עבור לתוכן

לוח אם חדש למעבד Intel Core i5 2320 @ 3.00GHz

Featured Replies

פורסם

שלום לכם

אז זה קצת מורכב תשתדלו לא לאבד סבלנות:)

יש לי מחשב HP שמבאס לי את החיים בתכלס המארז נוראי וקטן ואין לי שם מקום לכלום - לא להרחבות ולא לשינויים ותכלס מצטער שקניתי אותו

אפילו הלוח אם מולחם למארז עצמו ולא ניתן להוציא אותו מהמארז כי זה מחשב מותג .

מה שחשבתי לעשות זה לקנות לוח אם חדש ומארז חדש ולקחת את כל החומרה ולדחוף לחדש. יש לציין שחצי מהחומרה במחשב חדשה כולל כרטיס מסך , ספק כוח , דיסק קשיח הכל חדש ומשודרג.

אני מתכוון להשקיע כרגע במארז ממש טוב שיחזיק לי לשנים ונכון לעכשיו לוח אם טוב וחדש שמתאים למעבד שציינתי .

התקציב 400 ש"ח ללוח אם - מחפש משהו שמתאים לגיימינג ויש לו יציאות SATA 3 - הלוח אם אמור להספיק לשנתיים עד שאחליף מעבד למעבד מתקדם

יותר וכתוצאה מכך גם אחליף לוח אם. ה - Intel Core i5 2320 כרגע עושה את העבודה.

אם תוכלו לתת לי לוח אם אחד לפול טאוור ואחד למיד טאוור זה יהיה מצוין

תודה.

נערך על-ידי Anti-magi

פורסם

אתה צריך לוח בעל תושבת 1155. השאלה היא מה בדיוק אתה רוצה/צריך מהלוח - כמה חריצי הרחבה מסוג PCI Express את רוצה? כמה חיבורי USB 3.0? כמה חיבורי SATA3? האם אתה צריך יציאות גרפיות מסוג מסויים על הלוח (למרות שאתה משתמש בכרטיס מסך נפרד)? כמה חריצי הרחבה לזיכרון אתה צריך? וכד'. בנוסף אתה כנראה צריך לוח המבוסס על ערכת השבבים B75, H77 או Z77, שכן ערכות השבבים הישנות יותר לתושבת 1155 לא כוללות תמיכה ב USB 3.0 ואני חושב שגם לא ב SATA3 (יש כמובן לוחות עם ערכות שבבים כאלו שכן תומכים ב USB 3.0 וב SATA3, אבל זה נעשה ע"י שימוש בבקר צד שלישי, ובכל מקרה לוחות כאלו יהיו יקרים מדיי לתקציב שלך).

מרפרוף קל בכמה חנויות, הלוח הכי משתלם שמצאתי הוא הZ77A-G45 של MSI (קישור לאתר היצרן) בפלונטר והוא עולה 330 ש"ח (קישור), אבל שים לב שכאן מדובר על לוח משומש. מצד שני יש עליו אחריות לשנתיים, ואתה מתכוון להחליף את המחשב בעוד שנתיים בכל מקרה, אז זה לא ממש משנה. הלוח הזה הוא בגודל ATX.

אם אתה רוצה לוח בגודל Micro ATX, אז כדאי שתדע שברוב הלוחות האלו יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון ולא 4, ובד"כ גם פחות חיבורי SATA3 (גם ככה בלוחות לתושבת 1155 יש מעט חיבורי SATA3, אם בכלל). הלוח הסביר ביותר לדעתי הוא ה ASRock H77M, שעולה 360 ש"ח בפלונטר (קישור). יש כמובן לוחות זולים יותר, כמו ה GA-B75M-D3V של Gigabyte (בפלונטר הוא עולה 263 ש"ח, ב TMS המחיר הוא 270 ש"ח).

לדעתי הלוח המשומש מפלונטר יתאים לך לכל הדרישות והוא כנראה הלוח הכי טוב ומשתלם שתוכל לקנות במסגרת התקציב שלך.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

ראיתי את ה G45 וראיתי שיש גם

Z77A-G45 שעולה קצת יותר אבל שווה גם הוא משומש עם אחריות שנתיים.

סך הכל הלוחות האלו נראים לי מצוינים תודה .

בפלונטר יכולים לעשות לי גם הרכבה ? כלומר אם אני קונה מהם לוח אם + מארז הם יכולים לקחת את המארז הישן שלי ולהרכיב לחדש ?

פורסם

שי התבלבלת הלוח שהצעת לו הוא מיקרו ATX.

פורסם
  • מחבר
שי התבלבלת הלוח שהצעת לו הוא מיקרו ATX.

זה בסדר הנטייה שלי היא גם ככה ה ATX ולא כל מיני סוגי מיני

פורסם

@yosi b

בקשר ללוח הZ77A-G45 של MSI:

הקישור בפלונטר:

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Z77A-G45u&cart=1417736438106832453〈=heb

תיאור המוצר בפלונטר:

Used - Socket LGA1155 Sandy and Ivy Bridge CPU support - Intel Z77 chipset - Dual channel DDR3 up to 2800 MHz memory - 3 PCI Express x16 slots - Onboard Graphics with VGA, DVI, HDMI video outputs - 8-channel audio - S/Pdif - Gigabit LAN - 4 SATA2 3Gb/s - 2 SATA3 6Gb/s - Up to 4 USB3.0 ports - ATX - 2 Years Warranty

קישור לעמוד הלוח באתר של MSI:

http://www.msi.com/product/mb/Z77AG45.html#hero-specification

שם כתוב:

Form Factor ATX

כאן אין שום טעות - הלוח הוא בגודל ATX.

הטעות שהייתה לי היא שרשמתי בפיסקה השלישית Mini ATX במקום Micro ATX (בכלא זאת, 2 וחצי בלילה) - זה תוקן, תודה על ההערה.

@Anti-magi

הלוח המשומש השני שיש באתר של פלונטר הוא ה Z77A-GD55 של MSI (קישור לאתר היצרן) ב-380 ש"ח (קישור). למעט 9 שלבי ייצוב מתח (כנראה) ותמיכה ב SLI לעומת 6 שלבי ייצוב מתח ב Z77A-G45 (אין תמיכה ב SLI), אין ממש הבדל בין הלוחות. אם אתה לא מתכוון לבצע המהרה עם הלוח ואין לך צורך במערך SLI, אני לא בטוח שמשתלם להשקיע עוד 50 ש"ח בלוח.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה

smalul עזרת לי לקבל החלטה עם המידע המפורט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים