עבור לתוכן

לוח אם תושבת LGA-1150

Featured Replies

פורסם

היי לכם, אני צריך לוח אם למחשב חדש שאני בונה, הוא יכיל i7 4790k ולכן אני צריך לוח שיאפשר גם קצת OC (לא מתכנן לעשות משהו רציני, אבל שתהיה את האופציה)

בנוסף, אני שם שם את גרסאת הPHANTOM של הGTX970 (שהוא ברוחב 2.5 סלוטים) וכרטיס קול שמתחבר עם PCIEx1 והוא ברוחב סלוט 1, אני אשמח אם תוכלו לתת לי לוח שיתאים (מארז ATX אז לא אמורה להיות בעיה עם לוח ATX מן הסתם)

לגבי USB3 אני אשמח שיהיו כמה שיותר, אבל כיום לפחות לא מאד קריטי לי (אז גם אם יש שניים מאחורה וחיבור לשניים מקדימה זה גם כנראה יהיה מעולה)

אני אציין שלי אישית יש נסיון מעולה עם GIGABYTE אז אם יש משהו שלהם במחיר שפוי יחסית אני אשמח.

התקציב הוא ~600 ש"ח ואני קונה בפלונטר

תודה רבה מראש!

נערך על-ידי cablord

פורסם

א. בעיקרון אפשר לבצע המהרה עם רוב הלוחות שקיימים היום בשוק, גם אם הם אינם בעלי ערכת השבבים Z87 או Z97. למשל, יש לך את ה ASRock Fatal1ty-B85-Killer שעולה 452 ש"ח (קישור), שאמור להתאים להמהרה.

ב. אם אתה מעוניין בערכת שבבים המיועדת להמהרה, אתה לא חייב ערכת שבבים Z97 ואתה בהחלט יכול להסתפק גם ב Z87 - לוחות המבוססים על ערכת שבבים כזו בד"כ זולים ממקביליהם בעלי ערכת השבבים Z97. לדוגמא - יש את ה ASRock Z87-Extreme3 שעולה 523 ש"ח (קישור) או את ה ASRock Fatal1ty-Z87-Killer שעולה 623 ש"ח (קישור)

ג. אם אתה מעוניין בהמהרה בינונית ומעלה אך עדיין מוגבל בתקציב, אתה יכול לשקול לקנות לוח משומש - יש את ה Gigabyte GA-Z87X-UD3H שעולה 425 ש"ח (קישור) או את ה Gigabyte GA-Z87X-UD5H שעולה 566 ש"ח (קישור) - שניהם משומשים אך עם שנתיים אחריות.

הערות:

א. צריך לבדוק את העניין של רוחב כרטיס המסך, אבל צריך לזכור שכרטיס X1 ניתן להתקין גם בחריץ הרחבה מסוג X16, וברוב הלוחות הנ"ל יש לפחות 2 חריצי הרחבה כאלו, כך שלא צריכה להיות בעיה.

ב. אני אישית הייתי מחפש לוח בעל 6 שלבי ייצוב מתח, למרות שלהמהרה קלה זה לא ממש משמעותי.

אני מציע לך לעבור על הלוחות שיש בפלונטר ולבחור את אלו שמתאימים לך - גם מבחינת הדרישות וגם מבחינת התקציב. לאחר מכן יהיה אפשר להשוות בינהם מבחינת התכונות (מבחינת הביצועים לא אמור להיות הבדל) ולראות איזה הכי משתלם.

פורסם
  • מחבר
א. בעיקרון אפשר לבצע המהרה עם רוב הלוחות שקיימים היום בשוק, גם אם הם אינם בעלי ערכת השבבים Z87 או Z97. למשל, יש לך את ה ASRock Fatal1ty-B85-Killer שעולה 452 ש"ח (קישור), שאמור להתאים להמהרה.

ב. אם אתה מעוניין בערכת שבבים המיועדת להמהרה, אתה לא חייב ערכת שבבים Z97 ואתה בהחלט יכול להסתפק גם ב Z87 - לוחות המבוססים על ערכת שבבים כזו בד"כ זולים ממקביליהם בעלי ערכת השבבים Z97. לדוגמא - יש את ה ASRock Z87-Extreme3 שעולה 523 ש"ח (קישור) או את ה ASRock Fatal1ty-Z87-Killer שעולה 623 ש"ח (קישור)

ג. אם אתה מעוניין בהמהרה בינונית ומעלה אך עדיין מוגבל בתקציב, אתה יכול לשקול לקנות לוח משומש - יש את ה Gigabyte GA-Z87X-UD3H שעולה 425 ש"ח (קישור) או את ה Gigabyte GA-Z87X-UD5H שעולה 566 ש"ח (קישור) - שניהם משומשים אך עם שנתיים אחריות.

הערות:

א. צריך לבדוק את העניין של רוחב כרטיס המסך, אבל צריך לזכור שכרטיס X1 ניתן להתקין גם בחריץ הרחבה מסוג X16, וברוב הלוחות הנ"ל יש לפחות 2 חריצי הרחבה כאלו, כך שלא צריכה להיות בעיה.

ב. אני אישית הייתי מחפש לוח בעל 6 שלבי ייצוב מתח, למרות שלהמהרה קלה זה לא ממש משמעותי.

אני מציע לך לעבור על הלוחות שיש בפלונטר ולבחור את אלו שמתאימים לך - גם מבחינת הדרישות וגם מבחינת התקציב. לאחר מכן יהיה אפשר להשוות בינהם מבחינת התכונות (מבחינת הביצועים לא אמור להיות הבדל) ולראות איזה הכי משתלם.

תודה על התשובה המפורטת, בנתיים ממה שאני הצלחתי לראות הלוח של GA שdfcorp נתן זה מה שתכננתי. השאלה היא (א) האם לקנות לוח משומש יהווה בעיה בפוטנציאל? כי הלוחות של GA שאתה נתת בהחלט נראים טוב (וגם מתאימים מבחינת המיקום של חריצי הPCIE)

שאלה אגב אלי פחות קשורה, אבל בהתחשב בזה שהכ.מ. יהיה גדול יחסית (וכנראה גם חמים כשמשחקים בקיץ :)) האם לא כדאי לקחת מראש לוח עם הרבה חריצי PCIE (או לפחות כאלה רחוקים) כדי שהכ.מ. והכ.קול יהיו יחסית רחוקים (אני מנחש שהכ.קול לא יתחמם מאד, בטוח פחות מהכ.מ...)

והאם יש לך נסיון עם ASROCK? לי אישית בנתיים יש נסיון עם GA ועם ASUS (כאשר הנסיון עם ASUS בנתיים נגמר לא טוב כל פעם שהשתמשתי בלוחות שלהם.. כנראה מזל רע שלי :)) האם הם נחשבים לטובים? אמינים? וכו'

פורסם

1. קודם כל - לא נהוג לצטט תגובה את התגובה האחרונה - ההנחה היא שהתגובה שלך מתייחסת לתגובה האחריונה בדיון. זה לא חוק או משהו, המטרה היא פשוט למנוע כפילויות של מידע.

2. אין לי ניסיון אישי עם הלוחות של ASRock, אבל ממה שאני יודע הם מייצרים לוחות טובים ואיכותיים ואין ממש מניעה לקנות לוחות שלהם.

3. בנוגע ללוחות משומשים - כאן אתה מקבל לוח מתקדם במחיר זול ועם אחריות לשנתיים, אך לא מדובר בלוח חדש. אני חושב שאם יש בעיה בלוח היא תתגלה בחודשים הראשונים, כך שמבחינת האחריות אתה מכוסה. מצד שני, אף אחד לא יכול להבטיח שהלוח שתקנה לא יתקלקל בתוך 3 שנים, גם אם מדובר בלוח חדש לגמרי. בדומה - בהחלט יכול להיות שהלוח שתקנה יחזיק מעמד גם 10 שנים (הלוח במחשב שלי מחזיק מעמד כבר 7.5 שנים, והמחשב פועל 24 שעות ביממה, כמעט כל השנה).

4. באופן כללי רצוי שכרטיס המסך, שהוא רכיב שמתחמם הרבה ביחס לשאר הרכיבים במחשב, יהיה מאוורר בצורה טובה - זה אומר שרצוי מארז עם ספק כח הממוקם בחלקו התחתון ופתחי איוורור בחלקו העליון, מאוורר קידמי שמכניס אוויר קר ומאוורר אחורי שמוציא אוויר (אפשרי גם מאוורר עליון שמוציא אוויר) וכן רצוי שלא יהיה רכיב שצמוד אליו באופן שימנע קירור יעיל שלו.

אגב, אם אתה קונה לוח המבוסס על ערכת שבבים מסדרה 8 של אינטל (B85, H87 או Z87) תבקש מהחנות לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה בכדי שהלוח יתמוך במעבד ה Core i7-4790K שלך, אחרת ייתכן שהלוח לא יזהה את המעבד ולא תצליח להפעיל את המחשב כלל.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

מתנצל על הציטוט, הרגל מפורומים כשהייתי כותב פעם :)

לגבי הנושא של לוח משומש ברור לי שאין אחריות שהוא יחזיק את ה6 שנים (נניח) שאני מתכנן להחזיק את המחשב, גם לי יש שני לוחות לש GA בבית שרצים כבר כמעט שבע שנים, והיו לי גם לוחות של ASUS שמתו תוך שלוש שנים בערך (מזל רע ומיקום לא טוב בבית שגרם לקורוזיה)

אני קונה את הARC MIDI R2 אז אני אמור להיות מכוסה נראה לי מבחינת אוורור, פשוט הכ.מ. גדול יחסית (2.5 חריצים) אז השאלה אם כדאי לקחת לוח שיש בין הכ.מ. לכ.קול נניח 3 חריצים (אחד נמצא בראשון והשני נמצא ברביעי)

לגבי הספק אגב, הוא לא יכניס אוויר חם אם אני אכוון אותו למעלה?

ושאלה אחרונה, לגבי הנושא של ביוס, אני לא יכול לעדכן אותו אצלי כבר? או שאני חייב לעשות את זה עם מעבד שתואם?

פורסם

1. אם במארז שלך יש פתחי איוורור לספק הכח, וב ARC MIDI R2 יש כאלו, אז תתקין את ספק הכח כך שהוא יוציא את האוויר החם שהוא מייצר דרכם אל מחוץ למארז. אולי לא הבנת את מה שכתבתי - התכוונתי שבמארז רצוי שיהיו גם פתחי איוורור עליונים וגם פתחי איוורור תחתונים - העליונים להוצאת האוויר החם, והתחתונים - להכנסת אוויר קר או שדרכם ייצא האוויר החם מספק הכח.

2. כרטיס המסך Gainward GeForce GTX 970 Phantom 4GB (קישור) הוא אכן ברוחב 2.5 חריצי הרחבה, מה שאומר שהוא כנראה יחסום את חריץ ההרחבה הצמוד אליו, ואולי גם את הבא אחריו. אם חריץ ה PCI Express היחיד שבו ניתן להתקין את כרטיס הקול יהיה כל-כך קרוב לכרטיס המסך (במרווח של חריץ הרחבה אחד), זה לא יהיה אידאלי להתקינו שם (אם בכלל יהיה ניתן להכניסו לחריץ ההרחבה) - גם בגלל החום שכרטיס המסך מייצר ויכול להשפיע על כרטיס הקול וגם בגלל שהוא יכול לחסום את זרימת האוויר לכרטיס המסך. כפי שציינתי קודם - כרטיס שמיועד לחריץ הרחבה מסוג PCI Express X1 ניתן להתקין גם בחריץ הרחבה מסוג PCI Express X16 וברוב הלוחות הנ"ל יש גם מספר חריצי הרחבה מסוג PCI Express X1 ולפחות עוד חריץ הרחבה אחד מסוג PCI Express X16, כך שסביר להניח שברוב הלוחות תוכל למצוא מיקום המרוחק לפחות 2-3 חריצי הרחבה מכרטיס המסך. כמובן שרצוי לבדוק את זה מול עמוד הלוח באתר היצרן (פשוט תסתכל על התמונה של הלוח ותראה אם יש חריץ הרחבה מתאים במרחק מספיק גדול מחריץ ההרחבה עבור כרטיס המסך).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים