עבור לתוכן

בקשר ל PhysX

Featured Replies

פורסם

איזה הגדרות זה PhysX במשחקים

איך אני מבטל את ה PhysX ?

למשל אני חושב ש SSAA זה PhysX אם אני לא טועה

פורסם

לא, SSAA זה לא physx זה סוג של antialiasing (ראשי תיבות של Super sampling anti aliasing).

1.אם אין לך כרטיס של nvidia הphysx לא יעבוד בכלל.

2. אם כן יש לך, אז זה יכול להופיע בכל מיני שמות וצורות, לפעמים בשם physx ולפעמים בשמות אחרים, ובכל מקרה מבטלים את זה כשאפשר דרך ההגדרות.

לדוגמא: בmetro 2033, זה מופיע בשם physx וניתן לביטול, ובlords of the fallen זה מופיע בשם nvidia turbulence או משהו כזה וגם ניתן לביטול..

בכל אופן, אפשר לבטל את האופציה באופן יותר קבוע דרך הnvidia control panel ע"י שינוי הקונפיגורציה מgpu לcpu.

http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2700/~/disabling-nvidia-physx-gpu-acceleration

סתם מסקרנות, למה אתה רוצה לבטל את הphysx?

פורסם

1.אם אין לך כרטיס של nvidia הphysx לא יעבוד בכלל.

זה יעבוד עם כרטיסים של AMD בתנאי שתתקין את הרכיב התוכנתי המתאים של NVIDIA (קישור). אני יודע את זה מנסיון כי המשחק Velvet Assassin למשל לא רץ בלי PhysX אבל רץ בלי בעיה עם הכרטיס שלי (AMD) לאחר שאני מתקין את מה שצריך.

פורסם
  • מחבר

תקשיב Metro Last Light עובד לי רע

זה המפרט שלי

QuadCore Intel Core i5-3470, 3400 MHz

Asus P8Z77-V LX

8144 MB

AMD Radeon HD 7950

חשבתי אולי בגלל ההגדרות של הPhysx אבל מסתבר שלא

אולי תוכל לעזור לי בקשר למשחק הזה

זה ההגדרות ששמתי במשחק:

Resolution - 1920x1200

quality - very high

ssaa - 4x

texture filtering - af 16x

motion blur - normal

tessellation - very high

advanced physx מבוטל

וזה עובד רע מאוד

עם המפרט שלי אני אמור להריץ את זה לא ?

אז מה הבעיה?

פורסם
זה יעבוד עם כרטיסים של AMD בתנאי שתתקין את הרכיב התוכנתי המתאים של NVIDIA (קישור). אני יודע את זה מנסיון כי המשחק Velvet Assassin למשל לא רץ בלי PhysX אבל רץ בלי בעיה עם הכרטיס שלי (AMD) לאחר שאני מתקין את מה שצריך.

אתה טועה, זה שהמשחק רץ רק אחרי שאתה מתקין את הדרייבר של physx לא אומר שההגדרות יעבדו..

גם בmetro2033 חייב שהדרייבר הזה יהיה מותקן אחרת המשחק לא עובד..

אם תשים לב לציטוט שציטטת אותי אני כתבתי שהphysx לא יעבוד !!! לא המשחק.

בחלק מהמקרים כן תתאפשר הפעלה של האופציה, וההגדרות ישענו על המעבד, מה שיביא לפגיעה בביצועים, לעומת שימוש בכרטיס של nvidia שבו יש רכיב physx יעודי ומובנה.

עריכה: אין רכיב physx (מסתבר)

בכל אופן, תנסה להוריד את הantialiasing לגמרי, ותבדוק איך עובד לך, לסרוגין תנמיך קצת את הtessellation, אלה הגדרות כבדות גם לכרטיס כמו 7950.

פורסם

אם משחק שדורש PhysX רץ עם כרטיסי AMD ברגע שמתקינים דרייבר, אז איפה בדיוק חוסר התמיכה ב-PhysX מתבטא?

פורסם

רשמית, כרטיסי AMD לא יתמכו בphysx גם אם תעשה סלטה באוויר עם שפגט תוך כדי שאתה עושה ג'אגלינג עם כדורים בוערים..

אם האופציה תעבוד, היא תעבוד רק על ידי המעבד ואם לא, אז היא לא תעבוד בכלל, עם דרייבר ובלי דרייבר.

פורסם

אני לא חושב שקראת את השאלה שלי.

פורסם

בחלק מהמקרים כן תתאפשר הפעלה של האופציה, וההגדרות ישענו על המעבד, מה שיביא לפגיעה בביצועים, לעומת שימוש בכרטיס של nvidia שבו יש רכיב physx יעודי ומובנה.

אין רכיב פיזיקה, סך הכל הדרייבר של NVIDIA מאפשר לליבה הגרפית לבצע את החישובים, דבר שב-AMD לא אפשרי, כי "אין תמיכה", למרות שהוכח שכרטיסים של AMD יכולים להריץ את זה על עצמם (לא באופן רשמי) כמובן.

וכאן בדיוק מגיע החלק שבוא אתה טועה, אין רכיב פיזיקה, אלא רק מקום החישובים, מעבד או כרטיס מסך.

פורסם

מקבל את התיקון.

פורסם

טענת שיש רכיב פיזיקה, טענתי שאתה טועה, מה לא הבנתי?

פורסם

התשובה שלי הייתה לחבר שמעליך ושיניתי את שלי אחרי שראיתי את התגובה שלך :)

תמיד חשבתי שישנו רכיב נוסף הממונה על חישובי הphysx, קראתי על זה משהו פעם, זה נקרא PPU אם אני לא טועה.

חסר שרק תגידו שסנטה קלאוס לא קיים, ושאין דבר כזה פיית שיניים :)

פורסם
תקשיב Metro Last Light עובד לי רע

זה המפרט שלי

QuadCore Intel Core i5-3470, 3400 MHz

Asus P8Z77-V LX

8144 MB

AMD Radeon HD 7950

חשבתי אולי בגלל ההגדרות של הPhysx אבל מסתבר שלא

אולי תוכל לעזור לי בקשר למשחק הזה

זה ההגדרות ששמתי במשחק:

Resolution - 1920x1200

quality - very high

ssaa - 4x

texture filtering - af 16x

motion blur - normal

tessellation - very high

advanced physx מבוטל

וזה עובד רע מאוד

עם המפרט שלי אני אמור להריץ את זה לא ?

אז מה הבעיה?

פורסם

PPU או Physics Processing unit הוא רכיב שכבר לא קיים היום, אלא פותח בזמנו על ידי חברה בשם Ageia כדי לעבד בנפרד את כל מה שנכתב ב-PhysX.

physx.jpg

מאז, שימוש בטכנולוגיה הוטמע בליבות הגרפיות הסטנדרטיות של אנוידיה כשרכשה את החברה.

פותח הדיון, אתה מנסה להריץ מטרו עם המערכת שלך על הגדרות שנחשבות לכבדות מאוד. אתה משתמש ב-AA כבד והגדרות גבוהות ואין מה להתפלא, גם מערכות מחשב חזקות הרבה יותר לא שורדות את זה. רד קצת בהגדרות.

פורסם

אה הבנתי :)

תודה על ההבהרה ^C^

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים