עבור לתוכן

crosair xms3 לא עובד ביחד עם Vengeance? (תמונות)

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי את שני סוגי הזיכרונות שכל סטיק הוא 4 גיגה.

2*4 XMS 3 1333 CROSAIR

2*4 Vengeance 1600 CROSAIR

היום התקנתי אותם וכל זוג עובד בנפרד אך שהם ביחד המחשב לא נדלק לי יש משהו שאפשרי לעשות בשביל שיעבדו ביחד?

פורסם

עמוד הזיכרון XMS3 4GB מדגם CMX4GX3M1A1333C9 באתר של Corsair:

http://www.corsair.com/en/cmx4gx3m1a1333c9

לפי מה שכתוב שם הזיכרון הזה עובד במתח של 1.5V והוא לא אמור לעשות שימוש בפרופיל XMP - התדר והתיזמונים שמופיעים ב SPD (תדר של 1333MHz ותיזמונים של 9-9-9-24) הם אלו שעבורם הזיכרון נבדק במפעל. נתונים אלו תואמים לאלו המופיעים בתצלום המסך השני שצירפת. מצד שני, כתוב באתר שהזיכרון הזה עושה שימוש בפרופיל XMP (זה לא מופיע בתצלום המסך).

בקשר לזיכרון ה Vengeance שלך - קודם כל לפי הקידוד של השם שמופיע אצלך (CMZ24GX3M6A1600C9), אפשר להבין שמדובר בחלק מסט של 6 מודולי זיכרון בנפח 4GB, כך שנפח כל הסט הוא 24GB. אם לא קנית סט של 6 מודולי זיכרון כאלו זה קצת מוזר שמכרו לך אותם, אבל זה לא אמור להשפיע. בכל מקרה, עמור הזיכרון הזה מדגם CMZ24GX3M6A1600C9 באתר של Corsair הוא:

http://www.corsair.com/en/vengeance-24gb-triple-channel-ddr3-memory-kit-cmz24gx3m6a1600c9

לפי מה שכתוב שם הזיכרון הזה עובד במתח של 1.5V והוא עושה שימוש בפרופיל XMP - בנתוני ה SPD התדר המקסימלי הוא 1333MHz והתיזמונים הטובים ביותר הם 9-9-9-24, בעוד שכאשר נעשה שימוש בפרופיל XMP התדר המקסימלי הנתמך הוא 1600MHz והתיזמונים הם 9-9-9-24. לפי תצלום המסך הראשון - מנתוני ה SPD של הזיכרון עולה כי התדר המקסימלי הנתמך על ידו הוא 1066MHz ובתיזמונים של 7-7-7-20 כאשר לא נעשה שימוש בפרופיל XMP, שזה בסתירה לנתונים המופיעים באתר היצרן. כאשר נעשה שימוש בפרופיל XMP, תדר הזיכרון הוא 1600MHz והתיזמונים הם 9-9-9-24.

בקשר לבעיה:

א. כל הזכרונות אמורים לעבוד במתח של 1.5V, כך שלא מדובר כאן בבעיה של מתחים.

ב. יתכן והבעיה נובעת מכך שב SPD של זיכרון ה Vengeance לא מופיע תדר של 1333MHz. אני הייתי מציע לקבוע ידנית את תדר הזיכרון ל 1333MHz ואת התיזמונים ל 9-9-9-24 ולבדוק האם המחשב מסכים לקבל את כל ארבעת המודולים.

ג. האם בדקת שכל חריצי ההרחבה לזיכרון תקינים? קיימת אפשרות שיש בעיה בלוח (בחריצי ההרחבה) או בבקר הזיכרון (במעבד) ולכן המחשב לא מסוגל לעבוד עם 4 מודולי זיכרון. ראיתי לא מזמן דיון בפורום אחר שבו הייתה בעיה עם חיבור המעבד (הוא לא ישב טוב בתושבת שלו) וכתוצאה מכך רק חלק מהזיכרון זוהה. זו אומנם לא בעיה זהה לשלך, אך ייתכן שגם היא נגרמת כתוצאה ממעבד שלא מותקן היטב בתושבת שלו.

ד. נסה לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה - יכול להיות שזה יפתור את בעיית הזיכרונות.

ה. יש לזכור כי תמיד קיימת האפשרות שתהיה בעיית אי-תאימות בין 2 זיכרונות, גם אם הם של אותו היצרן. במקרה כזה הייתי מציע לבדוק מול יצרני הזיכרון והלוח ולשאול האם יש להם פתרון.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התגובה המהירה והמושקעת,

1. בדקתי את כל התושבות וכולם תקינות ועובדים בנפרד,.

2. יש לי עידכון בטא לביוס אני יבצע אותו היום בתקווה שזה יעזור.

פורסם
  • מחבר

היי

ביצעת את כל העצות שלך ולבסוף אחרי ששינתי את התדר ל 1333 הלוח אם עלה עם שני סוגי הזיכרונות והכל עובד מצוין בפרופיל xms.

תודה על העזרה.

פורסם

אני מציע שתריץ בדיקת +memtest86 רק בכדי לוודא שהזיכרון לא מייצר שגיאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים