עבור לתוכן

האם מומלץ לעדכן ביוס?

Featured Replies

פורסם

האם המחשב עובד בצורה תקינה?

אני בדעה שאם אין תקלה או רכיב חדש יותר שדורש לא כדאי לעדכן קושחה.

דעתי האישית.

פורסם
  • מחבר

סבבה

מקבל את דעתכם

אין לי שום בעיה הכל חלק

לא מעדכן

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

פורסם

הגישה השמרנית אומרת, כפי שצויין פה, שאם הכל תקין, אז אין ממש צורך בביצוע עדכון לביוס. מצד שני יש גישה שטוענת שבדיוק כמו שאתה מעדכן דרייברים כל הזמן לגירסה האחרונה, כך רצוי לעדכן גם את הביוס.

העניין העיקרי כאן הוא הסיכון - בדומה לבעיה עדכון דרייברים שיכולה לגרום לבעיות במערכת ההפעלה אם משהו משתבש, בעיה בעדכון הביוס יכולה לגרום לבעיה במחשב. אך בעוד בעיה בדרייברים אפשר לפתור ע"י הסרתם, בעיה בביוס יכולה לגרום להשבתת המחשב, ולא תמיד ניתן לתקן בעיה זו.

אני מסכים עם Googleness - לדעתי תבצע עדכון ביוס במקרים הבאים:

א. המחשב שלך לא עובד בצורה תקינה כרגע ועדכון ביוס יכול לפתור את הבעיה.

ב. אתה מתכוון להוסיף חומרה שלא נתמכת ע"י גירסת הביוס הנוכחית אבל נתמכת ע"י גירסת ביוס חדשה יותר.

בכל מקרה, אל תבצע עדכון ביוס אם יש חשש להפסקות חשמל (למשל בזמן סערה) ואין לך אל-פסק.

יש לציין שאם בלוח שלך יש הגנות מסויימות (בד"כ ביוס כפול), אז הסיכון בעדכון הביוס הוא הרבה יותר קטן - גם אם משהו משתבש בעדכון תמיד תוכל להשתמש בביוס הגיבוי.

פורסם

יש release notes לכל גרסא שיוצאת. לא מסובך בכלל לקרוא מראש ולהבין אם זה יעזור או לא.

הרבה פעמים עדכון של BIOS יכול מאוד לעזור.

במקרה שלי זה עזר בבעיה של BSDO עם יציאה ממצב שינה שמקרים מסויימים.

כל זה היה מפורט ב release notes כי היה מדובר על בעיה ידועה.

פורסם

לעיתים עדכון ביוס חושף בפניך פיצ'רים חדשים שלא היו בביוס הקודם כמו שקרה לי בלוח אם z77 שברשותי ו, למרות שאני קפצתי כמה גרסאות קדימה (משהו כמו 10 O_____O) ולפעמים גם פותר תקלות ידועות , אך כמו שנאמר קודם לכן תבדוק בrelease notes אם יש שינוי מהותי ...

אם הכל תקין ואין בעיות להערכתי לא צפויים שינויים דרסטיים בעדכון של גרסא אחת קדימה.

תתחדש :)

נערך על-ידי OvO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים