עבור לתוכן

דרייברים ועדכונים למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

היי!

בעוד מספר ימים יגיע אליי מחשב חדש שהזמנתי.

רציתי לדעת, האם ישנם עוד דברים שמומלץ לעשות חוץ מעדכון דרייברים לכרטיס המסך, והורדת העדכונים והתיקון לבאג של ה Samsung 840 EVO 500GB (אם כבר מדברים על זה, מאיפה ניתן להוריד את התיקון הנ''ל?)

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

יש עוד משהו שמומלץ לעדכן כשיגיע המחשב? חוץ מכונן ה SSD והדרייבר של כרטיס המסך :)

פורסם

עדכונים למיניהם:

DirectX

Java

Chipset Drivers+Motherboard drivers למיניהם אם יש

דרייבר ותוכנה לכרטיס קול, ומקודדים אם אתה רוצה

תוכנה לעכבר לאל פסק וכו תלוי מה אתה מתקין

בעקרון אפשר למצוא וכדאי לחפש באתר היצרן של כל חלק, לדוגמא לוח אם - דרייבר יימצא באתר של היצרן. עדכון צ'יפסט ללוח אם - באתר של אינטל. דרייבר ותוכנה לכרטיס קול - באתר היצרן וכו...

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על העזרה!!

את DirectX הבנתי שאני מוריד דרך ה Windows Update (מדובר בווינדוס פרימיום 8.1).

ואת Java אני מוריד מהאתר של Java...

אבל בקשר לדייברים ללוח האם אני מעט מבולבל, לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3

וכאן: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4966#dl

יש לי מלא הורדות: האם אני פשוט צריך לעבור אחת אחת ולהתקין לפי הסדר? ובחלק מההורדות כתוב שצריך להתקין Microsoft NET Framework 4.5 לפני שמורידים ומתקינים, מה זאת התוכנה הזאת? הבנתי ש 4.5 היא לא הגרסה הכי חדשה ויש כבר 4.5.2

http://www.microsoft.com/he-IL/download/details.aspx?id=42642)

תוכל לשלוח לי לינק לעדכון צ'יפסט ללוח האם בבקשה? (Chipset Driver?) אני לא מוצא אותו... המעבד שלי הוא 4790K אם זה עוזר...

והבנתי שדרייבר לכרטיס קול נמצא כבר בקישור שהבאתי כאן....

פורסם

למה להתקין ?

תבדוק ב"מנהל ההתקנים" וחפש דריבר רק למה שמסומן שם כלא מותקן/לא עובד.

פורסם
  • מחבר

אתה אומר שאני לא צריך להתקין את הדרייברים הכי עדכניים ללוח האם ועדכון צ'יפסט, אלא אם כן מנהל ההתקנים מראה שהם לא מותקנים / עובדים??

תראה, בגדול אני חשבתי לעדכן את הכל מהסיבה שיש סיכוי שהעדכונים האלו יתקנו כל מיני שגיאות ובאגים (שאוליי יצוצו בהמשך)...

בינתיים אני מתכנן לעדכן ישר את אלו: כרטיס מסך, SSD, DirectX , Java , (אחרי מה שכתבת אני לא כ''כ בטוח האם צריך לעדכן ישר את הדרייברים של לוח האם ועדכון צ'יפסט)...

בקשר ל

Microsoft NET Framework 4.5.2, אני לא חושב שאני אעשה משהו בנידון, מכיוון שהדבר הזה כלול בכמעט כל התקנה של משחק כלשהו....(אם הבנתי נכון..).

- - - תגובה אוחדה: - - -

עוד שאלה:

ישר כשמגיע המחשב, אחרי שכמובן אוריד את כל הדרייברים והתיקונים, אני מתכנן לבדוק טמפרטורות ואת המהירות של ה SSD, (כן, אני מודע שהבאג הנ''ל, הוא רק לקבצים ישנים).

השאלה היא, יש תוכנות מומלצות לבדיקת מאמץ, טמפרטורות, והמהירות של ה SSD?

תודה מראש!

פורסם

אני תמיד מעדכן לדרייבר הכי עדכני, ואם אין צורך לעדכן אז אין צורך. תבדוק במנהל ההתקנים את הגרסה ותשווה מול הגרסה באתר.

מהקישור שהבאת לי של לוח האם:

Realtek HD Audio Driver - לכרטיס קול שם הלוח אם

Chipset - צ'יפסט. כנראה אפשר להוריד גם משם וגם מהאתר של אינטל. מאינטל: https://downloadcenter.intel.com/default.aspx, שם לך לסוג המעבד שלך (אין שם דגמים ספציפיים) תחפש משהו כמו שרשום בדרייברים בקישור של הלוח אם (INF) או שתוריד מהאתר של לוח האם וזהו.

LAN driver - תבדוק אם הגרסה חדשה יותר ותעדכן אם צריך.

לגבי השאר אני לא בטוח אם צריך (SATA).

NET FRAMEWORK אם תצטרך תתקין ממיקרוסופט את הגרסה האחרונה.

כרטיס קול ייעודי אם יש - מאתר היצרן את התוכנה והדרייבר. אם הוא על הלוח אם, אז תתקין לפי ההוראות מהקישור שהבאת (של לוח האם)

לגבי תוכנות לבדיקת טמפרטורטת ומידע על חומרה, יש כל מני, לדוגמא:

CoreTemp

CPU-Z

GPU-Z

HWMonitor

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת!

אני כנראה אוריד בסוף את הכל מהאתר של לוח האם :-)

רק שאלה (אוליי קצת טיפשית, אבל אני רוצה להיות בטוח):

האם לאחר כל עדכון אני צריך לכבות את המחשב ולהפעיל מחדש? (דוגמא: אני מוריד את הדרייבר לכרטיס קול, מתקין אותו, ואז מכבה ומדליק את המחשב, אח''כ מוריד עוד דרייבר, מתקין, מכבה ומדליק וכן הלאה....)....

עריכה: עוד שאלה נוספת: ידוע לך מה זה Intel VGA Driver??

פורסם

יכול להיות שהדרייבר מהאתר של אינטל מעודכן יותר (צ'יפסט), אם תמצא אותו שם עדיף משם למרות שלא בטוח(?) שכל כך קריטי אם זו גרסה יותר ישנה.

אני לא בטוח איזה דרייברים דורשים הפעלה מחדש, ואילו דורשים הפעלה מחדש לפני התקנת דרייבר אחר.

אתה מתקין דרייברים מסויימים פעם אחת (יש דרייברים עם עדכונים אחת ל...), ורק אולי את הדרייבר של כרטיס המסך פעם בכמה שבועות? זה ההכי נפוץ גם

אז מה שבטוח, תתקין דרייבר ותפעיל מחדש, תראה גם שאין בעיות, ותתקין עוד אחד וכו... אבל בעקרון לא צריכה להיות בעיה לדעתי עם התקנת כמה דרייברים בפעם אחת (אבל תפעיל מחדש אחרי התקנה של כל אחד / של כמה יחד)

לגבי דרייבר של כרטיס מסך, צריך להסיר את הקודם לפני עדכון (כמובן שאין עדיין מה להסיר אם אתה מתקין אותו פעם ראשונה למחשב חדש), להפעיל מחדש, ולתהתקין את המעודכן אם אתה רוצה כמובן, ולהפעיל שוב מחדש.

ואין צורך לכבות ולהדליק, רק להפעיל מחדש.

לא יודע מה זה ה VGA דרייבר, תתעלם...

פורסם

דרייבר שצריך איתחול יודיע לך לאחר גמר ההתקנה שלו.

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר על Intel® Driver Update Utility

אני מניח שזה פותר את הבעיה לא?

ובקשר להתקנות, אני מניח שאני פשוט אכבה אחרי כל התקנה וזהו (רק ליתר ביטחון, גם אם אין הודעה שאומרת לעשות את זה ).

לגבי הסרת דרייברים קודמים של כרטיסי מסך, אני חושב ששמעתי פעם על תוכנה ממש יעילה, אבל שחכתי את שמה :-(

(ד''א, זה רק נוגע לדרייברים של כרטיסי מסך נכון? כדי לעדכן דרייבר ללוח אם או צ'יפסט אני לא צריך להסיר את הקודמים נכון?)

Ivan תודה!

פורסם

לא מאמין שיהיו הרבה עדכונים לצ'יפסט, אבל לדעתי אין צורך להסיר (לא בטוח אם תראה אותם) לפני עדכון אם יהיה.

DriverSweeper - אפשר להשתמש בזה בכדי להסיר (אחרי הסרה מ Control Panel - Programs and Features והפעלה מחדש למצב בטוח) קבצים נותרים שנשארו אחרי הסרה.

ואז להפעיל מחדש שוב למצב רגיל ולהתקין את המעודכן

http://www.guru3d.com/content-page/guru3d-driver-sweeper.html

הדרייברים שאני מעדכן לעיתים תכופות זה: דרייבר לכרטיס מסך (אני בודק אם לא תהיה ירידה בביצועים, לפעמים אני לא מעדכן ומחכה לאחד אחרי) ו,DirectX. לגבי השאר: בעקרון חד פעמי... וגם אם לא תעדכן מיד לחדש ביותר לא יקרה כלום... הכל יעבוד כרגיל.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

מצאתי את התוכנה שחיפשתי: http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

בתוכנה הזאת, לפי מה שהבנתי, לא צריך למחוק מה Control Panel לפני זה, רק להכנס ל Msconfig, לבחור ב Safe Boot (ככה זה כנראה בווינדוס 8.1), ואז אחרי שSafemode עולה, להפעיל את התוכנה וזהו :-)

(ואחרי זה כמובן יוצאים מהסייף מוד ומתקינים את הדרייבר החדש).

BTW, הדירקט איקס מתעדכן כל הזמן לבד מה Windows Update לא?

בכ''מ, תודה רבה על התמיכה! מעריך את זה!

פורסם

אני הייתי מסיר מווינדוס קודם, אחרי זה משתמש בתוכנה, גם מישהו הגיב בקישור שהבאת שכך עדיף אבל אולי אתה צודק, אני לא משתמש בתוכנה ההיא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים