עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

​ערב טוב,

אני מתחבט בדילמת אפיון רשת חוטית CAT 5e בבית שלי.

כיום אני מחובר לאינטרנט דרך HOT עם HotBox שמחובר למחשב שלי ולראוטר TL-WR1043ND חדש.

הראוטר מפיץ אות WiFi ומחובר ללפטופ בסלון (משמש כמדיה סנטר) דרך HomePlug.

חווית הצפייה בסלון היא לחלוטין לא אנושית, לרוב התמונה נתקעת באמצע ואי אפשר לראות ככה סרט/סדרה.

התכנון המקורי שלי היה להשחיל כבל CAT 5e מארון התקשורת דרך התעלות הקיימות של הטלפון (2 חדרים) והכבלים (חדר שינה וטלוויזיה בסלון).

בארון להכניס את ה- HotBox והראוטר לחבר אותם דרך ה WAN ואת 4 הנק' לחבר מן הסתם דרך ה- LAN.

בפועל נראה שאין מספיק מקום בארון (תמונה מצ"ב) וצריך עוד לחבר שם שקע חשמל....:bash:

איך לדעתכם הכי כדאי לסדר את התשתית של הרשת הביתית?

אני לא רוצה לוותר על ה 1GB העברה של הראוטר (ל HotBox להבנתי אין יכולת העברה כזו), אז אותו להבנתי צריך להשאיר בארון תקשורת.....

תודה מראש.

פורסם

לדעתי יש לך צינור פנוי שהולך ללוח חשמל, זה מאפשר לך להוריד כבל חשמל עם שקע (כמו של כבל מאריך כדי שיהיה קומפקטי) ולשים סוויצ' קטן של ג'יגה.

מכל השקעים הפנויים בבית תמשוך CAT6 ותחבר את כל העסק.

מנסיון אישי גם כבל CAT5 איכותי (זה מה שהיה לי זמין בזמן ביצוע העבודה) נתן לי ג'יגה בכל הנקודות כי המרחקים היו קצרים יחסית (הקו הכי ארוך היה 15 מטר).

וכל העסק נכנס בקלות בתוך הארון שצלמת.

נ.ב. הארון שלך נראה זהה לחלוטין לארון שהיה בהתקנה ההיא.

פורסם
  • מחבר

תודה Shlomi.

התכוונת לסוויצ' כזה:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5943

ואז גם ה- HotBox וגם הסוויצ' יכנסו בארון תקשורת?

בהנחה שזה יצליח את הראוטר אני אחבר בסלון באזור של הטלויזיה שייתן WiFi ממרכז הבית בערך.

להערכתך, לא צריכה להיות בעיה של הפרעות בתקשורת כאשר מעבירים את הכבל בתעלה של הכבלים?

פורסם

ההוט בוקס נשאר במקום שבו הוא מותקן וממנו יגיע כבל רשת לארון שצילמת ושם ישב הסוויצ' של אדימקס או כל סוויצ' אחר של ג'יגה, ומשם לשאר הבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים