עבור לתוכן

תקוע ב-OC ל- Phenom II 965

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לבצע OC למעבד AMD Phenom II X4 965 BE. הגעתי ל- 3.9GHz בעזרת העלאת מתח הליבות ל- 1.525V ובדקתי יציבות במשך כשבע שעות בעזרת Prime95 עבור small FTT תוך ניטור הטמפרטורות בעזרת HWMonitor.

טמפרטורת המינימום ב- idle היא 33°C וטמפרטורת המקסימום במאמץ היא 54.5°C.

ניסיתי לעלות ל- 4GHz תוך העלאת המתח למקסימום המותר שהוא 1.55V אבל לאחר כחצי שעה של בדיקת יציבות המחשב קרס.

כל אפשרויות החיסכון ב- BIOS מכובות. ניסיתי אפילו להוריד HT link ל- 1400MHz להוריד את תדר הזיכרון ל- 1066MHz אך זה לא הועיל.

הטמפרטורה המקסימלית תחת מאמץ היא 57°C, כך שנראה שמה שמגביל אותי זה המתח לליבות או איכות הפאזות של לוח האם.

מה השלב הבא? יש איזושהי אפשרות לעלות בכל זאת ל- 4GHz?

המפרט המלא שלי מימין.

פורסם

תתחיל לעלות תמתח של ערכת השבבים הHT וכו מבחינת ליבה אתה כבר במקסימום.

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי, אתה מתכוון שאני במקסימום המתח של הליבה או גם במקסימום התדר?

העלאה של מתח של רכיבים אחרים יכולה לייצב OC לליבה?

פורסם

במקסימום של המתח אתה יכול להיגרר ל1.6 אבל זה כבר מוגזם ורוב הסיכוים שלאורך זמן המעבד לא ישרוד את זה.

לגבי הOC, העלאת מתח לליבה של המעבד היא שלב אחד, ברגע שהגעת למקסימום וזה עדיין לא יציב אתה יכול לנסות לעלות מתח לרכיבים במעבד עצמו ולבדוק אם זה עוזר לאיזון/יציבות.

קיימת האפשרות שגם עם תעלה מתח ברכיבים אחרים זה לא יעזור, ומצד השני זה יעזור ואף תוכל להירד מעט את מתח הליבה עצמה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בתור אחד ששיחק המון לפני כמה שנים עם המעבד הזה, אני יכול להגיד לך שעל קירור אויר אתה מאוד קרוב לגבול בתדר של המעבד.

אני הכי רחוק שהגעתי היה 4.2 אם אני לא טועה וזה היה אחרי אין ספור נסיוניות ומשחקים ביוס.

אל תתאכזב אם לא יהיה יציב על יותר מ3.9.

תנסה גם לשחק עם התדר בסיס, אני זוכר שעד 205 בדרך כלל יציב.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה. אבל למה רלוונטי עניין הקירור? אני מוגבל על ידי המתח עוד הרבה לפני הטמפרטורה, כך שגם קירור מים לא סביר שהיה עוזר לי במקרה הנוכחי.

פורסם

עניין הקירור הוא בקטע של "כמה אפשר להוציא"

אבל נכון במקרה שלך זה פחות רלוונטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים