עבור לתוכן

ה-gpu החדש של ati?

Featured Replies

פורסם

שלום וחג שמח!

מישהו בבקשה יכול להגיד לי מתי יצא ה-ר300 של ati ובאיזו מהירות (גם של הזיכרון אם אפשר)?

פורסם

אתה רוצה גם מחיר ואיפה אפשר לקנות?

כרגע כל מה שיש זה ספקולוציות

פורסם
  • מחבר

ok אז ספקולציות: באיזו מהירויות משערים שהוא ירוץ?

ומישהו יודע מתי הוא מתוכנן לשליחה לחנויות, פחות או יותר (השערה)?

תודה!

פורסם

אם היית טורח לראות את הדף הראיש היית רואה את זה:

R300 / ראדון הדור הבא - פרטים חדשים

מאת: יובל רביד (מקור: The Guru of 3D)

לפי מקורות לא רשמיים נראה כי נתונים חדשים לגבי ה- R300 (השבב הגראפי הבא של ATi) התפרסמו ברשת:

בתחילה תצא גרסה של השבב בתהליך ייצור של 15. מיקרון במהירות של 350Mhz (אולי היא תיקרא RV300) ובהמשך תצא גרסה בתהליך ייצור של 13. מיקרון במהירות של 400Mhz (!).

לשבב יהיו שמונה (!) צינורות עיבוד, כל צינור יוכל לעבד 2 או 4 טקסטורות דבר אשר ייצור קצב מילוי של 2.8Gigapixels לשניה !

כמו כן תתוסף יחידת TruForm נוספת אשר אמורה להכפיל את ביצועי הכרטיס בעת חישוב סצנת תלת מיימד עם TruForm מופעל.

השבב ייתמוך באופן מלא ב- DirecX9 אשר יכיל את ה- PixelShader 2.0, displacement mapping ועוד...

למרות שהשבב יכלול את טכנולוגית HyperZ 3 (טכנולוגיה לשיפור וצמצום המיידע אשר עובר בזיכרון הכרטיס) הוא יעבוד עם זכרונות מהירים (וגדולים - 256Mb) במיוחד במהירות של 800Mhz DDR אשר ייצרו רוחב פס של 12.8Gb לשניה.

נראה מעניין מאוד... רק העתיד יוכל להעיד על אמינותם של נתונים אלו (לדעתי הם די אמינים בהתחשב בדיווחים קודמים ממקורות מתוך ATi).

פורסם

עזוב,

מסכן, מה הוא ירד עד לתחתית העמ'?.... ;D מי יכול לעמ' בקבץ העדכון של האתר הזה? :P

טוב.. מצטער, בזה אני אפסיק להחמיא לנו.

פורסם

זה הולכת להיות מפלצת על סטרודאידים :asthanos:

פורסם

ואני מקווה שATI לא יתנו בראש עם המחירים..

וינצלו את הוטנציאל שבכרטיסים שלהם. (דריברים :P)

פורסם

חחחחחח המחיר יהיה בטח בדיוק כמו שעלה RADEON 8500 כשהוא יצא. אתה יודע מתי R300 יצא?? אני מעריך עם יציאתם של הדור הבא של GF4 (מומהרים יענו TI חדשים יותר או דגמי ULTRA) או בכלל בדור הבא של כרטיסי NVIDIA (לא GF5. כבר לא יהיה)

פורסם

:lol: :lol:

אני כבר מדמיין את זה:

"GEFORCE - הדור הבא!"

פורסם
  • מחבר

יש רצון היום לקחת את מה שיותר מהר, כך שהיום יגידו לך שאתה לא צריך יותר מטיטניום 4600 ושהוא יספיק לעוד הרבה זמן. אם הוא היה יוצא עוד חצי שנה היו אומרים לך את אותו דבר, אז דעתי היא שאנשים חושבים שצריך ככה וככה מהירות לפי מה שהכי מהיר בשוק, הבנת אותי? אז אם היום הr300 נראה לי מהיר לאללה, בעתם הכי מהיר אם היה יוצא היום, אז המהירות שלו תספיק לי גם עוד חצי שנה. בנוסף יש לו את כל הפיצ'רים אם לוקחים את ה-AIW, ואיכות תמונה טובה יותר מזאת של שבבי nVIdia.

מקווה שמישהו פה הבין את התאוריה הקטנה שלי ;D

פורסם

:lol: :lol:

אני כבר מדמיין את זה:

"GEFORCE - הדור הבא!"

לא יהיה ,

צפה פגיעה בקרוב בחדשות...

פורסם

היפי תם, יש משהו שאתה רוצה לספר לנו?

או ששוב אני אצטרך לקרוא לאיגור?

פורסם

ראה עמ' חדושת ראשי.

נ.ב מה הקשר איגור?

פורסם

well...

לא יודע אם אתם מכירם את מבנה כרטיסי המסך כיום אכל כולכם יודעים שהשבבים הגרפים של ימיינו צורכים הרבה מאוד רוחב פס מהזיכרון...

אם תשימו לב לכמות הטקסטורות המשוגעת שה- R300 יכול לחשב תראו שגם הזיכרון המיהר שלו (800Mhz) לא יספיק לו והוא יהיה חייב משהוא הרבה הרבה יותר מהיר כדי לנצל את עצמו בעתיד... אחרי שהגעתי למסכנה זו (יחד עם IIB יש לציין) הלכתי לעשות חיפוש על הנושא ברשת ומצאתי ידיעה נחמדה (בקרוב גם בחדשות האתר) שמדווחת של- R300 יהיה זיכרון במהירות 800Mhz אבל עם רוחב פס של 256bit ! זאת אומרת קצב תעבורה של 25.6Gb/s !!! לצורך השוואה - ל- GF4 Ti4600 יש קצב תעבורה של 10.4Gb/s ואם תצא גירסה זולה של ה- R300 עם זיכרון עם רוחב פס של 128bit (כמו שיש בכל הכרטיסים כיום פרט ל- MX200) יהיה לה קצב תעבורה של 12.8Gb/s...

הדבר הזה הולך להיות משוגע מידי... ויקר עוד יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים