עבור לתוכן

בעיה בזכרונות או בתוכנה? אולי בכלל הגדרות לוח אם ?

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי לוח אם מדגם P8P67-M

היום לפתע הוא לא נדלק לי, פשוט עשה ריסטארטים (2 או3) בהדלקה. אחרי הריסטארט האחרון המשיך לעבוד אבל בלי שום תצוגה על המסך. בזמן התקלה דלקה נורת ה DRAM LED על הלוח אם.

אחרי שניתקתי את אחד מכרטיסי הזכרון שלי המחשב כן נדלק רגיל בלי שום בעיה. בהתחלה חשבתי שהבעיה היא בכרטיס זכרון אבל כחיברתי את הזכרון "הדפוק" והוצאתי את ה"תקין" הבעיה המשיכה. והיה נראה שהלוח פשוט לא מוכן לקבל את שניהם ביחד.

בסופו של דבר מה שעשיתי זה לשים את 2 הכרטיסי זכרון על הסלוטים השחורים ולא על הכחולים וזה כן עבד משום מה בצורה הזו. האם זה אומר שיש לי בעיה בכרטיסי זכרון ? האם הבעיה היא בלוח ? אולי בכלל אין בעיה והלוח רוצה שישתמשו בכחולים רק אחרי השימוש בשחורים מסיבה כלשהי?

בנוסף הרצתי MEMTEST על הזכרונות, ובמשך שעה וחצי של בדיקות הכל היה תקין בלי שום error אבל אז לפתע הופיע לי המסך הזה. יש לציין שהבדיקה המשיכה גם במסך הזה ולא נראה כאילו שזה error אלא רק שיבוש בתוכנה אבל זה אתם תגידו :

33vcj0j.jpg

פורסם

בקשר לתמונה הנ"ל - זה לא תקין. העניין הוא שזה יכול לנבוע מבעיה בכרטיס המסך, בלוח האם, במעבד או אפילו בזיכרון (גם קוד התוכנה עצמה צריך לשבת בזיכרון, ואם שטח זיכרון זה לא תקין הדבר יכול לגרום לתוכנה לעבוד באופן לא תקין), אבל מצד שני ייתכן שפשוט מדובר בבאג תוכנתי (אולי גירסת ה memtest86 בה אתה משתמש ישנה מדיי ולא מזהה את החומרה שלך בצורה נכונה). כדאי שתנסה להשתמש ב +memtest86 (קישור לאתר). התוכנה דיי דומה ל memtest86 שבה השתמשת כאן.

בקשר לבעיה עצמה:

א. לפי החוברת של הלוח אם נעשה שימוש ב-2 מודולי זיכרון אין חובה להתקינם דווקא בחריצי ההרחבה השחורים - בהחלט אפשר להשתמש רק בכחולים. אם הבעיה קיימת כאשר אתה מתקין זיכרון בחריצי ההרחבה הכחולים אך לא כאשר הזיכרון מותקן בחריצי ההרחבה השחורים, ייתכן שהבעיה היא בלוח האם (אולי בתושבות) או אפילו במעבד (בקר הזיכרון נמצא על המעבד).

ב. אם לא שינית דבר במחשב לפני שהבעיה הופיעה, בהחלט ייתכן שרכיב כלשהו במחשב פשוט התקלקל. אני מציע שתבדוק האם יש קבלים מנופחים או מפוצצים על לוח האם או על כרטיס המסך ואם כן - הבעיה היא כנראה ברכיב זה (גם אם כל הקבלים על רכיב כלשהו תקינים הדבר אינו בהכרח אומר שהוא תקין). יש לציין כי קבלים נפוחים/מפוצצים יכולים להעיד גם על בעיה בספק הכח, בפרט אם מדובר בספק כח גנרי. כמו כן מומלץ שתבדוק שכל הרכיבים מחוברים כראוי, וזה כולל את המעבד עצמו (יכול להיות שהמעבד זז מעט ממקומו ואז אין מגע טוב בינו לבין חלק מהפינים שבתושבת), את גוף הקירור למעבד (אולי המאוורר לא תקין, אולי צריך לרענן את המשחה התרמית), שכן טמפרטורה לא תקינה של המעבד יכולה לגרום לבעיות וכן את כרטיס המסך. אתה גם יכול לבצע בדיקת מאמץ למחשב (אולי עם OCCT) ולראות האם יש קריסות. אם הבעיה חוזרת ואתה לא מצליח לפתור אותה (וזה כולל איפוס הביוס, הפעלת המחשב עם חומרה מינימלית וכד') הדבר היחיד שאפשר להציע לך הוא לבדוק את הרכיבים שלך במחשב אחר או רכיבים אחרים במחשב שלך עד שתאתר את הרכיב שגורם לבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים