עבור לתוכן

התיעצות: לוח מסדרת H97 GAMING 3

Featured Replies

פורסם

ההתלבטות שלי היא בין gigabyte לבין msi..

אשמח לדעות והסברים למה כן ולמה לא

תודה מראש

פורסם

הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות של הלוח GA-H97-Gaming 3 של Gigabyte (קישור) ללוח H97 GAMING 3 של MSI (קישור):

54a9d15a1de49.png

לפי התכונות בלבד, הלוח של Gigabyte עדיף, בעיקר כי יש לו 8 שלבי ייצוב מתח (לעומת 6 בלוח של MSI), חיבור ה SATA Express והאפשרות לחבר עוד 2 חיבורי USB 2.0 למארז או בעזרת מתאם מתאים הם לא ממש חשובים. השאלה היא המחיר - לדעתי הבדל כזה בתכונות לא שווה תוספת של 100 ש"ח (ואני לא בטוח שגם 50 ש"ח).

פורסם
  • מחבר

ומבחינת החברה עצמה? שמעתי מלא ביקורות לא טובים על msi ותכלס זו ההתלבטות העיקרית שלי

פורסם

MSI היא חברה ותיקה שמייצרת לוחות אם כבר שנים, וסביר להניח שאם היא הייתה מייצרת מוצרים נחותים אף אחד לא היה קונה את המוצרים שלה והיא הייתה נסגרת. האם אני יכול להגיד לך בוודאות שבקרת האיכות של MSI (או למעשה של כל חברה אחרת) יותר טובה מאשר זו של חברות אחרות? לא, פשוט כי אני לא יודע. הדבר היחיד שאני יכול להציע הוא לחפש ביקורות (בד"כ באתרי מכירות, אבל גם באתרי סקירת חומרה) לגבי הלוח הספציפי בו אתה מעוניין ולראות באילו בעיות אנשים נתקלו. יש לזכור שבד"כ אנשים שאין להם בעיות עם הלוח לא יתלוננו, כך שרוב ביקורות המשתמשים בד"כ לא יהיו חיוביות. לכן צריך לראות לכמה אנשים יש בעיות עם דגם לוח ספציפי ואיזה בעיות חוזרות בו. קח בחשבון שאלפי לוחות נמכרים כל חודש, ומבחינה הסתברותית תמיד יהיו כאלו שיגיעו לא תקינים לצרכן. כל הנ"ל נכון לגבי כל מוצר ולא רק לגבי לוח אם. מה שאני כן יכול להגיד לך הוא לגבי התכונות של הלוח - מה הוא מציע והאם הוא משתלם ביחס ללוחות אחרים, וזה מה שעשיתי בטבלה הנ"ל.

אגב, לא ציינת תקציב או שימושים אלא רק ביקשת להשוות בין שני הלוחות הנ"ל, כך שבהחלט יכול להיות שיש לוחות משתלמים יותר עבורך.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

Motherboard Gigabyte h97 GAMING 3 LGA1150

CPU intel Intel Core i5 4690K tray

CPU Cooler arctic colling Arctic Freezer i30

Graphics Card Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5

RAM G-Skill Aegis 1x8GB DDR3 1600Mhz RED

Power Supply SeaSonic SSR-650RM 650W ATX12V

Hard Drive Samsung 840 EVO Series MZ-7TE250BW 250GB SSD

זה המפרט (תקציב 4.5-4.8k באילת)

עדין אני מתלבט בעיקר לגבי הלוח

פורסם

אם אתה לא מתכנן המהרה, אז אין ממש טעם שתקנה את ה Core i5-4690K, שכן ה Core i5-4690 דיי זהה בתכונות שלו (לשניהם 4 ליבות, אותו תדר עבודה, אותו תדר טורבו ואותה כמות זיכרון מטמון, קישור להשוואה מהאתר של אינטל), אבל יותר זול.

אם אתה כן מתכוון לבצע המהרה, אני מניח שהם תהיה יחסית קלה (בהתחשב בקירור ובכך שאתה מעוניין בלוח בעל ערכת שבבים H97), ואז הייתי מציע ללכת על הלוח שבו יש יותר שלבי ייצוב מתח (במקרה הזה - הלוח של Gigabyte). כמובן שאני מציע שתוודא שהלוח בו אתה מעוניין אכן מתאים להמהרה מבחינת האפשרויות בביוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים