עבור לתוכן

האם כדאי לעבור לסולללות נטענות בהכל?

Featured Replies

פורסם

שלום

בד"כ הנטייה שלנו היא לקנות סוללות נטענות עבור מכשירים שהם צרכני אנרגיה גדולים - כאלה שייגמרו את האנרגיה שבסוללה מהר,

ולכן עדיף שהסוללה תהיה נטענת, אחרת (במקרה של סוללות לא נטענות) נזרוק סוללות בקצב מהיר.

דוגמא למכשירים כאלה:

- טלפון אלחוטי ביתי

- מצלמה דיגיטלית (שפועלת על סוללות AA)

ועוד כל מיני

השאלה שלי היא:

מה לגבי צרכנים לא כבדים? ואפילו קלים..

האם גם שם כדאי לעבור לסוללות נטענות, או שלהמשיך עם סוללות רגילות?

בצרכנים קלים אני מתכוון למשל:

- שעון קיר בבית

- שלט של מכשיר כלשהו שאנחנו לא משתמשים בו הרבה

דברים כאלה

אלה דברים שסוללה רגילה - לא נטענת, מחזיקה בהם הרבה זמן.

האם גם שם מתאים להשתמש בסוללה נטענת?

האם הצריכה האיטית לא בעייתית איכשהו עבור סוללה נטענת?

ולא פחות חשוב: במקרים של הצרכנים הקלים האלה - מה יותר משתלם, סוללות נטענות או חד-פעמיות?

תודה

פורסם

סוללה רגילה, וכנראה גם נטענת, מחזיקה שם כמה שנים

בזמן כזה סוללה נטענת כנראה תאבד קיבול כלשהוא פשוט בגלל הזמן שעובר. כמובן שתוכל להטעין אותה ולהשתמש בה שוב (אוליי לזמן קצר יותר). אבל יש גבול בשנים של כמה זמן סוללה נטענת יכולה להיות שמישה בכלל

נניח שהגבול הוא איפה שהוא באיזור ה 3 הטענות

אני מניח שיש לך / אתה יכול להשיג את 2 הסוללות, אז השיקול לבחירה הוא השפעה על הסביבה כשאתה בסוף כן תזרוק אותן. סוללות נקברות במיכלים - לא ידוע לי על מחזור ממש של סוללות, מבחינה זאת, נטענת תהיה עיפה פשוט בגלל הנפח שהיא תתפוס.... אבל עולה שאלה באיזה אחת החומרים רעילים יותר וכאן אין לי שמץ

כמו כן קיימת אפשרות להטעין סוללות אלקליין לא נטענות (על ידיי מטען PWM מתאים), אבל יש מגבלות כי צריך להתחיל את הטעינה לפניי שהסוללה מתרוקנת, והיא כן מאבדת קיבול משמעותי בכל טעינה - יש מצב גם שהטעינה תעלה את הפריקה העצמית של הסוללה, ואז כבר אחריי הטעינה הראשונה היא לא תהיה שמישה לדברים כמו שלטים

אני פשוט לא קונה סוללות בכלל

אני בא למיכל "איסוף סולות" במקום הלימודים, ופשוט חופר בו קצת. יש בהם נטענות מכל הסוגים (מצאתי פעם אחת שתי eneloop !!) חדשות אחריי שימוש יחיד (אנשים לא קלטו שהסוללות נטענות), וגם אלקליין. באלקליין אני לוקח כמות של אלה של החברות הטובות כמו אנרגייזר, מודד אותן במולטימטר, ולמחרת מביא בחזרה את אלה שלא טובות

בדברים כמו שלטים משנה בעיקר מתח המעגל הפתוח של הסוללה, אם היא מראה 1.2V+ היא כנראה תעבוד

בדברים שצריכים זרם גבוה כמו פנסים משנה גם הזרם. את הבדיקה הזאת אני עושה על ידי מולטימטר מהזולים, שאין בו פיוז על המדידה של ה 10A ולכן ניתן לקצר איתו סוללות (AA ממש טובה יכולה להוציא לפעמים יותר מ 10A, לא מספיק בשביל לשרוף את המולטימטר או החוטים תוך כמה שניות אבל כן יכול להספיק בשביל לשרוף את הפיוז במולטימטר איכותי שיש בו פיוז)

אם זרם הקצר ">>" מהזרם של מה שאני ארצה להפעיל מהסוללה, היא אמורה להתאים למטרה

לא לקצר סוללה ליותר מ 1-2 שניות (כי זה גם פורק את הסוללה ....) ולא לקצר סוללות גדולות (כמו sealed lead acid) כי יש להם זרם מספיק בשביל לשרוף את חוטי הפרובים של המולטימטר ואולי גם לשנות את הערך של נגד המדידה בפנים ....

נטענות - בדרך כלל באות ב 2 או 4, אז אני מנסה למצוא את כל אלה שעבדו ביחד ונזרקו ביחד. לפעמים מצליח לפעמים לא. אני מודד את כולן לפניי הטעינה (במצב AS IS) ומנסה למצוא כאלה שהן בערך באותו מצב, ולהטעין אותן ביחד (יש לי מטען שלא מטעין סוללה יחידה). אחריי זה משווה שוב אבל בדרך כלל זה מסתכם בכך שאני זורק את אלה שנשארו גמורות אחרי טעינה, ואלה שנשארו הופכות לזוגות לפי חברה/דגם (מראה חיצוני) - כנראה אותם זוגות שבהם הן עבדו בעבר

פורסם
  • מחבר

הי 1101

הפוסט שכתבת כולל 2 חלקים לגמרי שונים, הראשון מתייחס לשאלה עצמה,

והחלק השני הוא רעיון להשגת סוללות במקום לקנות אותן.

כדי שזה לא יתערבב, אני אתייחס עכשיו רק לחצי הראשון - החלק שקשור לשאלה עצמה.

סוללה רגילה, וכנראה גם נטענת, מחזיקה שם כמה שנים

בזמן כזה סוללה נטענת כנראה תאבד קיבול כלשהוא פשוט בגלל הזמן שעובר. כמובן שתוכל להטעין אותה ולהשתמש בה שוב (אוליי לזמן קצר יותר). אבל יש גבול בשנים של כמה זמן סוללה נטענת יכולה להיות שמישה בכלל

זהו - חששתי ממשהו בדיוק בסגנון הזה..

מה שחשבתי עליו בהמקור, הוא שסוללה נטענת, אפילו אם היא נפרקת עם זרם נמוך מאד (כמו שעון קיר פשוט), עדיין "פועלת",

ויכול להיות שמבחינת הסוללה זה משפיע עליה בצורה כימית כך שזה מקצר את החיים שלה.

(זו תאוריה כמובן - לא משהו שיש לי לגביו מידע בטוח)

ולכן יכול להיות שאם משתמשים בסוללה הנטענת אפילו במשהו עם פריקה נמוכה מאד, היא בעצם עדיין מתבזבזת.

וכך, לקנות סוללה נטענת עבור צרכן זרם נמוך מאד, יגרום לכך שהסוללה הנטענת לא תנוצל למספר הטענות סביר שיצדיק את הקנייה שלה מראש..

השאלה עד כמה זה באמת כך..

מעניין לעשות בדיקה כזו,

הבעיה שהבדיקה הזו תיקח שנים :)

פורסם

2 מהשיקולים בבחירת סוללה היא השפעה שלה על הסביבה ומחיר

השפעה על הסביבה - סוללה נטענת תופסת פחות נפח מסוללות חד פעמיות, אבל אין לי שמץ איך היא בהשוואה אליהן מבחינת רעילות החומרים, כלומר כמה סוללות כאלה שוות לכמה כאלה מבחינת נזק סביבתי

מחיר - סוללה נטענת עולה כמו כמה רגילות, כמובן לא כמו כמות מחזורי הטעינה אלא פחות. כלומר, אם מנצלים כמה מחזורי טעינה של הנטענת זאת בערך נקודת שיווי המשקל במחיר

עכשו בהתחשב בכך שבדיוק לשימושים האלה של ה 50mA (בשלט) או פחות מ 1mA (בשעון קיר), ניתן להשתמש בסוללות משומשות בחינם לחלוטין (גם מבחינת השפעה על הסביבה - אלה סוללות שכבר הלכו למחזור, וגם מבחינת מחיר), אז השיקול הקובע מבחינתי הופך להיות שלישי ושונה לחלוטין, והוא פשוט איזה סוללות קל יותר למצוא .....

פורסם

אני לא מאמין שמישהו פה שאל אם עדיף להשתמש בשלט בסוללות רגילות או נטענות והוא קיבל תשובה של ללכת לחטט בפח זבל.

card, תקנה סוללות רגילות הכי זולות שאתה מוצא בסופר/תחנת דלק. אין סיבה לקנות סוללות נטענות ויקרות בשביל משהו שגם ככה יכול להחזיק שנים על סוללות רגילות.

פורסם

מנסיוני האישי נטענות לא שוות את המחיר.

הן מתות פתאומית צעירות, ועיתים קרובות נזרקות בטעות לפח וגם מתפוצצתת בטעינה.

סוללות רגילות זולות נגמרות מהר ובדרך כלל נוזלות ומזיקות למכשירי

ם.

לא חסרות סוללות טובות ב EBAY במחירים שפויים אם קונים אותן בכמות ועם חיי מדף

של לפחות 7 שנים ובפועל הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר
card, תקנה סוללות רגילות הכי זולות שאתה מוצא בסופר/תחנת דלק. אין סיבה לקנות סוללות נטענות ויקרות בשביל משהו שגם ככה יכול להחזיק שנים על סוללות רגילות.

כנראה זה מה שאעשה..

מנסיוני האישי נטענות לא שוות את המחיר.

גישה קצת קיצונית לא?

יש נטענות טובות מאד.

GP ReCyko+ שהמליצו לי עליהן כאן עושות את העבודה נהדר

(אבל שים לב שזה החדשות - ReCyko, ולא ה-GP הישנות..)

סוללות רגילות זולות נגמרות מהר ובדרך כלל נוזלות ומזיקות למכשירים.

אני חושב שזה גם משתנה מסוג לסוג..

לא חסרות סוללות טובות ב EBAY במחירים שפויים אם קונים אותן בכמות ועם חיי מדף של לפחות 7 שנים ובפועל הרבה יותר.

אוקיי זה מעניין,

אתה יכול להמליץ על כאלה מאיביי שהיה לך איתן נסיון טוב?

שמות, או לינקים יכולים לעזור..

פורסם
  • מחבר
מה הבעיה לחפש ב EBAY ?

אין שום בעיה לחפש באיביי, ואפשר לקבל שם גם הרבה תוצאות טובות..

השאלה שלי היא לגבי המלצה על יצרן מסוים שיה לך נסיון טוב איתו.

(חשבתי שאתה מתכוון ליצרן סיני כלשהו, שהוא טוב, בהשוואה לאחרים שהם לא משהו,

כי מבחינת יצרנים סיניים, יש למשל את BTY, שאמרו לי כמה אנשים שהוא ממש על הפנים)

דרך אגב, מוכרים באיביי גם בכמויות הרבה יותר קטנות וסבירות, לדוגמא 4, 8, 20.

לקנות 100 זה ממש היסחפות. (אלא אם באמת יש לך סיבה טובה)

פורסם

מנסיוני האישי רק דוראסל.

יש לי מצלמה שזוללת סוללות וניסיתי הרבה יצרנים ידועים עם סוללות יקרות במיוחד לצילום ואין כמו הדוראסל הרגילה.

המחיר יורד ככל שקונים יותר סוללות ולכן הדוגמא שלי היא ל 100 - סוללה תעשיתית ב שקל אחד.

אני קונה אישית ולא דרך הרשת באר"הב 36 סוללות בכ 11 דולר+המס שמשתנה ממדינה למדינה שם.

פורסם
  • מחבר
מנסיוני האישי רק דוראסל.

אוקיי תודה על ההמלצה על דוראסל..

יש לי מצלמה שזוללת סוללות וניסיתי הרבה יצרנים ידועים עם סוללות יקרות במיוחד לצילום ואין כמו הדוראסל הרגילה.

אתה משתמש בסוללות רגילות עבור מצלמה?

אתה ממש לא מאמין בנטענות הא?

פורסם

Sanyo eneloop נטענות מצויינות שמחזיקות שנים. הפסקתי להשתמש ברגילות לחלוטין.

פורסם
אוקיי תודה על ההמלצה על דוראסל..

אתה משתמש בסוללות רגילות עבור מצלמה?

אתה ממש לא מאמין בנטענות הא?

השמוש במצלמה מאד נמוך, כפעמיים בשנה בטיולים לסוף העולם.

נטענת זקוקה לטיפול לאהבה ולחשמל.

AA יש בכל חור בעולם גם אם אין שם עדיין חשמל (עיירות הבדואים בנגב?) או שיש חשמל רק שעתיים ביום.

אני מצלם לי חופשי וכל היתר מחפשים שקע להטענה....

פורסם
Sanyo eneloop נטענות מצויינות שמחזיקות שנים. הפסקתי להשתמש ברגילות לחלוטין.

הכל טוב ויפה ויש לי בבית עשרות רבות של סוללות אנלופ, יחד עם זאת רביעיה עולה באיזור ה-80-90 שקל והבחור בסך הכל צריך סוללות לשלט של הטלוויזיה.

אני לא מבין למה הדיון הזה בכלל הגיע לעמוד #2, תעצור רגע בתחנת דלק ותקנה 10 סוללות AA ב-15 שקל. זה יספיק לך ל-10 שנים לפחות.

פורסם

דוראסל טובות מבחינת קיבול, אני לא בטוח שהן טובות יותר מאנרגייזר מבחינת זרם פריקה מקס' (אבל זה כבר חסר משמעות כי בכל המכשירים שצריכים זרם פריקה משמעותי גם ככה עדיף לשים נטענות). אם חיי מדף כאלה - אופציה סבירה אבל עדיין תקנה 4, 8, לא 100.....

אבל אם שאלת מה ניתן לעשות אם 100 סוללות.... אם יש לך מה לעשות אם 150V DC יש לך מה לעשות אם 100 סוללות

סוללות של תחנת דלק הן הרבה יותר גרועות גם מבחיינת קיבול וגם מבחינת חיי מדף. אז כן יהיה צורך ללהחליף לעיתים קרובות יותר, אבל חבילה של 10???? עדיין נראה לי שלא ניתן להספיק לנצל 10 סוללות בשלט טלויזיה 1 במשך הזמן שהן עדיין שמישות.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים