עבור לתוכן

שדרוג זכרונות - כדאי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי זכרונות G.SKILL SNIPER 2x4GB DDR3 1333MHZ PC3-10666 kit CL-9-9-9-24 F3-10666CL9D-8GBSR

עכשיו אני מעוניין לשדרג כמה חלקים במחשב.. כמו SSD HDD כרטיס מסך ועוד..

לפי מה שראיתי באתר של הלוח האם שלי : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3772#sp

יש לי תמיכה לזכרונות עד 1333MHZ. השאלה שלי עם כדאי לשדרג ל16GB במקום הזכרון הקיים? יהיו ביצועים למחשב ששווים תשדרוג?

והדגם הזה : G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Dual Channel CL9-9-9-24 משתלם במידה וכדאי לי לשדרג?

תודה מראש

[h=1][/h]

פורסם

לפי הקישור הנ"ל, הלוח שלך תומך ב-4 מודולי זיכרון ובנפח כולל של עד 32GB. אם 8GB לא מספיקים לך (והם אמורים להספיק לרוב השימושים כיום), אתה יכול פשוט להוסיף (לא במקום הזיכרון הקיים) עוד מודול זיכרון של 8GB, כך שיהיו לך 16GB זיכרון ועדיין תישאר לך האפשרות להוסיף עוד 8GB בעתיד.

בקשר לקניית זיכרון - אם אתה כבר מחליף את הזיכרון שלך:

א. אין שום סיבה לקנות זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz - עדיף כמובן זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz.

ב. אין שום סיבה לקנות זיכרון יקר עם גופי קירור - פשוט תקנה את הזיכרון הכי זול, אלא אם כן אתה עושה המהרה לזיכרון.

אם אתה מוסיף זיכרון - הזיכרון שלך לא יעבוד בתדר הגבוה מ 1333MHz גם ככה (הזיכרון הקיים יגביל אותו), אז תקנה זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz רק אם הפרש המחיר מזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz הוא משמעותי.

הערה - תמיד יש סיכוי (קטן) לבעיית אי-תאימות בין הלוח והזיכרון או בין הזיכרון הישן והזיכרון החדש, ולכן אף אחד לא יכול להבטיח לך בוודאות כי כל זיכרון שתקנה יעבוד עם הלוח שלך או עם הזיכרון הקיים.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר
לפי הקישור הנ"ל, הלוח שלך תומך ב-4 מודולי זיכרון ובנפח כולל של עד 32GB. אם 8GB לא מספיקים לך (והם אמורים להספיק לרוב השימושים כיום), אתה יכול פשוט להוסיף (לא במקום הזיכרון הקיים) עוד מודול זיכרון של 8GB, כך שיהיו לך 16GB זיכרון ועדיין תישאר לך האפשרות להוסיף עוד 8GB בעתיד.

בקשר לקניית זיכרון - אם אתה כבר מחליף את הזיכרון שלך:

א. אין שום סיבה לקנות זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz - עדיף כמובן זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz.

ב. אין שום סיבה לקנות זיכרון יקר עם גופי קירור - פשוט תקנה את הזיכרון הכי זול, אלא אם כן אתה עושה המהרה לזיכרון.

אם אתה מוסיף זיכרון - הזיכרון שלך לא יעבוד בתדר הגבוה מ 1333MHz גם ככה (הזיכרון הקיים יגביל אותו), אז תקנה זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz רק אם הפרש המחיר מזיכרון שעובד בתדר של 1600MHz הוא משמעותי.

הערה - תמיד יש סיכוי (קטן) לבעיית אי-תאימות בין הלוח והזיכרון או בין הזיכרון הישן והזיכרון החדש, ולכן אף אחד לא יכול להבטיח לך בוודאות כי כל זיכרון שתקנה יעבוד עם הלוח שלך או עם הזיכרון הקיים.

קודם כל תודה על התגובה.

דבר שני לא אמרתי ש8GB לא מספיקים לי פשוט אני עושה שדרוג קטן במחשב וחשבתי אולי שזכרונות חדשים ישדרגו ביצועים, זאת כעיקרון הייתה השאלה העיקרית עם השדרוג יתן ביצועים יותר טובים..

בקשר לזכרון עם 1600MHZ נראלי שהלוח אם שלי תומך עד 1333 יכל להיות? ואני יכל לקנות אותו זכרון בדיוק הבעיה שזה יהיה עוד 2 סלוטים ולפי מה שאמרת יש לי 4 סלוטים אז אחרי זה כל הסלוטים יהיו תפוסים..

בקיצור השאלה שלי זה עם שדרוג ל16GB יתן ביצועים יותר טובים ממה שאני מקבל כרגע.

פורסם

אם אתה חווה איטיות כתוצאה מחוסר זיכרון אז כן.

אבל סביר להניח שלא.

פורסם

מה המפרט המלא שלך?

סביר להניח שהאיטיות היא כתוצאה מדיסק קשיח, אך נמתין למפרט ממך.

פורסם
  • מחבר

המפרט שלי

i7 2600

ga-h67a-ud3h-b3

corsair tx 750 v2

gtx570

G.SKILL SNIPER 2x4GB DDR3 1333MHZ PC3-10666 kit CL-9-9-9-24 F3-10666CL9D-8GBSR

WD Caviar Black 500GB 7200RPM 32MB SATA 3

לגבי איטיות אני חווה איטיות אבל לא בטוח לגבי איזה חומרה דיסק קשיח או זכרונות.. בכל מקרה אני מתכנן לקנות SSD ואולי לשדרג תדיסק הקשיח שלי למשהו חדיש יותר. פתחתי נושא בפורום אמצעי אחסון , אשמח עם תעזרו לי בזה גם :)

פורסם

השידרוג הרציני ביותר שתוכל לעשות ויהיה הכי מורגש זה לרכוש SSD.

הכונן המומלץ ביותר היום זה הCrucial MX100.

זיכרון ראם סביר להניח ש8GB מספיק לכל השימושים הרגילים כולל משחקים.

פורסם

1. הלוח שלך אכן תומך בתדר זיכרון מקסימלי של 1333MHz, ובכל מקרה הזיכרון הקיים עובד בתדר של 1333MHz. כפי שכתבתי קודם - עדיף לקנות זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 1600MHz פשוט כי הוא משתלם יותר (בד"כ עולה כמו זיכרון שעובד בתדר של 1333MHz), והסיבה היחידה לקנות זיכרון שעובד בתדר מקסימלי של 1333MHz היא אם הפרש המחירים הוא משמעותי.

2. הזיכרון קיים עובד במתח של 1.5V (קישור), ולכן במידה ואתה מוסיף עוד זיכרון תוודא שהוא מסוגל לעבוד במתח של 1.5V.

3. בכדי לבדוק האם האיטיות שלך נובעת מחוסר בזיכרון, פשוט תפתח את מנהל היישומים (Task Manager) בזמן שהבעיה מופיעה ביישום ותסתכל בתגית הביצועים (Performance) כמה זיכרון פנוי יש לך (אם אתה לא בטוח, תעלה תמונה לכאן). אם אין זיכרון פיזי פנוי כלל זה אומר שחסר לך זיכרון. באופן כללי 8GB זיכרון אמורים להספיק לך לרוב השימושים.

פורסם

להוסיף 8GB זיכרון על 8GB זיכרון קיימים, לפני הוספת SSD, מתוך רצון לשפר ביצועים,

זה כמו להקדים קנה לושט.

זה לא הזמן להוסיף זיכרון.

קודם כל תבלע את האוכל, אחר כך קח נשימה עמוקה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות אני קונה SSD בכל מקרה מקווה שהביצועים יעלו וככה אני לא יצטרך לקנות זכרונות חדשים.

תודה אפשר לנעול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים