עבור לתוכן

זכרון כנראה תקול

Featured Replies

פורסם

קודם כל מדובר במערכת הישנה הבאה:

e7400, 9600gt,hec 400w, לוח אם GIabyte

זיכרון : DDR2 2gb+2gb

אחד הזכרונות של KINGSTOM ואחד שהוספתי בהמשך של PATRIOT.

המחשב עבר טוב עד לפני יומיים בערך , ואז הוא פשוט לא נדלק.

בלוח אם יש 4 מקומות לזכרון , כך שניסיתי להכניס את הזכרונות בצירופים שונים :

עם זכרון ה KINGSTOM המערכת עובדת בלי בעיה.

כאשר אני מצרף את השני או השני לבד המערכת פשוט לא עולה , המחשב נדלק המאווררים פועלים אבל המסך שחור, וכלום לא עולה .

פעם אחת המחשב נדלק עם 2 הזכרונות בילד, אך ה WINDOWS עלה והוא פשוט לא עבד כמו שצריך שוב דבר לא נטען בו כמו צריך במשך זמן (אינרטנט, תוכנות שאמורות לעלות בהתחלה).

מה שכן ב safe mode המערכת עלתה אפילו עם אינטרנט.

איך אפשר לבדוק את הזכרון בכלל אם המערכת לא עולה איתו? פשוט לזרוק אותו וזהו?

תודה מראש!

.

פורסם

קודם כל נסה לעשות איפוס לביוס

פורסם

בהנחה שהמחשב עובד עם כל מודול זיכרון בנפרד, בצע את הפעולות הבאות:

1. התקן מודול זיכרון אחד בלבד (רק אחד מותקן במחשב והשני מחוץ למחשב).

2. הרץ בדיקת +memtest86 למשך כמה שעות בכדי לראות האם יש שגיאות.

3. הוצא את מודול הזיכרון והכנס לאותו חריץ הרחבה לזיכרון את מודול הזיכרון השני.

4. חזור על סעיף 2.

אם שני מודולי הזיכרון לא מייצרים שגיאות - הם תקינים.

אם רק מודול זיכרון אחד מייצר שגיאות - הוא כנראה לא תקין.

אם שני מודולי הזיכרון מייצרים שגיאות - ייתכן ששני מודולי הזיכרון לא תקינים או שיש בעיה בלוח (בתושבת/חריץ ההרחבה לזיכרון או בבקר הזיכרון). במקרה כזה נסה להשתמש בתושבת אחרת לזיכרון.

5. אם אף מודול זיכרון לא מייצר שגיאות בנפרד, התקן את שניהם ביחד במחשב (בדוק בחוברת של הלוח שלך מהי התצורה העדיפה/הנכונה להתקין 2 מודולי זיכרון) וחזור על סעיף 2.

אם אין שגיאות - הבעיה לא קשורה לזיכרון.

אם יש שגיאות - ייתכן שמדובר בבעיית תאימות או בהגדרות בביוס (נסה לאפס את הביוס/לטעון את ערכי ברירת המחדל ותראה אם הבעיה נפתרת). גורם אפשרי נוסף הוא שהתושבת לזיכרון השניה לא תקינה (נסה תושבת אחרת).

נערך על-ידי smalul

פורסם

לא יותר קל לעשות איפוס לביוס memtest צריך להריץ לפחות כ6 שעות, אני חשבתי על בעיית תאימות שאולי איפוס ביוס יסדר את הבעיה.

חוץ מיזה כל מה שרשמתה יכול לעזור באיתור התקלה.

נערך על-ידי AmitDanan

פורסם

איך הסתבתכם..

הוא כתב שבבירור רק אחד מהם גורם לתקלה..

לפותח הדיון: השאלה האם הזכרון ה'פטריוט' תקול או רק לא מעודכן בביוס.

בהנחה פשוטה שלא עידכנת או שינית את גרסת הביוס שלך - הזיכרון כנראה תקול. אם אתה רוצה לוודא אפס ביוס.

פורסם

סביר להניח שהזיכרון של Patriot פשוט התקלקל כי:

א. עד לפני יומיים (מההודעה הראשונה בדיון) המחשב עבד איתו בצורה תקינה.

ב. במחשב "לא עולה" כאשר מנסים להשתמש רק בזיכרון זה או בשילוב עם הזיכרון של Kingston.

מה שאני הצעתי הוא למצב בו ניתן להפעיל את המחשב עם הזיכרון של Patriot (פותח הדיון כתב במפורש שלפחות במקרה אחד המחשב "עלה" עם הזיכרון החשוד כתקול). זה אולי מעיד על כך שהבעיה היא לא בהכרח בזיכרון אלא אולי בלוח, בתושבת הזיכרון או בביוס (כמובן שלא ניתן לפסול אפשרות שהזיכרון פשוט לא תקין).

אגב, מסתבר שלזכרונות של Patriot יש אחריות לכל החיים (קישור) - במידה ומודול הזיכרון אכן תקול, נסה לממש את האחריות עליו.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

עדכון: קודם תודה לכולם , כרגיל תגובות מעולות ומהירות !

ניסיתי לאפס ביוס, ועדיין הייתה לי בעיה עם הזכרון. הזכרון של KINGSTOM הצליח, והשני לא, בנסיונות שונים בסלוטים שונים. מחיפוש בפורום ראיתי שכדאי לעבור עם מחק על החיבורים של הזכרון בקצה - איכשהוא זה פשוט עבד!

הרצתי MEM86 למשך כשעה בנתיים ולא היו תקלות. יכול להיות שהבעיה תחזור בהדלקות הבאות של המחשב , אם כן כמו שאמרו כאן - אולי הבעיה בלוח אם או שהזכרון פעם עובד פעם . אמשיך לבדוק ואם תהיה בעיה נוספת אחזור לקבל לקבל טיפים נוספים!

בכל מקרה תודה לכולם.

פורסם

הממ, יש לי בעיה דומה על מחשב ישן, "לעבור עם מחק על החיבורים של הזכרון בקצה" נשמע מעניין :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים