עבור לתוכן

האם כדאי להחליף I5 4590 עם I7 4770 ?

Featured Replies

פורסם

שלום

לפני כחודש קניתי מחשב חדש שמיועד למשחקים בעל מעבד I5 4590 וחבר הציע לי לקנות I7 4770 יד 2 ב600 ש"ח,בהנחה שאני מוכר את שלי האם ההחלפה כדאית ?

וכמה המעבד שלי שווה עם קירור סטוק ?

פורסם

1. השוואה בין ה Core i5-4590 וה Core i7-4770 מהאתר של אינטל:

http://ark.intel.com/compare/80815,75122

ה Core i7-4770 עדיף בכל הפרמטרים - יש לו 8 ליבות לוגיות (לעומת 4 ב Core i5-4590), יש לו יותר זיכרון מטמון L3, אבל מה שהכי חשוב הוא שהוא עובד בתדר של 3.4GHz ובתדר טורבו של 3.9GHz (לעומת תדרים של 3.3GHz ו 3.7GHz ב Core i5-4590 בהתאמה), מה שאומר שגם אם אתה מנצל רק 4 ליבות, עדיין ה Core i7-4770 הזה יהיה "מהיר" יותר.

2. מכיוון שה Core i7-4770 הוא לא מעבד בעל מכפלה פתוחה (עם סיומת K), הרי שסביר מאד להניח שהוא לא הומהר, ולכן אין מניעה לקנות מעבד כזה משומש (מעבדים לעיתים רחוקות מאד מתקלקלים, כך שהסיכון הוא קטן).

3. יש לציין כי מעבד ה Core i7-4770 שייך לסידרת ה Haswell ששוחררה בסביבות יוני 2013. ביוני 2014 שוחררה סדרת ה Haswell Refresh, שהחליפה את סדרת ה Haswell (מעשית מדובר בסה"כ במעבדים בעלי תדר קצת יותר גבוה). מזה אפשר להסיק שמעבד ה Core i7-4770 שבו אתה מעוניין הוא בן חצי שנה עד שני וחצי לכל היותר, כך שאמורה להיות עליו אחריות של עוד שנה וחצי לפחות. שוב - מעבדים כמעט ולא מתקלקלים, כך שמאד לא סביר שתצטרך לממש את האחריות עליו, אבל חשבתי שראוי לציין זאת.

4. כשאתה אומר שהמעבד שלך (ה Core i5-4590) הוא עם קירור סטוק, האם אתה מתכוון שהוא הגיע בתצורת box (הגיע בקופסא) או שהוא מעבד tray ואתה הוספת לו קירור סטוק בנפרד? אני שואל כי למעבדי box יש אחריות בינלאומית של אינטל, בעוד שאת האחריות על מעבדי tray ניתן לממש רק אצל החנות/המשווק (מי שמכר לך את המעבד), וזה יכול להיות שיקול. בכל מקרה, מעבד Core i5-4590 חדש בתצורת box עולה כ-1000 ש"ח, כך שאני מניח שתוכל למכור את המעבד שלך בכ-700 ש"ח (אולי ביותר, כי יש עליו אחריות ארוכה יותר).

עכשו נשאלת השאלה - איפה ראית Core i7-4770 ב-600 ש"ח? זה נראה מחיר נמוך מדיי למעבד כזה, גם אם מדובר במעבד משומש.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת.

לא ראיתי את זה באתר יד 2 או משהו כזה, זה חבר הציע לי.

בנוגע למעבד שלי מדובר ב i5 - 4590 tray שהוספתי לו קירור סטוק בנפרד שנקנה ב tms. עם אחריות ל 3 שנים

בכמה אני אוכל למכור את שלי ? אם חדש עולה 1000 ש"ח http://www.tms.co.il/product/13326

נערך על-ידי kobiperez

פורסם

בעיקרון יש את פורום כמה המחשב שלי שווה? לשאלות כאלו, אבל אני מעריך שברגע שהמעבד משומש, גם אם הוא היה אצלך רק חודש, המחיר שלו יורד בכ 20% עד 30%. זה נובע מכך שאי אפשר לדעת בדיוק מה עשית עם המעבד ובאיזה טמפרטורות הוא עבד. אני רואה שיש פה באתר בלוח יד שניה מעבד Core i5-4590 ביחד עם 12GB זיכרון DDR3 ב-800 ש"ח, כך שאתה יכול להסיק את המסקנות בעצמך. אתה יכול לנסות לחפש מעבדים משומשים כאלו באתרים אחרים בכדי לקבל מושג טוב יותר לגבי טווח המחירים שלהם (תזכור שהמעבדים האלו דיי חדשים, כך שלא סביר שתמצא הרבה מעבדים כאלו משומשים למכירה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים