עבור לתוכן

איך אני יודע בכמה זיכרון לוח האם שלי תומך?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן עם לוח אם מסוג GA-EP43-DS3L.

איך אני יודע באילו זיכרונות הוא תומך? (לא ממש הצלחתי להבין מהמפרט שרשום שם מה המגבלות)

היום יש בו שני סטיקים של 2GB, (סה"כ 4GB) ואני רוצה לשדרג אותו ל-8GB.

מה הדרך הזולה ביותר לעשות את זה?

אם אפשר לקנות משהו שאוכל לגרור גם למחשב הבא (נגיד שאקנה אחד בעוד שנתיים) - מעולה.

נערך על-ידי Seymour birkhoff

פורסם

א. זה DDR2, טכנולוגיה ישנה, הלוחות של מחשבים החדשים היום תומכים ב DDR3 והיקרים כבר DDR4.

ב. רשום לך שם

1. 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory

פורסם
  • מחבר

א. זה מפריע לי? (לא הייתי רוצה להחליף לוח אם אם אני יכול להימנע מזה. חבל על 400 שקלים, ואני גם עלול להחליף מעבד אם לוח האם החדש לא יתאים לנוכחי, שזה בכלל יקר)

ב. כן, אבל מה זה אומר מבחינת גדלים?

אני יכול לשים צ'יפ אחד של 16GB?

שניים של 8?

ארבעה של 4GB?

אני יכול לערבב? (יש לי 2 של 2GB - אני יכול להוסיף להם עוד אחד של 4GB? חשוב שהם יהיו מאותו דגם? כי הישנים היו של ADATA, ואני לא רואה שמוכרים כאלה חדשים, אז אני אצטרך לערבב עם Kingston)

נערך על-ידי Seymour birkhoff

פורסם

א. אמרת שאתה רוצה לקחת את הזכרונות למחשב הבא, אמרתי שמחשבים חדשים לא עובדים עם DDR2.

ב. כנראה שאין מגבלה לגבי איזה DDR2 אתה יכול לשים, רק שמבחינת מחיר כנראה יהיה לך עדיף 2*2 או 1*4.

פורסם

הלוח תומך ב DDR2, לא כולל סוגים מיוחדים כמו DDR2 ECC לשרתים

אתה יכול להוסיף כל סטיק מהסוג המתאים והוא יעבוד

מה שכן, הלוח תומך ב dual channel ובשביל לנצל זאת (ולקבל קצת יותר מהירות) רצוי שתוסיף RAM כך, שהוא יהיה מסודר בצורה זהה על 2 ה channels. לכן למשל, עדיף שתוסיף 2 סטיקים של 2G ולא 1 של 4G. הסטיקים החדשים אמורים להיות זהים אחד לשני, אבל הם לא צריכים להיות אותו דבר כמו הישנים

מציאותית dual channel יכול בהרבה מקרים להסתדר גם אם 2 סטיקים מיצרנים שונים בתנאי שהמבנה הפנימי שלהם אותו דבר (אותה כמות של ציפים מכל צד של הסטיק, אותו סידור של אזורי הזיכרון בין הציפים וכו'), ולפעמים - לא תמיד אפילו אם סטיקים בגדלים שונים אם אתה מסדר אותם נכון (למשל, יש סטיקים של 4G שסידור הציפים שלהם בנוי כמו 2+2, אם תוסיף סטיק כזה, ותעביר את ה 2 הישן ל channel השני כך שבו יהיה 2+2, המחשב כן יזהה dual channel אם סטיק של 4 ו 2 סטיקים של 2)

הלוח תומך במעבדים עד core 2 duo ו core 2 quad. אם אתה רוצה לשדרג מעבד תצתרך לחפש מעבד מתאים מיד שניה

פורסם

בלינק שלך יש dual channel אם 2 סטיקים בסידור של 4 2 0 2. (כלומר, 2 הסלוטים שבהם יש 2 על אותו channel כמו ב AMD ?), ולאחר מכן אם 4 סטיקים בסידור של 4 2 4 2 (כלומר, 2 הסלוטים הסמוכים על אותו channel, כמו בלוחות 775 ?)

נראה כיאלו שבקר הזיכרון שם ממפה סלוטים לצ'אנלים בצורה שונה משמעותית מזאת של בקרים ישנים יותר, כמו שהיו בלוחות 775. במקרה של לוח 775, הסידור שהיה עובד היה 4 0 2 2 ולא 4 2 0 2

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

פורסם

בהסבר הנ"ל מהאתר של אינטל כל ערוץ זיכרון הוא בצבע אחר - ערוץ אחד הוא בעל תושבות בצבע כחול והערוץ השני הוא בעל תושבות בצבע שחור. בלוח הנ"ל כל זוג תושבות צמודות מהוות ערוץ, כלומר התושבת הצהובה הראשונה (הקרובה למעבד) ותושבת הכתומה/אדומה הראשונה מהוות את ערוץ הזיכרון הראשון וזוג התושבות הבא, כלומר התושבת הצהובה השנייה ותושבת הכתומה/אדומה השנייה מהוות את ערוץ הזיכרון השני. בסופו של דבר זה לא משנה איך יצרן הלוח סידר את התושבות מבחינת הסדר או הצבעים - בכדי לעבוד בערוץ הכפול צריך להסתכל בחוברת של הלוח ולדאוג שבכל ערוץ זיכרון תהיה כמות שווה של זיכרון.

פורסם

בלוחות קלאסיים (מדור ה 775 ו AM2) הסידור סטנדרטי :

אינטל :

A A B B

AMD :

A B A B

בלוח בעמוד ש needacomp הביא, מתקופת ה core i, קורה משהוא מעניין :

ב 2 ו 4 סטיקים, הכול כמו שאנחנו מכירים :

dualwith2.jpg

dualwith4.jpg

בפרט, במקרה של 2 סטיקים, 2 הסטיקים נמצאים על channels שונים

אותו לוח, 3 סטיקים :

dualwith3.jpg

הסטיקים של 2 נמצאים באותם 2 סלוטים כמו קודם, כלומר על channels שונים נכון ?

אז עכשו יש 6G ב channel A ו 2G ב channel B ????

או שיש טעות בציור, או שה dual channel במקרה הזה חלקי (2G מול ה 2G הראשונים של ה 6G), או שבקר הזיכרון במעבד זה משנה דינאמית את השיוך של סלוט ל channel.....

בדקתי עכשו לוח Gigabyte H55M-USB3 (סוקט 1156) שנמצא אצלי, ניתן לראות שה channels בו עדיין מחוברים חומרתית בזוגות באותו סידור כמו בלוחות 775. כלומר, אם משהוא השתנה אז רק בלוחות מאוחרים יותר

ועדיין לא נראה לי סביר שמשהוא השתנה בלוחות מאוחרים יותר - בשביל להפריד סלוט ל channel משלו (שבקר הזיכרון יחליט באיזה פאזה להפעיל), צריך כ 90 קווי נתונים/קלוק/וכו נפרדים מהסוקט לסלוט זה. האם בסוקט 1156 היו 90 נקודות פנויות כהכנה לשימוש כזה ? - לא נראה לי

ב 1366 יש 3 channels (ומתוך ה 210 נקודות שנוספו, רק כ 90 שייכות ל channel הנוסף - האחרות הן כנראה מתח, PCIE ודברים אחרים)

פורסם

עכשו הבנתי למה כוונתך - לא שמתי לב לזה עד עכשו (כנראה שאכן יש טעות בציור שלהם או שבכל ציור הם התכוונו לחלוקת ערוצים שונה לתושבות אך לא ציינו זאת). טוב, צריך לקחת בחשבון שמה שמופיע באתר של אינטל הוא ציור סכמתי ולא מתייחס ללוח ספציפי. בכל מקרה, כתוב שם במפורש:

Dual-channel (interleaved) mode

This mode offers higher memory throughput and is enabled when the memory capacities of both DIMM channels are equal. When using different speed DIMMs, the slowest memory timing is used.

כלומר צריך כמות זיכרון שווה בכל ערוץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים