עבור לתוכן

בעיה בהחלפת כרטיס 7970 באחריות KSP

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כשנתיים קניתי כרטיס מסך Sapphire 7970 מחבר, קיבלתי אותו ביחד עם הקופסא המקורית והאביזרים + אחריות מKSP.

הכרטיס פעל בסדר פרט לארטיפקטים נדירים בזמן עליית המחשב.

לפני כשבוע הכרטיס התחיל להוציא ארטיפקטים, מסכים כחולים או ללא תצוגה כלל, למזלי נשארו לו עוד חודשיים וחצי של אחריות.

לקחתי אותו לKSP כמו שהוא והמוכר בא לקחת לי אותו עם הקופסא, שאלתי אם יש צורך בקופסא ואם יחזירו לי אותה הוא אמר לי שכן ושהיא תחזור אלי, ווידאתי פעמיים.

שלשום באתי לאסוף אותו לאחר שקיבלתי הודעת SMS שהוא מחכה לי בסניף, מסתבר שהביאו לי כרטיס אחר לגמרי, לא חדש, בשקית אנטי סטטית בלבד...

אומנם 7970 אבל של ASUS עם קירור של 2 מאווררים במקום מפוח ובגלל הקירור הכרטיס גם פי 2 יותר שמן.

כששאלתי אותם למה זה חזר אלי ככה ומה הקשר של הכרטיס הזה אמרו לי שזה מה שיש ואם יש בעיה עם זה אז שאני אתקשר לשירות לקוחות.

כשהתקשרתי לשירות לקוחות אמרו לי שהם מתחייבים להחזיר מוצר "שווה ערך" ולא בהכרח את הכרטיס שלי, אני ציפיתי לקבל או את אותו מוצר או מוצר יותר טוב בסדרה של Sapphire אבל כנראה שעל KSP זה גדול מידי והם פשוט מעדיפים לזרוק לי כרטיס אחר ששכב אצלם במחסן \ הוחזר או תוקן מאחריות של מישהו אחר.

זה ממש מעצבן שעושים לי סיפור כזה עם כרטיס שעלה 2700 שקל. או שאני טועה כאן?

מה עושים במצב כזה? בינתיים אמרו שהם יבדקו מה אפשר לעשות וידברו איתי ביום ראשון.

נערך על-ידי DraconicVibe

פורסם

לא שאני בא להצדיק אותם או משהו, בייחוד שאתה לא מרוצה באופן ברור, אבל אני חושב שהם פעלו לפי החוק והתקנון שלהם ואי אפשר להאשימם.

וסתם מסקרנות, למה אתה חושב שכרטיס אחר מSAPPHIRE עדיף על הASUS שקיבלת (asus לרוב יקרים יותר) ?

עושה רושם שבכל מקרה מה שקיבלת עדיף על מה שהיה (היה לך refernce לא?).

נערך על-ידי OvO

פורסם

אתה יכול לדרוש דגם אחר רק אם ה7970 לא נכנס למארז או מפריע לשאר חריצי הPCI.

פורסם

הוא לא שווה ערך מסיבה פשוטה : נניח שהיו לך כרטיסי PCI שונים (בקר RAID, בקר עוד משהוא, ....) בסלוטים הסמוכים לכ מסך. הם לא הפריעו לכ מסך הישן אבל כן מפריעים לחדש להיכנס לסלוט, ואני לא חושב שהם היו יכולים לצפות ממך להעיף משהוא אחר מהמחשב בשביל שהכ מסך ה "שווה ערך" שלהם ייכנס..... נניח שאין לך כ PCI כרגע, אבל בכך שהם החליפו לך לכ מסך הזה, הם חסמו גישה לסלוט נוסף בלוח שאחרת כן היית יכול להשתמש בו ברגע שהיית רוצה

90% מהמשתמשים לעולם לא יחברו משהוא לסלוטים הנוספים בלוח ולהם זה לא משנה (ואפילו יעדיפו את הכ מסך אם ה 2 מאווררים, הקירור השקט יותר וכו), אבל אם הרוחב הכפול של הכ מסך מפריע לך, הייתי מצפה לכך שתוכל להעלות את הטיעון הזה

אני מקווה שהבנייה של הכ מסך החדש לא פחות טובה מזאת של הכ מסך הקודם (ספציפית כל מה שקשור לממירי מתח, ובמיוחד אם אתה עושה OC), ושהוא לא פשוט כ מסך מת שעשו לו קצת reflow ומחפשים למי לדחוף אותו ......

אבל נניח שהם יקבלו את הטיעון ויחליפו את הכ מסך, הם יכולים להביא לך משהוא גרוע יותר ועדיין "שווה ערך", ולא בטוח שיהיה לך מה לעשות איתו. KSP עלולים "לדפוק" משתמש שמחליף "יותר מידי" חומרה כפי שהופיע כבר בדיון בפורום מהימים האחרונים

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על התגובות.

אני פשוט עד עכשיו לא הייתי מודע לזה שהם מחליפים לכרטיסים מחברות אחרות בכלל וכל העסק הזה חדש לי.

אם לחשוב על זה אז לכרטיס כן יהיה מקום במחשב, אני משתמש בכרטיס בודד, אין לי כרטיסים נוספים בPCI ואני לא חושב שיהיו עד לשדרוג הבא של המחשב.

מה שהיה לי זה:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=1443&lid=1

ומה שהם רוצים להביא לי: (לא בטוח לגבי המודל המדוייק)

http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD7970DC2T3GD5/

השאלה היא אם מה שהם מביאים לי יותר טוב אז אני באמת אקח את זה ואחסוך להם ולעצמי כאבי ראש.

פורסם

הכרטיס שהם רוצים לתת לך איכותי יותר מזה שהיה ברשותך.

אני הייתי לוקח ואומר תודה רבה. יהיה שווה יותר כשתרצה למכור אותו.

תנסה רק לבדוק אם זה כרטיס משופץ או חדש ואם הוא משומש, תדע מה האחריות החדשה שנותנים לך.

פורסם

קיבלת כרטיס עדיף , תגיד תודה ושב בשקט

פורסם
  • מחבר

בסדר, לקחתי אותו עכשיו.

הופתעתי רק מאיכות השירות שהם ככה מביאים לי אותו אפילו בלי שקית אנטי סטטית.

ולא הביאו לי שום דבר שמצביע על זה שהאחריות עברה לכרטיס החדש.

חוץ מזה בדקתי אותו והוא עובד קצת יותר טוב מהקודם.

פורסם

תתחדש. תעשה טלפון לשירות הלקוחות שלהם ותוודא מה הסטטוס של הכרטיס. מה קורה אם הוא מת מחר ומה קורה אם הוא מת עוד שנה.

רק בשביל שלא יהיו הפתעות בהמשך...

פורסם

וזה שלוש סלוטים.

לא אצל כולם זה מעלה..

פורסם

האחריות צריכה להמשיך בהתאם לכרטיס המקורי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים