עבור לתוכן

צריך עזרה באיתור תקלות במחשב נייח

Featured Replies

פורסם

מערכת המחשב:

Intel i7 930 עם Scythe Mugen II Rev.b

Gigabyte GA-X58A-UD3R

G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 - נקנה היום

Sapphire Radeon R9 280 DUAL-X BOOST OC 3GB - נקנה היום

Samsung Spinpoint F3 1TB

Samsung 840 EVO 120GB - נקנה היום

CM HAF932

Seasonic 620W Bronze Series

(זה מחשב של חבר)

לפני השדרוג היה במחשב 2 כרטיסי GTX460 של גיגהבייט שהקירור שלהם כשל

3 סטיקים של Patriot Extreme Performance 2GB DDR3 1600Mhz שגם התחילו לעשות בעיות (המערכת הראתה שקיימים 4GB כשמחוברים 6, והיו גם פעמים שהיה כתוב בסוגריים Usable 2GB)

היום הרכבתי את החלקים למקומם. את הSSD עם מתאם ל3.5" ולמסילה של הHD,

המחשב עולה והכל בסדר עד כאן...

אבל כשאני מנסה להפעיל את ה AHCI בביוס המחשב פשוט לא נדלק אחרי זה, עד שאני לא מאפס את ההגדרות

הבעיה שאין רמקול על הלוח אם אז אני לא יכול לשמוע אם יש תקלות POST

חובה להדגיש שהלוח אם מזהה את הSSD, גם מופיע בביוס דגם מלא וגם במערכת הפעלה ניתן לראות אותו כunallocated space (כי לא פירמטתי עדיין למחיצה)

בנוסף הספק משמיע צקצוקים בקצב משתנה תלוי בעומס כל עוד המחשב דלוק

החלטתי להעמיס בכוונה על המחשב לראות אם יש בעיה בספק, ואכן בבדיקה של OCCT - Powes supply אחרי מספר דקות המחשב פשוט נכבה, ולא נדלק עד שלא מחברים מחדש לחשמל

כמובן שהטמפרטורות של כל החלקים היו ברמה סבירה, המעבד הגיע ל56 מעלות מקסימום. ככה שטמפ' זה לא פקטור פה.

לפי התקתוקים והקריסה זה אומר שהספק הלך, נכון?

ואם נקנה לו חדש, אז 550W יספיק?

ולמה הAHCI לא הופעל כראוי, יכול להיות גם קשור לספק אולי? או שאולי יש תקלה כלשהי בלוח אם.

מחר נחליף לו ספק, ואנסה לעדכן את הBIOS שכבר בן איזה 4 שנים

בנוסף אני אביא לו ספיקר לנסות לשמוע איזה תקלות הוא יודיע

מה אתם אומרים? יש לכם אפשרות לעזור לי פה, או שאין מספיק פרטים?

פורסם

אבל כשאני מנסה להפעיל את ה AHCI בביוס המחשב פשוט לא נדלק אחרי זה, עד שאני לא מאפס את ההגדרות

הבעיה שאין רמקול על הלוח אם אז אני לא יכול לשמוע אם יש תקלות POST

חובה להדגיש שהלוח אם מזהה את הSSD, גם מופיע בביוס דגם מלא וגם במערכת הפעלה ניתן לראות אותו כunallocated space (כי לא פירמטתי עדיין למחיצה)

למה הכוונה בלא נדלק? וינדוס לא עולה או שהמחשב ממש לא נדלק.

בקשר לספק אולי כדאי לקחת אותו לחנות ממנה הוא נקנה במידה והוא עדיין באחריות כדי שיבדקו אותו ואם הוא תקול שיחליפו במסגרת האחריות (זה דגם עם 3 שנות אחריות אם אני לא טועה).

הפעלת AHCI בביוס צריכה להתבצע לפני התקנת מערכת ההפעלה , אם יש לך כבר מערכת הפעלה שהותקנה על קשיח במצב IDE בביוס אז מן הסתם כשתשנה בביוס ל-AHCI וינדוס לא יעלה מאותו קשיח.

תשנה ל-AHCI בביוס ואז תתקין את מערכת ההפעלה על ה-SSD

פורסם
  • מחבר

מחשב בן 4 וחצי שנים. אין כבר אחריות.

הכוונה ששום דבר לא נדלק. פשוט מסך שחור(שוב. אני לא יכולתי לדעת איזה שגיאה יש, אם בכלל כי אין ספיקר שיעשה צפצופים של הPOST)

פורסם
  • מחבר

המערכת עובדת ויציבה גם עם OC עם ספק חדש 550W של Seasonic Gold

כולל המעבר לAHCI דרך הBIOS

כעת מותקן וינדוס 7 מעודכן על הSSD והמחשב טס :P

המערכת רצה בלי בעיה ושרדה בדיקות עומס של OCCT - Power Supply ברזולוציה הכי גבוהה במסך מלא ו- Large data set למשך חצי שעה

הטמפ' המקסימליות של ליבות המעבד היו 61 מעלות

והכ.מסך הגיע ל64 מעלות

אז הצלחתי לתקן את המחשב הזה לגמרי לבד :)

ניתן לנעול את הדיון

פורסם

מה שחווית בספק כח היה קבלים גוססים. אני זרקתי Enermax Soprano בן שמונה שנים לא מזמן בגלל בעיה כזאת.

פורסם
  • מחבר
מה שחווית בספק כח היה קבלים גוססים. אני זרקתי Enermax Soprano בן שמונה שנים לא מזמן בגלל בעיה כזאת.

סתם לידע כללי, יש אפשרות להלחים קבלים חדשים? ואם כן, איך אני מזהה את הקבלים שכבר גוססים שם? ואיפה אני יכול לקנות ציוד וחלפים כאלה?

פורסם

הכל יחסי.

פירקת פעם ספק כח? זה ממש לא כמו לוח אם.

פורסם
  • מחבר

פירקתי נטו מסקרנות חח, יצא לי גם להפעיל ספק ללא מחשב (בחיבור הפינים שצריך בחיבור ללוח אם) ולהשתמש ב12v, 5v ו-3.3v לכל מיני ניסויים שלי :P

ראיתי איך הוא בנוי, כל הסלילים, נגדים, קבלים, יש גוף קירור, לא מבין ברמה של איך הכל עובד, אבל יש כיוון בסיסי (למדתי פיסיקה בבית הספר-זה כולל גם חשמל), וגם יש נסיון בהלחמות, בעיקר חוטים לפלטות.. כמה קשה זה כבר יכול להיות להלחים קבל עם 2 רגליים

וכמובן שאני לא מתכוון להפעיל אותו "ללא השגחה", זה גם בשביל הכיף, נסיון, סקרנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים