עבור לתוכן

בעיה בתקשורת אלחוטית בנתב TL-WR841N - האם כדאי לקנות חדש ואם כן - איזה?

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

יש לי נתב (ראוטר) TL-WR841N של TP-LINK (קישור) בן כ-3 שנים וחצי ולאחרונה הוא עושה לי בעיות:

א. אתמול המחשבים בבית לא הצליחו לתקשר איתו, אך העניין נפתר לאחר כיבוי והפעלה מחדש שלו.

ב. היום שוב המחשבים בבית לא הסכימו לתקשר איתו, אך הפעם כיבוי והדלקה שלו לא פתרו את הבעיה. בדקתי את הנושא לעומק והסתבר שהנתב פשוט לא מסכים לאמת אף מכשיר בחיבור אלחוטי (הרשת האלחוטית מזוהה גם ע"י המחשבים וגם ע"י טלפונים ניידים, אך הם פשוט לא מצליחים להתחבר אליה, כאשר בטלפון הנייד קיבלתי הודעה על שגיאת אימות). ביטלתי את הסיסמא לרשת האלחוטית, אך הדבר לא עזר כלל (גם לא לאחר כיבוי והדלקה). יש לציין כי בחיבור חוטי לא הייתה בעיה להתחבר לנתב ודרכו לאינטרנט. בסופו של דבר התקנתי את הקושחה (firmware) העדכנית ביותר עבורו וביצעתי איפוס להגדרות ורק אז הצלחתי להתחבר לנתב באופן אלחוטי (כמובן שמייד שיחזרתי את כל ההגדרות הקודמות - סיסמת ההתחברות לממשק ה WEB שלו וכמובן סיסמת ההגנה לרשת האלחוטית).

אני חושד שאלו סימני גסיסה של הנתב ורציתי להתייעץ אתכם מה כדאי לי לעשות ולבדוק האם מישהו נתקל בבעיה דומה.

אגב, אם מישהו חושב שכדאי לי לקנות נתב חדש, האם יש דגם מומלץ או שאפשר לקנות דגם זהה (נתב חדש זהה לשלי עולה 120 ש"ח ב KSP)? האינטרנט הוא בחיבור כבלים (HOT), מהירות הגלישה היא 30Mbps הורדה ו 1.5Mbps העלאה והתקציב - כ-200 ש"ח לכל היותר.

תודה על התגובות.

פורסם

גם אצלי אותה בעיה, אבל אצלי זה דווקא קרה לאחר עידכון קושחה, מידי פעם המחשבים לא מצליחים להתחבר וכיבוי והדלקה פותר את הבעיה

לגבי הפלאפונים וטאבלט שלא מתחברים (אנדרואיד) פתרתי את הבעיה על ידי שנתתי לכל מכשיר כתובת IP סטטית ו DNS של גוגל

תעשה את זה ותעדכן איך הלך :)

(יכול להיות שמקור הבעיה היא שהנתב לא נותן DNS כמו שצריך)

פורסם

אני פתרתי את הבעיות בזה שבחרתי ערוץ באופן ידני ולא אוטומטי.

הכל חזר לתפקד כמו שצריך!

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

1. הגדרתי בנתב כתובות IP קבועות לפי כתובת MAC של המכשירים (2 מחשבים ו-2 טלפונים חכמים). עכשו צריך לראות אם הבעיה תחזור במצב זה (לא הגדרתי כתובת IP קבועה בכרטיס הרשת). לא הגדרתי כתובת DNS קבועה, ולכן כתובת ה DNS שכל מכשיר מקבל היא כתובת הנתב (אני פשוט חושש ששרתי ה DNS של Google בכתובות 8.8.8.8 ו 8.8.4.4 פשוט יהיו עמוסים מדי או/ו רחוקים מדיי לעומת שרתי ה DNS של ספק האינטרנט, דבר שיכול להאט את החיבור לאינטרנט).

2. אני יכול לבחור בנתב ערוץ תקשורת בין 1 ל-13, אבל כרגע פרמטר זה מוגדר אוטומטית. בכל מקרה אני לא חושב שזו הבעיה - אני משתמש בתוכנה בשם inSSID בשביל לראות את כל הרשתות האלחוטית המזוהות ע"י כרטיס הרשת, ואני רואה שאין התנגשות מול הערוצים של הרשתות האחרות באיזור (כרגע הנתב עובד בערוץ 9+5).

3. היום שוב הופיעה בעיה בחיבור, אך אני חושד שבמקרה זה מדובר דווקא בבעיה במערכת ההפעלה, לפחות בחלקה - ב-2 המחשבים בבית החיבור לרשת (לנתב, לא לאינטרנט) התנתק וכתוצאה מכך כרטיסי הרשת האלחוטיים (שניהם בחיבור USB ושניהם מאותו הדגם) פשוט הפסיקו לעבוד. רק ניתוק וחיבור מחדש שלהם גרמו למערכת ההפעלה לזהות את הרשתות האלחוטיות הזמינות, כולל זו הנובעת מהנתב שלי. התחושה שלי היא שנשלחת פקודה לא תקינה מהנתב לכרטיסי הרשת ומערכת ההפעלה פשוט לא יודעת איך להתמודד איתה, דבר שגורם להשבתת כרטיסי הרשת. אם אכן הנתב מייצר מידע לא תקין זהו כנראה סימן נוסף לכך שיש איתו בעיה. מצד שני, מכיוון שמדובר בתקשורת אלחוטית והפרעות הן בהחלט דבר שניתן לצפות לו (דבר שגורם למידע לא תקין), מוזר לי שמערכת ההפעלה לא מצליחה להתמודד איתן, דבר שגורם לי לחשוב שאולי יש גורם אחר לבעיות שלי (אולי מישהו חוסם את התקשורת בצורה כלשהי או גורם להפרעות שלא ניתן לזהות?).

בכל מקרה, אם יהיו התפתחויות אני אעדכן. בנוסף אני עדיין אשמח לשמוע המלצות לגבי נתבים - לכל מקרה שלא יהיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים