עבור לתוכן

הוספת זיכרון למחשב מה עדיף 4X4GB או 2X8GB?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי מחשב בן כמה שנים טובות כרגע קיים בו 2X2GB אני רוצה לשדרג ל16GB

הלוח האם שלי

http://www.asus.com/Motherboards/P7P55DE_EVO/

מותקנים במשב שני דיסקים קשיחים של סמסונג HD103SJ

שני כרטיסי מסך של ATI RADEON 5750

המקסימום זכרון שיכול לקבל הוא 16GB ויש לו מקום ל4 סטיקים של זכרון

כמה שאלות

1. אם הבנתי נכון אם הלוח אם יכול לקבל מקסימום של 16GB כל סטיק יכול להיות מקסימום 4GB, האם אכן זה כך?

2. הבנתי שיש מצב לעדכן BIOS של הלוח אם ואז יוכל לקבל עד 32GBהאם זה נכון? אם קיים עדכון כזה ללוח אם שלי? איפה מוצאים אותו?

3. בהנחה שיש לי בחירה בין 4X4GB לבין 2X8GB מה עדיף לי? מבחינת ביצועים, בכסף ההבדל שולי עד לא קיים.

תודה,

חזי

פורסם

זה לא מעודכן.

הלוח אם שלך יכול להחזיק ככה"נ 32GB ראם.

עדיף לך לקחת 2X8, זה גם יותר זול וגם תוכל להשתמש בסטיקים הקיימים.

מהי המהירות של הסטיקים הקיימים, 1600MHz או 1333MHz?

תוכל לראות את מהירות הזיכרון ומאפייני המערכת דרך תוכנת CPU-Z.

פורסם

לפי דעתי הוא מוגבל עד 16GB

אם הוא ייתן את דגם המעבד נוכל לדעת בוודאות

פורסם

@דובי770

אתה מניח שהלוח תומך בעד 32GB ולא בעד 16GB כפי שכתוב באתר הלוח כי בתקופה שהלוח הזה יצא לשוק לא היו מודולים בנפח של 8GB, ולכן באותה תקופה הלוח הזה יכל לתמוך בעד 16GB זיכרון בלבד. העניין הוא שאני לא יודע האם יש הגבלה פיזית/אלקטרונית מבחינת נפח הזיכרון הנתמך (ע"י הלוח עצמו, ע"י ערכת השבבים או ע"י המעבד). אם יש לך מידע המראה כי לוח זה תומך במודולי זיכרון בנפח של 8GB ובעד 32GB אשמח לראות אותו.

עריכה:

חיפוש בגוגל מעלה את זה:

http://www.memoryexpress.com/Products/MX36559

כאן כתוב שערכה (קיט) של 4 מודולים בנפח של 8GB, ובסה"כ 32GB זיכרון, נבדקה ונמצאה עובדת עם הלוח P7P55D-E EVO, אבל אני לא בטוח עד כמה אפשר להסתמך על זה - צריך לחפש אנשים שיש להם לוח כזה והתקינו בו מודולים בנפח 8GB.

נערך על-ידי smalul

פורסם
@דובי770

כי בתקופה שהלוח הזה יצא לשוק לא היו מודולים בנפח של 8GB, ולכן באותה תקופה הלוח הזה יכל לתמוך בעד 16GB זיכרון בלבד .

בדיוק.

עשיתי חיפוש קצר וראיתי תוצאה דומה.

אחפור עוד קצת מחר

פורסם

אם אני לא טועה

גם למעבד יש מגבלה של כמות זיכרון בגלל זה אמרתי שעדיף שיגיד איזה מעבד יש לו

ואז אפשר לבדוק באתר של אינטל מה המגבלה לא רק הלוח קובע כאן

פורסם

באופן כללי, מומלץ כמה שפחות סטיקים של זיכרון

פורסם

באופן כללי אכן עדיף זיכרון בתצורה של 2X8GB מאשר 4X4GB - כך גם שומרים על אפשרות להוספת עוד זיכרון בעתיד (בהנחה שהלוח והמעבד תומכים כמובן) וגם מעמיסים פחות על בקר הזיכרון שנמצא על המעבד.

פורסם

וגם אם סטיק אחד בעייתי, זה עושה בעיות על השאר.. תקח שני סטיקים של שמונה, זה מספיק זיכרון. אתה לא צריך יותר מזה

פורסם
  • מחבר

לקח לי זמן למצוא את החשבונית לדעת בדיוק איזה מעבד יש לי

זה הדגם

intel core I5 s1566 2.66GHZ 750 SLBLC

תודה!

פורסם

היית יכול פשוט להשתמש ב CPU-Z בשביל לזהות את המעבד. אגב, המעבד שלך הוא Core i5-750 (קישור) בעל תושבת (סוקט) 1156 (אין תושבת כזו 1566 ולתושבת 1366 אין מעבדים מסדרת ה Core i5).

כאמור, באופן רישמי גם הלוח וגם המעבד תומכים בעד 16GB זיכרון עם מודולים בנפח מקסימלי של 4GB. מעשית - יכול להיות שתוכל לעבוד עם מודולים בנפח 8GB ועם 32GB זיכרון בסה"כ, אבל זה לא מובטח - צריך לחפש אנשים עם אותו הלוח ואותו המעבד ושניסו להתקין מודולים בנפח של 8GB ולראות איזה תוצאות הם קיבלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים