עבור לתוכן

קניית זכורנות ולוח אם התלבטות בין 2 עזרה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני קונה מחשב עכשיו

קניתי

Intel Core i7-4790K

כרטיס מסך GTX 970G1

עכשיו אני צריך עזרה בבחירת זכרונות +הסבר אם אפשר.

לוח אם אני מתלבט בין ASUS Z97 - A

לבין ASUS Z97-PRO.

ובנוסף אני צריך גם עזרה בבחירת SSD

מתלבט בין INTEL 730 480G לבין SAMSUNG EVO 500G

(לא לקחת חשיבות לכסף אני רוצה משהו טוב ואיכותי

השימושים של המחשב גם משחקים.!

וגם תכנות (ECLISE + XCODE)

תודה רבה

פורסם

1. לא מזמן היה פה דיון שבו דובר על בעיה בלוח Z97-A (ביצועים מופחתים לאחר אתחול קר בלוח אם Z97-A), ולכן אני לא רוצה להמליץ עליו. באופן כללי, הלוחות של Asus יותר יקרים מאשר הלוחות של Gigabyte, MSI או ASRock. האם אלו שתי האפשרויות היחידות העומדות בפניך?

2. בקשר לכונן SSD - רצוי שתתייעץ בפורום אמצעי אחסון.

3. בקשר לזיכרון - אם אתה לא עושה המהרה, אין ממש צורך לקנות זיכרון יקר עם גופי קירור או כזה העובד בתדר הגדול מ 1600MHz. לרוב השימושים זיכרון בנפח 8GB יספיק, אבל מכיוון שאתה גם מתכנת אותי עדיף לקחת 16GB כבר עכשו.

פורסם
  • מחבר
1. לא מזמן היה פה דיון שבו דובר על בעיה בלוח Z97-A (ביצועים מופחתים לאחר אתחול קר בלוח אם Z97-A), ולכן אני לא רוצה להמליץ עליו. באופן כללי, הלוחות של Asus יותר יקרים מאשר הלוחות של Gigabyte, MSI או ASRock. האם אלו שתי האפשרויות היחידות העומדות בפניך?

2. בקשר לכונן SSD - רצוי שתתייעץ בפורום אמצעי אחסון.

3. בקשר לזיכרון - אם אתה לא עושה המהרה, אין ממש צורך לקנות זיכרון יקר עם גופי קירור או כזה העובד בתדר הגדול מ 1600MHz. לרוב השימושים זיכרון בנפח 8GB יספיק, אבל מכיוון שאתה גם מתכנת אותי עדיף לקחת 16GB כבר עכשו.

1. אני אשמח אם תוכל להמליץ לי על לוח טוב מאוד יציב ( עד 1200 שח) אפשרי חריגה קטנה. מה אתה ממליץ?

3. קניתי בסוף 16Gבגלל התכנות 1600 MHZ.

פורסם

אתה רוצה לוח אם בסכום של עד 1200 ש"ח? מה בדיוק אתה צריך מהלוח - יכולת המהרה? תמיכה ב SLI? הרבה חיבורי SATA ו USB? ממשקי M.2 ו SATA Express? האם יש חנות ממנה אתה קונה? האם אתה מעוניין בלוח של חברה מסויימת או שכל חברה תתאים לך?

באופן כללי, הנה רשימה חלקית של לוחות טובים משתלמים (לדעתי, לפי התכונות, הרשימה לא בהכרח לפי הסדר):

MSI Z97-G43 - במחיר של 494 ש"ח ב TMS (קישור). זה לוח משתלם במידה ואתה רוצה המהרה קלה.

MSI Z97-G55 SLI - במחיר של 566 ש"ח ב TMS (קישור).

MSI Z97-G45 GAMING - במחיר של 678 ש"ח ב TMS (קישור).

ASRock Z87-Extreme4 - במחיר של 694 ש"ח בפלונטר (קישור). כנראה לא יתמוך במעבדי Broadwell למרות מה שכתוב באתר של פלונטר.

ASRock Z97-EXTREME4 - במחיר של 799 ש"ח בפלונטר (קישור).

יש עוד לוחות מתאימים (ואולי גם מחנויות נוספות), אבל אתה צריך לציין בדיוק אילו תכונות אתה צריך מהלוח בכדי שיהיה אפשר להתמקד בלוחות המתאימים.

באופן מוזר, הבעיה היא התקציב שלך, שכן הוא מאפשר בחירה מבין מספר דיי גדול של לוחות טובים ומשתלמים. בסופו של דבר, מבחינתי המטרה היא למצוא לוח המתאים לתכונות הנדרשות ושעולה כמה שפחות, וב-1200 ש"ח אפשר לקנות לוח עשיר מאד בתכונות (מפוצ'ר)... השאלה היא האם אתה באמת צריך לוח כזה? צריך להבין שהלוח לא ממש ישפיע לך על הביצועים בעבודה רגילה - גם הלוח הזול ביותר וגם הלוח היקר ביותר יתנו את אותה רמת ביצועים (דבר הנובע מכך שהבקרים החשובים נמצאים במעבד ולא על הלוח), וההבדל בין הלוחות הוא בתכונות שהם מציעים. אם אתה מעוניין בלוח רק למשחקים, אתה כנראה לא צריך לוח כזה עשיר בתכונות.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים