עבור לתוכן

** תקלה ארצית בגלישה ב-WIFI...

Featured Replies

פורסם

לפעמים אני לא מצליח להבין מה מביא כתבים רציניים באתרים מכובדים לכתוב שטויות מסוג זה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4610786,00.html

תקלה רק בנתבים פרטיים ולא בנתבים של ספקיות התשתית ורק ב-WIFI - מישהו פה שיכור לחלוטין...

פורסם

בכל מקרה, נראה שהיה איזה עדכון אוטומטי לנתבי EDIMAX שדפק שם משהו בהגדרות WIFI.

פורסם
:smiley1::smiley1::smiley1:
פורסם

אכן כתבה אינפורמטיבית.

פורסם

יש מצב לפרטים נוספים על העדכון הזה?

כי הראוטר edimax שיש לנו בדירה ממש לא מסתדר עם המחשב שלי (גם wifi וגם קווי). הוא נותן לי מהירות של פחות מחצי מגה.

כשאני מפעיל את הQOS שלו הוא עושה טובה ונותן לי 6 מגה (מתוך 12) רק שהוא נותן לכולם 6 (לכל מכשיר שמתחבר) - שיחקתי עם ההגדרות של הQOS ושום דבר לא עזר.

בנוסף המכשירים האחרים פה בדירה מתחברים סבבה גם בלי QOS, אני חושד שאצלי יש בעיה בגלל שאני מריץ 8.1.

בבית המחשב מתחבר סבבה לגמרי לראוטר של TPlink.

פורסם

אין לי מושג, סתם הסתכלתי בכל הטוקבטקים שכולם דיברו על זה

פורסם

שאני קורא כתבות בווינט שקשורות לטכנולוגיה, חלק קטן בתוכי מת.

פורסם

עדכון אוטומטי שדפק נתבים רק בישראל ורק בהוט ורק בנתבים פרטיים ?

פורסם

נראית כמו כתבה ממומנת ע"י חברות התשתית הוט ובזק, שרוצות להשתיל אצל הציבור את המחשבה שראוטר פרטי הוא דבר לא אמין, שיש בו תקלות, לעומת ה"אמינות" וה"איכות" בראוטרים של חברות התשתית.

כך אפשר לרכוב מבחינה תעמולתית על העובדה שUNLIMITED לא מספקת ראוטרים.

גם ככה רוב מה שהוט ובזק אומרים זה שקר או במקרה הטוב אמת חלקית מעורבבת עם שקר.

ויש להם אחיזה חזקה ורחבה מאוד באמצעי התקשורת.

גם בגלל אופיה השטחי המעביר כל דבר פירסום והצהרות כמו שהוא מבלי לבדוק וללא ביקורת, וגם בגלל משתפ"ים/מושתלים שמקודמים ומקבלים לכאורה תמורה(גם אם זאת רק אשליה של קשרים אישיים למקורות מידע) בעד שימושם.

בוא נאמר כך, אם כתב בעיתון גדול יחליט לכתוב כתבות ביקורתיות נגד חברות תקשורת, כבר מישהו ידאג לפטר אותם.

מלכתחילה דואגים לקדם רק את אלו שהוכיחו "התאמה" לבעלי ההון, להם אחזקות רבות בענף.

והעורכים יודעים טוב מאוד מי משלם להם כסף, ודואגים לתקן/להחליף את הכתבה/כתב אם יש צורך.

אם הם לא יעשו זאת הם בעצמם יוחלפו.

פורסם

ברשותי נתב edimax 6424n-v2

אתמול בערב הראוטר הפסיק לתפקד , אי אפשר להתחבר אליו , כאשר מוציאים ממנו את המודם , אפשר להתחבר והראוטר עובד , כאשר מחברים ישירות למחשב גם עובד, כמובן שכבר ניסיתי לעשות ריסט לראוטר ולא עזר .

אז כנראה יש משהו בכתבה , השאלה מה עושים עכשיו .

פורסם

זה לא סתם שאני הפסקתי לחלוטין לקרוא Ynet ו-Walla מחשבים. כיום אני קורא חדשות בנושא מחשבים וטכנולוגיה כמעט אך ורק ב-Hwzone. וואי נט הוא בעיקר אתר שמלא בתוכן, שרובו באיכות נחותה, ולא בכתבות לעניין כמו במעריב השבוע. למעשה מה שכתוב בכתבה ש-Cheif נתן, לא נשמע מציאותי. אני עם נתב ה-TP-Link החדש שלי (לא זוכר הדגם שלו בעל פה), עובד בסדר גמור בלי בעיות בחיבור Ethernet למחשב בודד. יש לציין כי הנתב עשה את הבעיות של הנתב הקודם שלי מאותו הדגם, כאשר עדכנתי את הקושחה שלו לגרסה האחרונה, אז חזרתי גרסה אחת אחורה ואין בעיות יותר (סתם החלפתי נתב בעצם).

פורסם
ברשותי נתב edimax 6424n-v2

אתמול בערב הראוטר הפסיק לתפקד , אי אפשר להתחבר אליו , כאשר מוציאים ממנו את המודם , אפשר להתחבר והראוטר עובד , כאשר מחברים ישירות למחשב גם עובד, כמובן שכבר ניסיתי לעשות ריסט לראוטר ולא עזר .

אז כנראה יש משהו בכתבה , השאלה מה עושים עכשיו .

בקיצור התקלה לא בראוטר, היא במודם.

ובאופן קסם במקום לכתוב שהוט או בזק הוציאו עדכון למודם שגורם לבעיה עם ראוטרים, כותבים שהבעיה בראוטרים וללקוחות להם ראוטר של הוט/בזק(מי שלא יהיה) אין בעיה.

היפוך יוצרות.

כתב אמין ואמיתי היה כותב:

"עדכון מודם של חברת הוט/בזק(לא ידוע איזה כי לא נכתב בכתבה, אבל זה בטוח אחד מהם) גרם בעיית תאימות מול ראוטרים מסויימים".

"הבעיה ככל הנראה נפוצה מאוד ולקוחות רבים התלוננו".

זאת פאקינג האמת.

ואנחנו לא מקבלים את האמת כמו שהיא, כי 99 מתוך 100 כתבות בנושא תקשורת אינטרנט מוטות ברמות מחשידות ומרשיעות.

פורסם

אני לא בטוח שהתקלה במודם.

אצלי גם יש כרגע את התקלה, ואלה הפרטים:

ספק - בזק

תשתית - הוט

מודם - Arris

ראוטר - Edimax

האינטרנט *כן* מתחבר ואפילו סרט שפתחתי ב-LiveStream וקובץ ששלחו לי *אחרי* שהתחילה הבעיה - כן עבדו

לגבי כניסה לאתרים, כל פעם שכיביתי את הראוטר והדלקתי מחדש, היו לי בערך דקה-שתיים שיכולתי לגלוש לאתרים

אני *כן* מצליח לגלוש חופשי כשאני מחבר את המחשב ישירות למודם (כולל אתרים)

כשאני מנסה לגלוש דרך הראוטר, הבעיה היא בכל הדפדפנים ובכל המכשירים בבית (2 לפטופים, אייפון אחד, גלקסי אחד ואייפד, כלומר הרבה מאוד תוכנות שונות...)

עכשיו, כשהתחברתי מהנייד דרך הראוטר, קיבלתי את זה:

אינטרנט - מחובר (קבצים עוברים כאמור)

פינג לראוטר - 100% חיובי

פינג לגוגל - 100%loss

וכשאני מחובר עכשיו *לא* דרך הראוטר (ישירות למודם), אני מקבל:

אינטרנט עובד חופשי (אתרים+קבצים)

פינג לראוטר - שלילי (טוב, נו, הוא לא מחובר...)

פינג לגוגל - שלילי (למרות שגוגל כן נפתח)

הניחוש שלי היה שלהחליף DNS היה עוזר אבל לא ניסיתי את זה עדיין (אני לא ממש מתמצא במחשבים ולא רציתי לעשות משהו מיותר סתם)

אם זה עוזר למישהו לשער איפה הבעיה ולעזור לי ולעוד כמה חסרי-חיבור על הדרך, אשמח...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים