עבור לתוכן

מחשב לא עולה לאחר ניתוק וחיבור מחדש של לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אתמול בערב מצאתי זמן לנקות את המארז של המחשב אצל אבא שלי.

יש לו מארז מסוג Antec GX500

לוח אם Asrock G41C-GS

מעבד Intel E8400 tray

קירור למעבד Arctic Alpine 11GT rev. 2

זיכרון G. Skill DDR3-1333 CL9-9-24 1.5V 4GB

כונן SanDisk 64GB SDSSDP064G

כרטיס מסך NVidia Geforce 9500GT

ספק כוח Xtreme P-4 500W

ניתקתי את הלוח מכל החיבורים והוצאתי את המארז כדי לנקות אבק ולכלוך (לא מהלוח עצמו, הוא יחסית חדש ונראה די נקי). החזרתי הכל למקום וחיברתי בחזרה את כל החיבורים, אבל כאשר הדלקתי את המחשב - כלום לא עלה על המסך, נשאר שחור (no signal). כיביתי, הדלקתי, reset, כיביתי, בדקתי שוב את כל החיבורים, וידאתי שהכל מחובר נכון. שום דבר, רק אורות ומאווררים מסתובבים. הנורה של הדיסק הקשיח דלוקה קבוע ביחד עם נורת ההדלקה ולא נשמע צפצוף בודד מהרמקול של המחשב, זה ששומעים בדרך כלל אחרי שהמחשב עובר את מסך הסריקה. ניסיתי את המודול של הזכרון במחשב אחר - הוא נמצא תקין. לא נגעתי במעבד ו/או בגוף הקירור של המעבד. המחשב עבד בסדר גמור עד שניתקתי את הלוח. ניסיתי 3 כרטיסי מסך שונים, כולל המובנה בלוח. האם המעבד החליט פתאום שזהו? אולי חיברתי משהו לא נכון וכתוצאה מכך שרפתי משהו בלוח (לא קרה לי אף פעם)? אולי עם היד פגעתי בטעות בקבל? אולי הפעלתי יותר מדי לחץ על הלוח?

אשמח להמלצות ועצות לדרכי פעולה בעניין.

תודה ושבוע טוב.

פורסם

ניסית לאפס את הביוס (להוציא את הבטריה על הלוח אם וללחוץ על הכפתור הפעלה כמה שניות)

זה לא נשמע סופני.... נשמע שיותר מדי נורות נדלקות בשביל מחשב שנשרף

נערך על-ידי ezio.aditora

פורסם

לא הבנתי האם הוצאת פיזית את הלוח אמ מהמארז ?

באיזו צורה ניקית את המארז ?

פורסם
  • מחבר

הלוח הוצא לגמרי מהמארז, לפני שזה רוסס עם Spray ונוגב עם מגבון לח. השתדלתי מאוד לא לנגוע בחוטים - הרמתי וריססתי מתחת. למיטב הבנתי התרסיס לא אמור להזיק אבל ליתר ביטחון חיכיתי שהכל יתייבש.

ניסיתי גם להוציא את הסוללה. אולי סדר הפעולות שלי לא היה נכון?

אשמח אם תתאר לי יותר במדוייק: להוציא את הסוללה בזמן שהמחשב דלוק או כבוי? תוך כדי שאני לוחץ על כפתור ההפעלה או אחרי? המחשב צריך להיות מנותק לגמרי מזרם החשמל?

פורסם

המחשב כבוי (אני מנתק מהזרם) ללחוץ על כפתור ההפעלה לכמה שניות אחרי שהוצאת את הבטריה... אתה תדע שזה עבד עם השעון של הביוס אופס (לרוב זה מכניס אותך לתפריט הביוס כשהמחשב עולה)

פורסם
  • מחבר

לא עוזר. אני לא יודע אם הBIOS התאפס כי אני לא רואה כלום על המסך חוץ מאשר No signal. בנוסף המאוורר האחורי מרעיש כי הוא עובד בעצמה גבוהה, כמו אם המערכת במאמץ מלא. זה מאוורר 8" ולא 10" כמו שמיועד למארז כזה...

פורסם

נתק הכל ותשאיר רק הרדיסק של מערכת הפעלה מחובר

זיכרון אחד מחובר

כבלי 24 פינים ו6/4 פינים ללוח אמ והמעבד

כרטיס מסך

ותבדוק שהמאווררים פועלים

פורסם

NO SIGNAL אומר שהמסך לא "מרגיש" את כרטיס המסך.

גם שהמחשב כבוי המסך "מרגיש" שהוא מחובר לכרטיס המסך ולא מראה את ההודעה הזאת.

גם אם הכרטיס בכלל לא מחובר למחשב המסך יזהה אותו.

תבדוק שוב איל ולאן חיברת את המסך ושכל הפינים בפלאג ובשקע שלו במצב תקין.

פורסם
  • מחבר

אין לא מזהה את הכרטיס מסך. זה הכרטיס של הלוח אם! הוצאתי את הPCIe וחיברתי ללוח אם. זה אמור לעבוד וזה עבד עד לפני יומיים. החוט VGA של המסך תקין - חיברתי מחשב אחר והמסך כן הראה תמונה.

אף כונן לא מחובר כרגע. הוא אמור בכל מקרה להראות משהו, בלי קשר להגיע לBIOS...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים