עבור לתוכן

הוספת ראם

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע 4 ג'יגה 1600MHZ .

עשיתי דיי טעות והיה עדיף לי לשלם עוד קצת ולקנות כבר זכרן 8 ג'יגה אבל לא יעזור להתבכיין עכשיו

אז בקיצור בלוח שלי יש 2 סלוטים של ראם וחשבתי להוסיף עוד סטיק של 8 ג'יגה ולקבל סך הכל 12 ג'יגה ראם.

יש המלצה למקום שכדאי לקנות ? ( יש ב KSP זכרן של 8 ג'יגה של GSKILL ב 365 שקל אבל התגובות הקשות על השירות לקוחות שלהם גורם לי לחשוב פעמיים לפני שאני קונה מהם משהו)

פורסם

אתה יכול לקנות זכרון RAM בכל מקום שבא לך.

לגבי KSP - אתה ברצינות מצפה לתשובה בסגנון של "אל תקנה שם בחיים RAM"?

פורסם

1. מעבדים וזכרונות הם רכיבים שבד"כ לא מתקלקלים, אך בד"כ אין יותר מדי מה לדאוג לגבי מימוש האחריות עבורם. בכל מקרה מומלץ שתקנה זיכרון של חברה מוכרת עם אחריות ארוכה ככל האפשר (בד"כ יש אחריות לכל החיים).

2. יש לוודא כי הזיכרון שאתה קונה עובד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים - בד"כ המתח הנפוץ לזיכרון DDR3 הוא 1.5V, אבל יש כאלו שעובדים במתח של 1.65V. אתה יכול לבדוק את מתח הזיכרון לפי הדגם שלו או לפי נתוני ה SPD שניתן לראות ב CPU-Z.

3. תמיד יש סיכוי, אם כי קטן, כי תהיה בעיית תאימות בין הזיכרון הקיים והזיכרון החדש.

פורסם

אגב, KSP....

הורים שלי קנו מחשב מורכב מהסניף שלהם בחולון ואחרי כמה זמן התגלו בעיות שמסמנות על בעיה בזיכרון (לא היה קשה לראות את זה לפי התסמינים של bugcheck ואירועים במערכת ההפעלה).

כשראיתי שגיאות לאר שעה וחצי של memtest, ישר שלחתי אותם עם הסטיקים לסניף. הם בדקו והחליפו להם את המוצר לאחר יומיים.

פורסם

זה כבר גולש לתחום פורום הצרכנות, אבל למיטב הבנתי ב KSP, וכנראה גם בחלק מהחנויות שהם סניפים של רשת גדולה יותר, צריך שטכנאי שלהם יראה את הבעיה (ברמת הסניף), ואם נמצאה בעיה - הם שולחים את הרכיב לרמה הבאה (ברמת הרשת). שם הם מחליטים מה לעשות - לשלוח את הרכיב ליצרן/ליבואן, לתקן את הרכיב בעצמם וכמובן - מה לשלוח חזרה ללקוח (רכיב חדש, רכיב משופץ, רכיב שקול או את הרכיב הבעיתי לא מתוקן). כל זה לוקח זמן. כמובן שאם הבעיות מתגלות תוך שבוע, אז אפשר להחזיר את המוצר ולקבל אחד חדש במקומו (בהנחה שיש להם במלאי, ב KSP יש נטייה להחזיק מלאי קטן מכל מוצר בכל סניף) או לקבל החזר - זה מה שקרה לי עם ספק הכח שקניתי לפני מספר חודשים (קניתי ספק של Seasonic מ KSP, לא עבד, באותו היום החזרתי אותו לחנות, לא היה להם את אותו הדגם במלאי ולכן הוצע לי לקבל החזר מלא או לקנות ספק כח אחר).

בכל מקרה, אני תמיד ממליץ לבדוק כל מוצר שקונים מייד עם קנייתו בכדי שיהיה אפשר להחזירו כמה שיותר מהר במידה ויש בעיה. בהקשר של זיכרון זה אומר להריץ עליו +memtest86 לכמה שעות ולראות האם מתגלות שגיאות. לאנשים יש נטייה לחשוב שמוצר חדש הוא מוצר תקין, ומניסיון אני יכול לומר בוודאות שזה לא כך (זה קרה לי לפני כ-7.5 שנים עם הזיכרון במחשב החדש שקניתי - הוא פשוט ייצר שגיאות, ולכן החלפתי אותו בחנות למחרת, לא קניתי אותו מ KSP אגב).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר
זה כבר גולש לתחום פורום הצרכנות, אבל למיטב הבנתי ב KSP, וכנראה גם בחלק מהחנויות שהם סניפים של רשת גדולה יותר, צריך שטכנאי שלהם יראה את הבעיה (ברמת הסניף), ואם נמצאה בעיה - הם שולחים את הרכיב לרמה הבאה (ברמת הרשת). שם הם מחליטים מה לעשות - לשלוח את הרכיב ליצרן/ליבואן, לתקן את הרכיב בעצמם וכמובן - מה לשלוח חזרה ללקוח (רכיב חדש, רכיב משופץ, רכיב שקול או את הרכיב הבעיתי לא מתוקן). כל זה לוקח זמן. כמובן שאם הבעיות מתגלות תוך שבוע, אז אפשר להחזיר את המוצר ולקבל אחד חדש במקומו (בהנחה שיש להם במלאי, ב KSP יש נטייה להחזיק מלאי קטן מכל מוצר בכל סניף) או לקבל החזר - זה מה שקרה לי עם ספק הכח שקניתי לפני מספר חודשים (קניתי ספק של Seasonic מ KSP, לא עבד, באותו היום החזרתי אותו לחנות, לא היה להם את אותו הדגם במלאי ולכן הוצע לי לקבל החזר מלא או לקנות ספק כח אחר).

בכל מקרה, אני תמיד ממליץ לבדוק כל מוצר שקונים מייד עם קנייתו בכדי שיהיה אפשר להחזירו כמה שיותר מהר במידה ויש בעיה. בהקשר של זיכרון זה אומר להריץ עליו +memtest86 לכמה שעות ולראות האם מתגלות שגיאות. לאנשים יש נטייה לחשוב שמוצר חדש הוא מוצר תקין, ומניסיון אני יכול לומר בוודאות שזה לא כך (זה קרה לי לפני כ-7.5 שנים עם הזיכרון במחשב החדש שקניתי - הוא פשוט ייצר שגיאות, ולכן החלפתי אותו בחנות למחרת, לא קניתי אותו מ KSP אגב).

או תודה על התשובה , עזרת לי !

בקשר ל memtest86+ , שאני קונה את הסטיק אז כדאי לי להוציא את הסטיק הישן ולהריץ רק את החדש עם התוכנה , או להוסיף אותו פשוט וזהו ?

ואם התוצאות בממוסטס יוצאות תקינות אז אין סיבה שעוד חודש חודשיים תיהיה בעייה עם המוצר ?

פורסם

1. רצוי להריץ את +memtest86 על כל הזיכרון, ורק אם מתגלות שגיאות יש להפעילה על כל מודול בנפרד בכדי לגלות האם הבעיה נובעת ממודול מסויים או מבעיית תאימות בין הזכרונות.

2. כמו בכל מוצר מכל תחום - אי אפשר להבטיח ב 100% שהזיכרון שתקנה לא יתקלקל אחרי חודש או חודשיים. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא לבדוק שקיבלת זיכרון תקין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים