עבור לתוכן

Quadro או GTX לרנדור וידאו?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

חיפשתי ברשת ולא מצאתי תשובה חד משמעית לשאלתי.

עשיתי טסט עם שני מחשבים בעלי מפרט שונה:

1.

i7-3770

GeForce GTX 670

מול

2.

i7 2600K

Quadro 2000

המחשב עם הQuadro רינדר הרבה יותר מהר.

בערך פי 5.

שני המחשבים רינדרו תוך כדי שימוש בCuda,

ואני רוצה לקנות מחשב נוסף שיהיה חיית ביצועים.

מה דעתכם?

פורסם

זו בדיחה?

אתה אומר שהשני מהיר פי 5, ואתה רוצה חיית ביצועים. איפה ההתלבטות?!

פורסם

סדרת 600 הייתה חלשה יותר ברנדור אפקטים (וחזקה יותר בגיימינג) לעומת קודמתה(סדרת 500) הסדרות 700/900 תיקנו זאת,זו הסיבה למה בדוגמא שהבאת קוואדרו היה מהיר יותר מאשר 670.

בנוגע לקוואדרו לא רלוונטי למשתמש הרגיל או אפילו המשתמש הכבד,היחס עלות מול תועלת הוא גבוה מאוד,לכן סדרת GTX היא עדיפה.

מחווית משתמש שלי שעברתי מGTX570--->GTX670--->GTX970 אני יכול להגיד שה970 הוא כרטיס שאני מאוד מרוצה ממנו: אני רואה שרנדורים הם מהיריםיותר דרך ADOBE MEDIA ENCODER (שמשתמש בCUDA של הכרטיס) מול תוכנה מקצועית אחרת שהיא יותר מבוססת מעבד מאשר GPU,זו דוגמא אחת שאני נזכרתי כרגע.

כמובן שהכל צריך להלקח בחשבון במה מפרט המערכת שלך,אבל השורה התחתונה שכרטיס של GTX שעולה 2000 שח,כדי להשיג כרטיס קוואדרו שמשתווה אליו בביצועים אתה תצטרך להוציא X3 כסף.

ובאמת יעזור אם תכתוב איזה תוכנות ומפרט מערכת אתה מתכנן להשתמש...

נערך על-ידי Avidtor

פורסם

כגרפיקאי (אישתי תלתיסטית) בדקתי את הנושא הזה לא פעם . המסקנה הייתה שהקוורדו הרבה יותר טובים (גם מול 780 שמשתייך לדברי קודמי לסדרות המתאימות יותר) אבל עולים בערך פי שתים-שלוש.

המסקנה הייתה בזמנו שכל עוד זה לא מכתיב את קצב העבודה (ברמה של אי יכולת לעמוד בייעדי לקוח , ואי יכולת לקבל עבודה נוספת) אין סיכוי שזה משתלם.

בפועל קורה שאתה עובד עוד שעה לתוך הערב כדי לסיים משהו עד הלילה ואז לתת לו לעבוד על זה אבל מתרגלים לזה.

פורסם
  • מחבר

אז המשכתי לעשות עוד כמה בדיקות ויש ממצאים חדשים.

במחשב אחר עם מעבד i7 4820k וכרטיס GTX 770 ביצעתי המרות נוספות.

התוכנות- Adobe Premiere+Encoder CC

כשהשתמשתי בCUDA הגעתי לביצועים דומים לזה של המחשב עם ה i7-3770, GeForce GTX 670.

כשהשתמשתי בCPU להפתעתי שילשתי את הביצועים.

כשראיתי שהCPU יכול להיות יותר אפקטיבי מהCUDA, אני רוצה לעשות עוד בדיקה דומה במחשב עם הQUADRO,

אבל זה יקח לי עוד יומיים בערך.

ביררתי קצת בטבלאות ביצועים,

וכרגע נראה שהמעבד שאבחר הוא i7 5820K, ובכרטיס מסך אני עוד לא יודע במה אבחר.

במחשב יהיו 32GB RAM, וזהו פחות או יותר.

הוא יתעסק בעיקר בהמרות בEncoder וב Vidcoder למי שמכיר.

רעיונות?

פורסם

וכרגע נראה שהמעבד שאבחר הוא i7 5820K, ובכרטיס מסך אני עוד לא יודע במה אבחר.

במחשב יהיו 32GB RAM, וזהו פחות או יותר.

בחירה נכונה.

אני לא מכיר כל כך את התת-תחום הזה של וידאו והתוכנות הללו בכדי להביע דעה, אבל ברינדורים אצלי (מאיה אפטר ואדובי השונות) ריבוי ליבות בהחלט מקדם מאוד את העבודה , ובפרט עם ה5820 החדש שבא במחיר שפוי , נראה משתלם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים