עבור לתוכן

שדרוג זיכרון מ 4 ל 8/12 - מהירות וחיבורים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לשדרג את הזיכרון למחשב הבא, להלן המפרט:

AMD Athlon II X3 440 - מעבד

G Skill F3-10666CL8-2GBECO , 666.7 MHz DDR3-1333 / PC3-10600 - סה"כ זיכרון של 4GB שמחובר ע"י 2 יחידות של 2GB ב Dual

GIGABYTE GA-880GM-UD2H - לוח אם

עכשיו אני לא יודע איזה זיכרון כדאי לקנות, האם שווה להשקיע 8GB או שמספיק רק להוסיף 4 ? יש לזכור שזה מחשב טיפה ישן

האם כדאי לשמור על עניין ה Dual , זה דרמטי או שפשוט רק לדחוף כמה זכרון שאני רוצה להוסיף?

בזמנו שקניתי את המחשב...התייחסנו למשהו שנקרא CL , האם זה עוד רלוונטי?

אני חשבתי אם אני משקיע כ 350 ש"ח בערך על 8GB ...אז לפחות שזה יהיה זכרונות מהסוג חדש...כדאי שזה ילך למחשב אחר במידת הצורך...או שכבר החיבורים השתנו וזה כבר לא יתחבר ...

אשמח להמלצות ספיציפיות על זכרונות

תודה חברים ושבוע מעולה!

דרור

נערך על-ידי דרור א

פורסם

1. לפני שאתה מוסיף זיכרון, תוודא כי הזיכרון החדש יכול לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים. את הדגם המדוייק של הזיכרון שלך לא מצאתי באתר של G.Skill, אבל זיכרונות דומים עובדים במתח של 1.5V. אם הזיכרון שלך גם כן עובד ב 1.5V, אז סביר להניח שכל זיכרון שתקנה כיום יתאים מבחינה זו (זיכרונות של 1.65V כמעט ולא נמכרים וזיכרונות של 1.35V יכולים להיות מעט יקרים יותר).

2. לפי האתר של הלוח GA-880GM-UD2H (קישור), הלוח תומך ב-4 מודולי זיכרון מסוג DDR3 ובנפח כולל של 16GB. מכאן שהלוח תומך במודולי זיכרון של 4GB. האם הוא תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB? לא בטוח - צריך לבדוק את זה (בעיקרון, צריך לחפש אנשים שיש להם לוח כזה ולראות האם הם הצליחו להתקין מודולי זיכרון בנפח של 8GB).

3. הרחבת הזיכרון מ 4GB ל 8GB תעזור לך במידה והבעיה שלך עם המחשב נובעת מחוסר זיכרון. כיום 4GB הם דיי המינימום והם יספיקו לך לדברים בסיסיים כמו עבודה משרדית, צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט (לא עם הרבה חלונות/טאבים פתוחים). אם השימושים שלך הם מעבר לכך, ובפרט אם אתה מעוניין להפעיל משחקים, רצוי שיהיו לך לפחות 8GB זיכרון.

4. הזיכרון שלך מסוגל לעבוד בתדר מקסימלי של 1333MHz. לפי האתר של AMD (קישור), מעבדי ה Athlon X3 כוללים בקר זיכרון התומך בזיכרון DDR3 בתדר מקסימלי של 1333MHz. מכאן שגם אם תקנה זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר גבוה יותר (סביר להניח - ב 1600MHz), הוא יעבוד בתדר של 1333MHz (אלא אם כן תבצע המהרה כלשהי). בכל מקרה, ההבדל בביצועי הזיכרון בין 1333MHz ו 1600MHz הוא בד"כ לא מורגש.

5. גם ההבדל בין עבודה בערוץ בודד לעבודה בערוץ כפול פחות מורגש . אם תוכל לשמור על עבודה בערוץ כפול - זה יהיה נחמד, אבל זה לא משהו קריטי. אני חייב לציין שאני לא יודע אם מחשב מבוסס AMD מסוגל לעבוד עם 3 זיכרונות בערוץ כפול (במחשבים מבוססי אינטל פשוט יש לדאוג שבכל ערוץ זיכרון תהיה כמות זיכרון שווה בכדי לעבוד בערוץ כפול, מה שאומר שתצורה של 2 מודולי זיכרון של 2GB כל אחד ועוד מודול זיכרון בנפח 4GB יכולים לעבוד במצב של ערוץ כפול).

6. אם אתה קונה זיכרון, תוודא שאתה קונה זיכרון שמתאים מבחינת המתח לזיכרון הקיים, כאשר רצוי מאד שהזיכרון יהיה של חברה מוכרת ועם אחריות ארוכה ככל האפשר. אם אתה מעוניין במודול זיכרון יחיד בנפח של 4GB, המודולים הכי זולים שאני רואה הם ה Kingston 4GB - 1600Mhz - DDR3 - CL11 - Low Profile - KVR16N11S8/4 שעולה 195 ש"ח בפלונטר (קישור) וה G.Skill 4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-4GNT שעולה 199 ש"ח ב KSP (קישור).

7. יש לציין כי תמיד קיימת האפשרות שתהיה בעיה של אי תאימות בין הזיכרון הישן והחדש או בין הזיכרונות והלוח/בקר הזיכרון. הסיכוי לכך הוא נמוך אך עדיין קיים.

פורסם
  • מחבר

היי שי ,

ווואו המון המון תודה :), למדתי המון ...

(מצטער על הזמן שלקח לי להגיב)

אוקיי הגעתי ל 3 זכרונות (פילטרתי לפי מהירות 1600 ונפח 4GB ויצרן G.SKILL ) ,

עכשיו יש שם 2 באותו מחיר ( 199 ו 200 ) , ועוד אחד ב 230 .

אני מעריך שלא יהיה הבדל ביניהם כל כך...אבל מה לבחור ביניהם (האם התוספת של 30 ש"ח תשנה משו ? ) ?

במידה ולא, איזה מהדגמים של במחיר ה 200 לקחת ( 199 או 200 ? )

שוב תודה, אתה מקצוען :)

דרור

פורסם

כפי שאתה יודע, כל הזיכרונות הנ"ל הם של G.Skill ובנפח של 4GB, ועל שלושתם יש אחריות לכל החיים. הזיכרון שעולה 199 ש"ח הוא כנראה הגירסה הכי פשוטה, כלומר מסדרת ה Value (קישור), הזיכרון שעולה 200 ש"ח הוא מסדרת ה Aegis, שאמורה להיות איכותית יותר ומתאימה יותר לגיימרים, אבל בפועל הוא דיי זהה בתכונות שלו לזיכרון ה Value למעט העובדה שיש לו גוף קירור/מפזר חום (קישור). אלא אם כן יש בעיה להתקין זיכרון כזה אצלך במחשב (אולי גוף הקירור יפריע) או שאתה יודע בוודאות שהוא לא מתאים ללוח שלך (בהסתברות נמוכה מאד), אין סיבה שלא להוסיף עוד שקל ולקחת אותו. הזיכרון שעולה 230 ש"ח הוא מסדרת ה Ripjaws שגם כן אמורה להיות איכותית יותר מסדרת ה Value (קישור). בניגוד לזיכרונות האחרים, הוא עובד בתיזמונים של 9-9-9-24 בתדר של 1600MHz (הזיכרונות האחרים עובדים בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 11-11-11-28). בנוסף הזיכרון הזה מגיע עם גוף קירור בצורת "שיניים" (או לסת/jaws) והוא בגובה של 40 מ"מ (גובה הזיכרונות האחרים לא מצויין), כך שיכול להיות שהוא לא יתאים לכל גוף קירור המותקן על המעבד. רק שיהיה ברור - ככל שהתיזמונים הדוקים (קטנים) יותר, כך הזיכרון יגיב מהר יותר, ולכן זיכרון כזה נחשב "מהיר" יותר.

האם זה יורגש אם הזיכרון יעבוד בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 11-11-11-28 או 9-9-9-24? סביר מאד להניח שלא. במקרה הספציפי שלך זה עוד פחות רלוונטי, מכיוון שהזיכרון יעבוד בתדר של 1333MHz (ההגבלה כאמור נובעת מבקר הזיכרון שבמעבד), ולכן סביר מאד להניח שכל זיכרון שתקנה יעבוד בתדר של 1333MHz בתיזמונים של 9-9-9-24. למעשה אפשר לחשב ולהראות שתיזמון (למעשה מספר מחזורים) של 11 פירושו זמן של 13.75ns בתדר של 1600MHz, וזמן של 13.75ns בתדר של 1333MHz שקול לכ-9 מחזורים (בדומה - תזמון של 9 בתדר של 1600MHz שקול לתיזמון של 7.5, ומעשית - 8, בתדר של 1333MHz). אם אתה מתכנן המהרה כלשהי, רצוי שתיקח זיכרון שמסוגל לעבוד בתיזמונים הדוקים (קטנים) יותר ואם אפשר - גם אחד עם גוף קירור. אני הייתי הולך על הזיכרון מסדרת Aegis שעולה 200 ש"ח, ורק אם הוא לא יעבוד - הייתי מחליף אותו לזיכרון שעולה 199 ש"ח.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

היי שי,

קניתי וחיברתי...הכל עובד מעולה, המון תודה לך :)

פורסם

אין בעיה. תתחדש.

רק בכדי שנוכל ללמוד משהו מכך - האם אתה עושה שימוש ב-3 מודולי זיכרון (2 מודולי הזיכרון הקיימים בנפח 2GB כל אחד ועוד מודול חדש בנפח 4GB) או בתצורה אחרת? אם כן - האם הוא עובד בתצורה של ערוץ כפול או ערוץ בודד?

פורסם
  • מחבר

היי שי,

אני עושה שימוש ב 3 מודלים ( 2x2GB + 4GB ) כפי שרשמת.

אני מצרף קצת תמונות מ HWINFO ו CPU-Z .

מאמין שזה עונה על תשובתך :)

נערך על-ידי דרור א

פורסם

מצויין - אתה עובד במצב של ערוץ כפול עם 3 מודולי זיכרון ועם מעבד של AMD, מה שמראה שגם במחשבים המבוססים על מעבדי AMD אפשר לעבוד בערוץ כפול עם 3 מודולי זיכרון ולא רק במחשבים המבוססים על מעבדי אינטל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים