עבור לתוכן

התלבטות בין 2 לוחות אם של MSI מסדרת הגיימינג

Featured Replies

פורסם

מה עדיף MSI H97 GAMING 3 או MSI Z87-GD65?

אני משדרג לוח ומעבד,עוד לא הוחלט איזה מעבד יכנס.

תודה.

פורסם

בעיקרון מדובר בשני לוחות לא רעים בכלל. השאלה היא מה בדיוק אתה צריך/מתכוון לעשות עם המחשב? האם אתה רוצה לבנות מערך של כרטיסי מסך? האם אתה מעוניין בהמהרה? האם אתה מעוניין באפשרות לשדרג בעתיד למעבד Broadwell? האם אתה מעוניין בחיבור M.2? האם אתה צריך יותר מ-6 חיבורי SATA?

הכנתי לך טבלה המשווה בין תכונות הלוחות הנ"ל:

547672420fdb9.png

אני אציין שערכות השבבים מסדרה 8 של אינטל (H81, B85, H87 ו Z87) לא אמורות לתמוך במעבדי ה Broadwell בעוד שערכות השבבים מסדרה 9 (ה H97 וה Z97) כן.

פורסם
  • מחבר

אני מחפש לוח לצורך גיימינג,סביר להניח של OC אני לא אעשה.

עדיפות ללוח עם תמיכה בSLI.

מתי מעבדי ה

Broadwell יוצאים והאם כדאי לחכות להם לעומת המעבדים של הדוח הנוכחי?אין לי צורך ב6 חיבורי SATA,אבל אף פעם לא מזיק שיהיה,כרגע אני עם שלושה כוננים.

סך הכול אני מחפש לוח טוב לגיימינג עם SLI סביבות ה550 ש"ח אם אפשר בפחות אפילו יותר טוב.

נערך על-ידי Psychedelic

פורסם

1. אני לא יודע מהיכן אתה מתכוון לקנות, אז אני לא יכול לדעת בדיוק כמה כל לוח יעלה לך.

2. אם אתה רוצה לוח עם SLI, אז ה H97 Gaming 3 של MSI לא מתאים לך, ולכן מבין שני הלוחות הנ"ל, ה Z87-GD65 Gaming עדיף. החסרונות של Z87-GD65 Gaming הם:

א. אין יציאה גרפית מסוג DisplayPort, אבל זה לא משנה אם אתה מתכוון להשתמש בכרטיס מסך נפרד.

ב. אין חיבור M.2, אבל כונני SSD כאלו עדיין לא נפוצים במיוחד ואפשר להסתדר עם כונני SSD בממשק SATA3.

ג. לא תומך במעבדי ה Broadwell העתידיים.

3. מעבדי ה Broadwell, שהם הדור החמישי של מעבדי ה Core i, אמורים להיות משוחררים לשוק המחשבים הנייחים בסוף השנה או בתחילת השנה הבאה. מדובר במיזעור של ארכיטקטורת ה Haswell, כך שבסה"כ מדובר במעבדים קצת יותר קרירים או קצת יותר מהירים (עובדים בתדר יותר גבוה), כך שכנראה לא יהיה הבדל גדול בינהם לבין מעבדי ה Haswell הנוכחיים. כפי שכתבתי קודם, ערכות השבבים מסדרה 8 של אינטל (H81, B85, H87 ו Z87) לא אמורות לתמוך במעבדים אלו, כך שאם יש סיכוי שהם יעבדו על לוחות קיימים, הלוח צריך להיות בעל ערכת שבבים H97 או Z97. העניין הוא שמעבדים אלו אמורים להיות בשוק רק כשנה ואז הם יוחלפו (כנראה ב 2016) בדור הבא - ה Skylake.

4. שים לב שיש גם את ה Z97-G55 SLI (עולה 566 ש"ח ב TMS, קישור), שגם תומך ב SLI וגם אמור לתמוך במעבדי ה Broadwell.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים