עבור לתוכן

שדרוג זיכרון ראם

Featured Replies

פורסם

שלום, רציתי לשדרג את זיכרון הראם שלי מ 2 סטיקים (2 גיגה כל אחד) DDR3 - 1333MHZ

קניתי עוד סטיק של 4 גיגה כדי להגדיל ל 8 גיגה זיכרון, קניתי גם DDR3 - 1333MHZ כדי שיהיה תואם

עכשיו התקשרו מהחנות ואמרו שנגמר להם ונתנו לי דגם מקביל רק של 1600MHZ.

האם זה יצור לי בעיות? לפי הבנתי המחשב פשוט יקרא את הסטיק כ 1333MHZ ולא יקרה כלום, אבל ליתר ביטחון אני שואל פה.

תודה לעונים.

פורסם

כן, זה עלול לגרום לבעיות ולעבודה לא אופטימלית על אף שהסיכויים לכך נמוכים.

במקרה הטוב הזיכרון ישתווה לנמוך ביניהם ובמקרה הגרוע יווצרו בעיות. זה תלוי בלוח אם.

לדעתי, אם זאת לא טרחה גדולה מדי, תדרוש כספך חזרה ותקנה ממקום אחר.

אגב, תציץ בtradezone באתר יש חברה שמוכרים זכרונות דומים בגרושים..

ואם תוכל רק לציין, איזה לוח אם ומעבד יש לך אגב?

נערך על-ידי OvO

פורסם

אני לא הייתי חושש לבעיות כלשהן.

פורסם

1) מהו דגם לוח האם שברשותך?

2) לרוב אין בעיית תאימות, מקסימום לוח האם מוריד את התדר של הזיכרון המהיר יותר, לא ממש משנה.

פורסם

ואם כן יהיו בעיות מה תגידו? אופס טעינו?

חכו לתשובה מהשואל לגבי הלוח אם.

פורסם

מומלץ שלא לערבב תדרים שונים בזכרונות מערכת (RAM).

ואם כבר אתה מוסיף אולי עדיף לך קיט של 2 סטיקים בשביל שהזכרונות יעבדו בדואל צ'אנל? (בהנחה שזאת פונקציה שקיימת אצלך).

פורסם
כן, זה עלול לגרום לבעיות ולעבודה לא אופטימלית על אף שהסיכויים לכך נמוכים.

WTF?

פורסם

מה אתה בשוק אם יש לך משהו לומר אז תומר... אם אני טועה ותוכיח שאני טועה אני אקבל את הטעות אבל אל תבוא ביציאה אומללה ולא מועילה כמו WTF..

ובכלל, בתור אחד מצוות האתר, אפשר לצפות ממך ליותר...

נערך על-ידי OvO

פורסם
  • מחבר

תאמת אחרי פרסום ההודעה קראתי את הלינק פה למעלה ושכחתי למחוק את ההודעה פה בפורום.

בכל זאת אם מישהו רוצה לוודא אותי

דגם לוח האם : Gigabyte P55-US3L

פורסם

מסתבר שיש 2 לוחות שונים עם הדגם P55-US3L באתר של Gigabyte:

א. GA-P55-US3L בעל ערכת שבבים H55 (קישור).

ב. GA-P55-US3L בעל ערכת שבבים P55 (קישור).

שני הלוחות תומכים בעד 16GB ב-4 מודולי זיכרון, מה שאומר שלא צריכה להיות בעיה להוסיף מודול זיכרון בנפח 4GB.

הערות:

א. יש לוודא כי כל זיכרונות מסוגלים לעבוד באותו המתח. אם זיכרון אחד צריך מתח של 1.5V אבל אחד אחר צריך 1.65V, זו יכולה להיות בעיה שיכולה להוביל לאי-יציבות, קריסות ואולי לכך שהמחשב כלל לא יפעל.

ב. לא אמורה להיות בעיה בהתקנת מודול זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz עם זיכרונות שעובדים בתדר של 1333MHz - כל הזיכרון פשוט יעבוד ב 1333MHz. למעשה סביר להניח שהזיכרון גם כך היה עובד רק ב 1333MHz גם אם כל המודולים היו מסוגלים לעבוד ב 1600MHz בגלל שבקר הזיכרון ברוב (אם לא בכל) המעבדים לתושבת 1156 תומך בתדר מקסימלי של 1333MHz.

ג. תמיד יש סיכוי שתהיה בעיית תאימות בין מודולי הזיכרון או בין מודולי הזיכרון והלוח. זה לא משהו שאפשר להימנע ממנו.

פורסם
  • מחבר

אם מישהו מתעניין, קניתי זיכרון שעובד על 1600 MHZ, והא לא עבד...

מסתבר שהלוח שלי תואם למהירות 1333 MHZ, וזה לא רשום במפרט שלו באינטרנט, רק בחוברת היצרן. דיי מוזר.

בכל מקרה אני אחליף זיכרון ואמור להיות בסדר. תודה למי שענה בכל מקרה.

פורסם

גם אני חושב כך. תנסה.

פורסם

@itamar88

1. האם בדקת שהזיכרנות מתאימים מבחינת המתחים?

2. האם ניסית לאפס את הביוס?

3. האם ניסית להגדיר את תדר ותיזמוני הזיכרון באופן ידני?

4. האם ניסית את מודול הזיכרון החדש כמודול הזיכרון היחיד במחשב (ללא הזיכרון הקיים)?

תזכור שתמיד יש אפשרות שתהיה בעיית אי-תאימות - לא כל לוח יעבוד עם כל זיכרון. הסיכוי לכך הוא נמוך אך לא אפסי.

פורסם
  • מחבר

1- המתחים תואמים 1.5V

2- ניסיתי לעדכן את הביוס ללא הצלחה ואני מפחד להתעסק איתו, זה בשבילי משהו מחוץ לתחום ללא עזרה של מישהו שמבין

3- לא רציתי להוריד מהירויות של MHZ בביוס מהסיבה למעלה

4- ניסיתי גם את הסטיק כיחיד וזה לא עבד, לאחר ששמתי סטיק שעובד על 1333 מחבר המחשב כן קלט, זה בוודאות הבעיה

5- שלחתי את הרכיב להחלפה באותו רכיב רק במהירות 1333, נקווה לטוב, אני לא צופה בעיות נוספות טפו טפו.

פורסם

אם מודול הזיכרון לא עבד כאשר רק הוא היה מחובר למחשב, הבעיה היא כנראה איתו - תמיד קיימת האפשרות שקיבלת רכיב לא תקין (DoA), זה נדיר אבל קיים. כמובן שקיימת גם האפשרות של בעיית אי-תאימות - הלוח הספציפי שלך ומודול הזיכרון הספציפי שקנית פשוט "לא מסתדרים". גם זה קורה. אני לא חושב שזה קשור לעובדה שמודול הזיכרון מסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz, שכן ערך זה בסה"כ אומר מהו התדר המקסימלי שבו נבדק הרכיב במפעל והוא נמצא כתקין (אם רכיב הזיכרון מסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz הוא בהחלט מסוגל לעבוד בתדר של 1333MHz).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים