עבור לתוכן

מחפש מדריך להחלפת מעבד+קרור

Featured Replies

פורסם

שלום,

אשמח לקבל הפניה למדריך טוב להחלפת מעבד+ קרור.

תודה

פורסם

איזה מעבד ואיזה קירור?

פורסם

החלפת קירור תלויה בדגם של הקירור - יש כאלו שבהם רק צריך לסובב מעין ברגים חצי סיבוב ולמשוך למעלה ואז הקירור אמור להתנתק מהלוח ויש כאלו שדורשים פירוק רציני יותר, בפרט אם נעשה שימוש בפלטה אחורית. גם ההרכבה של הקירור תלויה בדגם המדוייק. אני מציע שתקרא את ההוראות שמגיעות עם הקירור, תחפש באתר הקירור או/ו תחפש סירטונים באינטרנט המראים כיצד לפרק ולהרכיב את גוף הקירור.

החלפת המעבד היא יותר פשוטה - יש לפתוח את המכסה הנועל את המעבד במקומו, להרים את המעבד הישן כלפי מעלה, להכניס את המעבד החדש למקום ולסגור את המכסה הנועל. כמובן שיש לוודא שהמעבד מוכנס בכיוון הנכון (הכנסת המעבד למקום לא אמורה לדרוש שימוש בכח כלל - אם המעבד לא מתיישב מייד במקומו, זה אומר שהוא לא מותקן נכון). גם במקרה זה אני אציע שתסתכל בהוראות המופיעות בחוברת הלוח או/ו תחפש סירטונים באינטרנט.

כמובן שיש לדאוג למספר דברים לפני החלפת המעבד והקירור:

א. יש לוודא שהמעבד החדש מתאים לתושבת של הלוח.

ב. יש לוודא שהמעבד החדש נתמך ע"י הלוח. ייכן וידרש עדכון ביוס.

ג. יש לוודא כי גוף הקירור החדש מתאים לתושבת שבה נעשה שימוש.

ד. יש לוודא כי גוף הקירור מתאים לרמת פליטת החום של המעבד.

ה. יש לדאוג לנקות את המעבד משאריות המשחה התרמית הישנה, ואם נעשה שימוש באותו גוף קירור - יש לנקות את שאריות המשחה התרמית גם ממנו.

ו. יש לוודא כי בין המעבד וגוף הקירור יש משחה תרמית. אם גוף הקירור הוא חדש, ייתכן ויש עליו מדבקה תרמית, אז אין צורך לעשות דבר מלבד להתקין את הקירור על המעבד. אם לא - יש למרוח משחה תרמית (זה בד"כ אומר לשים נקודה קטנה של המשחה במרכז המעבד ואז להתקין את גוף הקירור).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר
החלפת קירור תלויה בדגם של הקירור - יש כאלו שבהם רק צריך לסובב מעין ברגים חצי סיבוב ולמשוך למעלה ואז הקירור אמור להתנתק מהלוח ויש כאלו שדורשים פירוק רציני יותר, בפרט אם נעשה שימוש בפלטה אחורית. גם ההרכבה של הקירור תלויה בדגם המדוייק. אני מציע שתקרא את ההוראות שמגיעות עם הקירור, תחפש באתר הקירור או/ו תחפש סירטונים באינטרנט המראים כיצד לפרק ולהרכיב את גוף הקירור.

החלפת המעבד היא יותר פשוטה - יש לפתוח את המכסה הנועל את המעבד במקומו, להרים את המעבד הישן כלפי מעלה, להכניס את המעבד החדש למקום ולסגור את המכסה הנועל. כמובן שיש לוודא שהמעבד מוכנס בכיוון הנכון (הכנסת המעבד למקום לא אמורה לדרוש שימוש בכח כלל - אם המעבד לא מתיישב מייד במקומו, זה אומר שהוא לא מותקן נכון). גם במקרה זה אני אציע שתסתכל בהוראות המופיעות בחוברת הלוח או/ו תחפש סירטונים באינטרנט.

כמובן שיש לדאוג למספר דברים לפני החלפת המעבד והקירור:

א. יש לוודא שהמעבד החדש מתאים לתושבת של הלוח.

ב. יש לוודא שהמעבד החדש נתמך ע"י הלוח. ייכן וידרש עדכון ביוס.

ג. יש לוודא כי גוף הקירור החדש מתאים לתושבת שבה נעשה שימוש.

ד. יש לוודא כי גוף הקירור מתאים לרמת פליטת החום של המעבד.

ה. יש לדאוג לנקות את המעבד משאריות המשחה התרמית הישנה, ואם נעשה שימוש באותו גוף קירור - יש לנקות את שאריות המשחה התרמית גם ממנו.

ו. יש לוודא כי בין המעבד וגוף הקירור יש משחה תרמית. אם גוף הקירור הוא חדש, ייתכן ויש עליו מדבקה תרמית, אז אין צורך לעשות דבר מלבד להתקין את הקירור על המעבד. אם לא - יש למרוח משחה תרמית (זה בד"כ אומר לשים נקודה קטנה של המשחה במרכז המעבד ואז להתקין את גוף הקירור).

תודה.

מדובר ב E8400', קרור סטוק.

פורסם

התוצאה הראשונה בגוגל עבור "removing intel stock cooler" נותנת את הסרטון הבא, שמדגים לגבי פירוק הקירור:

יותר מזה - באתר של אינטל (קישור) יש סירטון המסביר בדיוק ובפירוט מה עליך לעשות:

https://www.youtube.com/embed/AyKPsS8GX3I

אני אישית לא אוהב את גופי הקירור של אינטל - התופסנים שלהם נוטים להתרחב, ואז יש בעיה בהתקנה מחדש שלהם. לדעתי עדיף להשתמש בקירור צד שלישי עם שיטת התקנה אחרת (אני מעדיף משהו עם ברגים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים