עבור לתוכן

מעבד בקושי מתפקד אחרי קריסת זיכרון

Featured Replies

פורסם

הי,

*מפרט מלא של החומרה שלי מעודכן בפרופיל. מעולם לא בוצע OC.

השבוע, באופן פתאומי יחסית התחלתי לחוות מגוון BSOD עם windows 8.1 (שהותקן רק לפני חודשיים).

כל פעם מסיבה אחרת ותמיד הבעיה כללה את התהליך ntoskrnl.exe.

אחרי troubleshoot ארוך של החומרה גיליתי בבדיקת memtest שאחד הסטיקים של הזיכרון תקול (מאוד! תוך זמן קצר מאוד הגעתי ל-70,000 שגיאות). הסטיק השני תקין (Pass 4).

אחרי הוצאת הסטיק, פחתו המסכים הכחולים אבל נותרתי עם 2 הבעיות הבאות:

1. המעבד מתנהג כאילו יש לי מחשב 286, בכל פעולה שאני מבצע הוא מיד טס ל-90%-100% (מספיק להפעיל כרום, אופיס או סתם סייר קבצים - לא דברים כבדים)

2. עדיין מתקבלים לי מסכי BSOD בעיקר בדברים שקשורים ללוח האם (דרייבר gdrv.sys)

מה כבר ביצעתי:

1. system restore

2. ניתוק כל החומרה ובדיקת האשם (הזיכרון) - הוצאתי אותו והחזרתי את השאר. הבעיות הנ"ל מתרחשות גם כשהכל מנותק.

3. בדיקת וירוסים מלאה (אני קבוע עם אנטיוירוס של קספרסקי)

4. בדיקת רוגלות עם malwarebytes

5. סריקת ה-SSD לשגיאות (אין שגיאות)

6. סריקת קבצי מערכת ההפעלה עם sfc /scannow בה נמצאה בעיה ב-Amd64\CNBJ2530.DPB אשר ווינדוס לא הצליח לתקן - תיקנתי אותה עם SFCFix

7. איפוס הגדרות BIOS

8. עדכון BIOS לגרסה אחרונה (beta)

9. התקנה מחדש של הדרייברים של הלוח ושל אינטל (לפחות של אלו שמופיעים באתר גיגהבייט תחת מערכת ההפעלה שלי).

10. התייאשתי

11. התעצבנתי

12. Brain Death

13. פניה לפורום

HELP! :huh:

פורסם

הסר את Gibabyte utilities וראה אם זה עוזר למסכים הכחולים.

פורסם
  • מחבר

הי Ivan, תודה על התגובה.

לא התקנתי את gigabyte utilities בסיבוב הזה אז אין מה להסיר...

התקנתי רק את BIOS@ אבל כבר הסרתי אותו בנסיונות התיקון (אגב, אם אני מנסה להתקין אותו מחדש אז המחשב קורס עם הבעיה של

gdrv.sys)

פורסם

תבדוק את הסטיק שנשאר במשך זמן ארוך לראות אם יש לו איזה שהיא בעיה.

בנוסף אולי שווה להתקין מחדש את המערכת בגלל שאולי כל השגיאות שהיו דפקו לך את ההתקנה?

כמו כן יש סיכוי שהסטיק של ה RAM חייב להיות בזוג?

פורסם
  • מחבר

עדכון:

מצאתי את הסיבה להאטה ב-CPU.

היות ועשיתי שימוש ב-Driver verifier של ווינדוס כחלק מההתחקות אחרי הדרייבר הבעייתי זה יצר עומס.

מסתבר שאחרי שמפעילים אותו הוא ממשיך לרוץ גם אחרי כיבוי או אתחול - אחרי שעשיתי RESET לתהליך הזה (דרך CMD) המעבד שב לתפקוד נורמלי.

את הדרייבר של גיגהבייט החלטתי למחוק (שיניתי לסיומת OLD) ונראה שהוא כבר לא יוצר בעיות.

הסרתי את כל הדרייברים החשודים וביצעתי התקנה מחדש. בינתיים מהבוקר המערכת יציבה.

אני ממתין למימוש האחריות על הסטיק התקול (צריכים לשלוח לי חדש מאייבורי) ואני מקווה שזה יחזיר אותי למצב עבודה יציב.

אעדכן אם יש שינויים.

תודה למי שהגיב!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים