עבור לתוכן

זיכרון SD-RAM חדש והארד-דיסק 60GB של IBM

Featured Replies

פורסם

ברשותי זיכרון SDRAM חדש שעובד ב-PC133 וקיבולתו 256MB

במחשב שלי (ראה "מפרט מחשב") הוא מזוהה כ256MB ועובד כמו שצריך ללא בעיות.

הבעיה היא, שאת הזיכרון קנינו בשביל המחשב של אבא שלי, אצלו הזיכרון מזוהה, משום מה, כ-128MB.

המחשב שלו זה פנטיום 2 350 מג"ה, לוח של אינטל אני חושב, כרטיס מסך voodoo banshee 16mb

בנוסף, ניסינו להעביר את ההארדיסק הישן שלי (60GB של IBM) למחשב של אבא שלי, אך ההארדיסק לא מזוהה בביוס כלל... כשאני נכנס לזיהוי התקנים בביוס, כשהוא מנסה לזהות את ההארדיסק, הוא פשוט נתקע.

אצלי במחשב ההארדיסק עובד מהר וללא שום בעיות.

רציתי לדעת כתוצאה ממה 2 בעיות אלו נגרמות?

האם ללוח יש מגבלה כלשהי של כמות?

כעת יש לאבא שלי הארדיסק 6.4 ג'יגה.

כמו כן, ניסינו לחבר את הזיכרון ללוח אחר, של Shuttle, שעליו יש מעבד סלרון 366, וגם שם הזיכרון מזוהה כ-128.

אשמח לקבל עצות וכיוונים בקשר לבעיות אלו.

פורסם

לגבי הזיכרון, הוא בטח חד צדדי (ציפים רק מצד אחר). ללוחות ישנים יש בעיות לזהות כרטיסי חד צדדים גדולים.

לגבי ההרדיסק, למחשב ישנים יש בעיה לעבוד עם הרדיסק מעל 36 גיגה, לפעמים עידכון ביוס פותר את הבעיה ולפעמים אין ברירה אלה לקנות בקר IDE נוסף חדש.

פורסם
  • מחבר

יש לי בקר IDE, שאני לא צריך, אך אם אחבר אליו את ה-60 ג'יגה, לא אוכל להעלות ממנו XP...

אבא שלי רצה את ההארדיסק הספציפי הזה כי הוא מהיר וטוב יחסית לשלו.

לגבי הזיכרון, אין מה לעשות? פשוט ככה?

ולגבי ההארדיסק, ניסיתי לעדכן את הביוס, אך לא מצאתי שום עידכון (AWARD), מה שמצאתי זה אפשרות לשלוח הודעה לחברה של הביוס והם יחזרו אליי במייל... זה מה שעשיתי, אך המייל מהם לא הגיע... לכן אבקשכם מידע בנוגע לעידכון ביוס והיכן אוכל למצוא עידכון לביוס שלי חוץ מאתר החברה הרשמי?

פורסם

שלום.

לגבי הזיכרון בהנחה שאכן הוא חד צדדי אין לך מה לעשות הלוח איננו תומך ולכן מזוהה רק חצי מהכמות הייתה לי אתה בעייה,

עד שמצאתי מישהו שהחליף איתי..

אלון

פורסם

אתה יכול להתקין עליו win xp גם אם הוא על בקר

כשמתחילה ההתקנה כתוב לך ללחוץ על F6 אם יש לך SCSI או RAID.

תלחץ על F6 ותכניס דיסקט עם דריבר של הבקר. אם זה Promise תמצא דריבר בלי בעיה, אם זה איזה חברה מעפנה ישנה לא בטוח שיהיה דריבר ל-XP.

עכשיו הוא יזהה את ההרדיסק שלך ותוכל להתקין וינדוס בלי בעיה.

אם הזיכרון שלך אכן חד צדדי נסה להשיג דו צדדי, למרות שאין הרבה סיכוי שתמצא כי בקושי מחזיקים SDRAM. שום עידכון ביוס ושום לא יפתור את זה.

ביוס תוריד רק מהאתר הרשמי, כל ביוס אחר ללוח ישן יכול מאד לא להתאים ולדפוק לך את הלוח אם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות המהירות, החכמתי.

בקשר לבקר -> אם אני אחבר אותו ואתקין דרכו XP והכל יעבוד -> הוא יעבוד יותר לאט, כי הוא מחובר דרך בקר IDE שמחובר אל הלוח בסלוט PCI, לא?

או שזה יעבוד באותה מהירות?

והאם כאשר אעשה זאת, עדיין אוכל להשתמש ב-IDE הרגיל שעל הלוח? כי הרי אם אחבר הארדיסקים ל-IDק שעל הלוח, המחשב ינסה להפעיל משם את מערכת ההפעלה, ולא מהבקר... נכון?

וכשאני מחבר את הבקר ומתקין Windows והכל... איך אני מגדיר לו בביוס שיעשה BOOT מהבקר?

פורסם

כל עוד אין לך כרטיס זולל מידע על ה-PCI (כמו כרטיס רשת שעובד כל הזמן על 100mbps) הפגיעה בביצועים אם בכלל תהיה אפסית.

בביוס יש לך את ה-boot sequance שקובע באיזה סדר הוא עושה boot. בין האפשרויות שם צריך להיות לך בקר/כרטיס חיצוני, זה משתנה מלוח ללוח, אם תביא רשימה של כל ההתקנים אני אנסה לעזור לך.

אין שום בעיה לעבוד עם הבקר שעל הלוח אם בנוסף לבקר השני

פורסם
  • מחבר
כל עוד אין לך כרטיס זולל מידע על ה-PCI (כמו כרטיס רשת שעובד כל הזמן על 100mbps) הפגיעה בביצועים אם בכלל תהיה אפסית.

יש כרטיס רשת שמכניס מידע בכ-50-100 K לשניה... זה לא יפגע בביצועים לפי מה שהבנתי מדבריך, נכון?

בביוס יש לך את ה-boot sequance שקובע באיזה סדר הוא עושה boot. בין האפשרויות שם צריך להיות לך בקר/כרטיס חיצוני, זה משתנה מלוח ללוח, אם תביא רשימה של כל ההתקנים אני אנסה לעזור לך.

אוקיי, אעשה זאת בזמן הקרוב, פשוט כרגע אין לי גישה למחשב.

אין שום בעיה לעבוד עם הבקר שעל הלוח אם בנוסף לבקר השני

אני חושב שהמשפט קטוע...

אבל האם התכוונת לומר כי לא תהיה לי בעיה לעבוד עם עוד הארדיסק מחוברים ב-IDE של הלוח?

כי הרי הסברת שיש לו בביוס אפשרות לעשות BOOT מהבקר...

אז אכן הגיוני שזה יפתור את הבעיה.

תודה רבה :)

בקשר לאפשרויות בביוס, כשתהיה לי גישה למחשב (אני מאמין שתוך שעה-שעתיים) אני אפרסם הודעה בה כתובות האפשרויות.

פורסם

50KByte\S מתגמד ליד ה-30MByte\S שההרדיסק יכול לעשות. זה בקושי 1-2% ירידה ככה שזה ממש לא משנה.

המשפט לא קטוע, אין שום בעיה לחבר הרדיסק אחד לבקר שעל הלוח אם והשני לבקר על ה-PCI ולעבוד על שניהם יחד, בלי שום קשר לאיזה מהם עושה BOOT.

חוץ מזה שאתה יכול לחבר גם את ההרדיסק השני לבקר PCI ובכלל לבטל את הבקר שעל הלוח אם אבל לא מומלץ.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה, הבעיה הסתדרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים