עבור לתוכן

התלבטות בין שני לוחות-אם GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 5 ו-MSI Z97 GAMING למטרות גיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום, ברצוני לקבל את עזרתכם בבחירת לוח-אם.

אני מתלבט בין שני לוחות-אם GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 5 במחיר 549 ש"ח ו-MSI Z97 GAMING במחיר 509 ש"ח בעקבות מספר שמועות שMSI לא אמינים.

השימושים שלי הם גיימינג והאזנה למוזיקה ואני לא מתעניין בOC.

בבקשה מכם, תפרטו על בחירתכם.

תודה רבה לכל העוזרים! :yelclap:

נערך על-ידי tpoo40

פורסם

1. דגם הלוח לא ממש משפיע על הביצועים שתקבל - גם הלוח הכי זול וגם הלוח הכי יקר יתנו את אותם הביצועים, דבר הנובע מכך שהבקרים החשובים (בקר הזיכרון, בקר ה PCI Express ובד"כ גם הליבה הגרפית) מובנים במעבד ולא נמצאים על הלוח. מכאן שההבדל בין הלוחות הוא בעיקר בתכונות שלהם (בפרט - מספר חיבורים מכל סוג).

2. יש מספר לוחות של MSI שמתחילים ב Z97-Gaming (קישור). אני מניח שאתה מתכוון ל Z97-Gaming 3 או ל Z97-Gaming 5.

3. הכנתי לך השוואה של התכונות שלהם מול ה Z97X-Gaming 5 של Gigabyte:

547caf1a92ea9.png

הלוחות דיי דומים מבחינת התכונות שלהם, כך שכל אחד מהם יתאים. אני מציע לך לבדוק כל לוח ולעבור על התכונות שלו - אולי יש תכונה שאתה רוצה או מעוניין בה (למשל חיבור SATA Express).

4. מכיוון שלא ציינת דרישות מיוחדות מהלוח, אז למשחקים והאזנה למוזיקה כל לוח שתקנה יתאים. אם הבחירה היא בין ה MSI Z97 Gaming 3 וה Gigabyte Z97X-Gaming 5, אני אישית הייתי בוחר בלוח של Gigabyte פשוט כי יש לו יותר שלבי ייצוב מתח. מצד שני כתבת שאתה לא מעוניין בהמהרה, אז תכונה זו פחות משמעותית עבורך, ואז גם ה Z97-Gaming 3 של MSI יתאים.

5. לגבי האמינות של הלוחות - אני לא יודע, וזה עניין בעייתי פשוט המידע הזה לא מפורסם בשום מקום (אף חברה לא תפרסם כמה אחוזים מהלוחות שלה מתקלקלים בתקופת האחריות). אתה יכול לחפש ביקורות גולשים באתרי קניות ולראות כמה הרוכשים מרוצים מהלוחות שהם קנו, ובפרט תראה אם יש בעיה שחוזרת על עצמה. מצד שני, תמיד יהיו כאלו שיקבלו לוחות לא תקינים או שהלוחות שהם קנו יתקלקלו בשלב כלשהו, ואז אי אפשר ממש לצפות שהביקורות שלהם תהיינה חיוביות במיוחד...

6. זה המקום לציין שאפשר לשקול גם לוחות המבוססים על ערכת השבבים H97 כי אתה לא מעוניין בהמהרה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה! החלטתי לבחור בMSI Z97-Gaming 5 כי אין הרבה הבדל בין שני לוחות האם ואני לא בדיוק צריך SATA-Express, מצטער ששכחתי להוסיף את ה5.

אני חשבתי כבר לקנות לוח עם מבוסס ערכת שבבים H97 אבל בחנות לא מוכרים לוחות המבוססות על הערכת שבבים הזאת. אני מעדיף לקנות ממנה כי אני מקבל הנחה.

נערך על-ידי tpoo40

פורסם

500 ש"ח ללוח Z97-Gaming 5 של MSI הוא מחיר לא רע בכלל. אני מציע שתבדוק רק את עניין האחריות, למקרה שיהיו בעיות (אם אתה לא קונה בארץ אז עניין האחריות יכול להיות בעייתי).

פורסם
  • מחבר

אני קונה מהארץ :D, אין מה לדאוג.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

[tpoo40;4988380]אני קונה מהארץ :D, אין מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

grand advance ראשון לציון

פורסם

הם מוכרים גם לאנשים פרטיים? חשבתי שצריך להיות משווק/חנות בכדי להירשם אליהם.

פורסם
grand advance ראשון לציון

אהה אוקי

נערך על-ידי Aviad Cohen

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים