג'מפר/המגשר המתאים על הלוח ותשתמש בו).

5. אם המחשב עדיין לא עובד (אין כלל תצוגה על המסך) - נסה להעביר את מודול הזיכרון לחריץ ההרחבה השני.

6. אם עדיין לא הצלחת לגרום למחשב לעבוד, אז תמיד יש אפשרות רכיב כלשהו לא תקין (המעבד, הזיכרון, ספק הכח או הלוח, אפילו שהוא "חדש"). במקרה כזה אתה תצטרך לנסות רכיבים אחרים במחשב שלך או את הרכיבים שלך במחשב אחר עד שתאתר את הרכיב הבעייתי.

הערות:

א. מכיוון שרשמת שבלוח הקודם היו קבלים מנופחים, יש סיכוי שהבעיה נובעת מספק הכח (במיוחד אם מדובר בספק כח גנרי).

ב. בקצת יותר מ-700 ש"ח אפשר לקנות שילוש בסיסי הרבה יותר חזק ממש שיש לך כרגע (לדוגמא - מעבד Pentium G3220, לוח אם בסיסי, זיכרון בנפח 4GB מסוג DDR3 וקירור סביר למעבד, קישור לדוגמא בלבד). במחשב כמו שלך, במיוחד אם הבעיה היא בלוח, לא ממש משתלם להשקיע (אני מקווה שלא שילמת יותר מ 100-150 ש"ח עבור הלוח).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההשקעה בתשובה

הלוח על 350 ש"ח :-O

רק כדי להיות בטוח שהסברתי את עצמי נכון המחשב נדלק אך אין תצוגה .

ניסיתי כל מה שאמרת, אין לי מחשב נוסף שעליו אני יכול לבדוק את תקינות שאר הרכיבים.

יש דרך אחרת לוודא שאכן הבעיה היא במעבד?

*בלוח אם הישן נדלקה נורה בלוח אם אך המחשב לא עלה, על מה זה מרמז?

פורסם

1. יש לוחות שבהם יש חיווי שמראה שמגיע אליהם מתח, אבל הדבר אינו בהכרח מבטיח שהלוח תקין.

2. נסה להפעיל את המחשב ללא זיכרון כלל כאשר רק המעבד והרמקול הפנימי (שמחובר ללוח, בתקווה שיש לך כזה) מחוברים. במצב כזה הרמקול אמור לצפצף. אם הוא לא מצפצף, הבעיה היא בלוח או במעבד. אם יש צפצוף - הבעיה היא בזיכרון או בלוח (אולי בתושבות).

3. קח בחשבון שיש סיכוי שהבעיה היא בכלל בספק הכח - העובדה שהוא נדלק והמאווררים מסתובבים לא בהכרח מעידה על תקינות הספק.

4. אני חושב שהמהלך הכי טוב במקרה שלך יהיה להחזיר את הלוח (אני מניח שקנית אותו חדש במחיר כזה ולכן יש לך 14 יום להחזירו), להוסיף עוד 350-400 ש"ח ולקחת שילוש חדש מודרני עם מעבד Pentium G ו 4GB זיכרון DDR3. הבעיה היחידה שיכולה להיות לך היא במידה ויש לך התקנים בעלי חיבור IDE (דיסקים קשיחים או כוננים אופטיים), שכן בלוחות מודרניים אין בקר IDE, ולכן לא ניתן לחבר אותם. במקרה כזה אתה תצטרך לקנות התקנים כאלו חדשים.

5. אם אתה רוצה להישאר עם מחשב המבוסס על תושבת 775 מסיבה כלשהי, ואתה חושב שהבעיה היא במעבד, אתה יכול לנסות לקנות מעבד Core2Duo משומש בפחות מ-100 ש"ח (תחפש בלוח יד שניה פה באתר, ביד2 וכד'). אם הבעיה היא בזיכרון, אתה תצטרך לקנות זיכרון DDR2, שגם הוא נחשב היום מיושן (בכל המחשבים הביתיים המודרניים נעשה שימוש בזיכרון DDR3 ובמחשבים לשוק הגבוה - כבר ב DDR4). שוב - השקעה כזו פשוט אינה משתלמת מכיוון שבאותו סכום כבר אפשר לקנות שילוש הרבה יותר חזק ומודרני.

פורסם
  • מחבר

היי שוב תודה,

ביצעתי את כל השלבים -

בפעם הראשונה לא היה צפצוף החלפתי את הספק והלוח אם ציפצף עם ההדלקה אבל עדיין לא הייתה תצוגה (מחובר למסך טלוויזיה בכבל RGB).

בכלל התוצאות של הבדיקות שביצעתי גם לפני ההדרכה שלך אפעם לא היו עקביות.

אין לי רעיונות לבדיקות נוספות, עברו 14 יום מהיום של הקנייה זה מחשב של ידידה שקנתה ולא ידעה איך להרכיב.

פורסם

1. אם החלפת ספק הכח גרמה ללוח לצפצף, אז קודם כל יש סיכוי סביר שספק הכח המקורי לא תקין.

2. אם יש ציפצוף מהלוח, יש לבדוק בחוברת הלוח מה המשמעות שלו. בד"כ ציפצוף ארוך מחזורי מעיד על בעיה בזיכרון. אם הציפצוף הזה נשמע כאשר הזיכרון כלל לא מותקן - זה תקין. אם הוא נשמע כאשר הזיכרון מותקן, אז יש בעיה בלוח או במודולי הזיכרון. אם יש ציפצוף ללא זיכרון, אבל לאחר התקנת הזיכרון אין ציפצוף והמחשב לא עובד, הבעיה היא כנראה, שוב, בלוח אם במודולי הזיכרון, כאשר אני הייתי מהמר שמדובר במודולי הזיכרון.

במקרים כאלו אין יותר מדיי מה לעשות מלבד החלפת הרכיבים עד איתור הרכיב הבעייתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים