עבור לתוכן

לוח אם 1150 התלבטות מה הייתם לוקחים משני הדגמים? במבצע black friday

Featured Replies

פורסם

הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות של הלוחות G1.Sniper B5 ו H87M-D3H:

5475b9cb30c11.png

עכשו אתה צריך להחליט מה בדיוק אתה צריך מהלוח - האם אתה צריך יציאות גרפיות (ב G1.Sniper B5 יש רק יציאת HDMI), האם אתה צריך יציאת קול אופטית (ב H87M-D3H אין), האם אתה צריך חריצי הרחבה מסוג PCI Express X1, האם חשוב לך שיהיו יותר מ-2 יציאות USB 3.0 בפאנל האחורי וכד'. יש לציין כי סידרת ה Sniper נחשבת איכותית יותר, כך שזה גם יכול להוות שיקול עבורך.

פורסם
  • מחבר
הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות של הלוחות G1.Sniper B5 ו H87M-D3H: 5475b9cb30c11.png עכשו אתה צריך להחליט מה בדיוק אתה צריך מהלוח - האם אתה צריך יציאות גרפיות (ב G1.Sniper B5 יש רק יציאת HDMI), האם אתה צריך יציאת קול אופטית (ב H87M-D3H אין), האם אתה צריך חריצי הרחבה מסוג PCI Express X1, האם חשוב לך שיהיו יותר מ-2 יציאות USB 3.0 בפאנל האחורי וכד'. יש לציין כי סידרת ה Sniper נחשבת איכותית יותר, כך שזה גם יכול להוות שיקול עבורך.
תודה רבה על טבלה שאין לי מושג..בכל זאת מה עדיף? די מספיק לי 2 יציאות 3.0 pci e 1 אין בדגם D3H לא יודע עם איהיה לי צורך אולי בעתיד.. בעיקרון אני מצרף ללוח i5 2 סלוטים של 4 גיגה זכרון כרטיס מסך gtx560ti אופציה לעתיד הרחוק אולי לנסות קרוס פייר הזה שני כרטיסי מסך של ati וזהו ..לגבי הכרטיס קול הזה שיש בלוח אם סניפר חיבור אותו חיבור כמו בלוח d3h וכמו שאני כיום מחבר מערכת לכרטיס קול בלוח וזהו זה עובד או חיבור מיוחד? בכל זאת מה עדיף מה מתקדם יותר טוב יותר? סניפר? או ללכת על משהו אחר אני ממש מבולבל לא יודע מה לעשות ורצה לקנות עד 28 לסוף המבצע<br />

<br />

עם תוכל להשוות לי תלוח הזה אשמח<br />

http://www.tms.co.il/product/14211

כנל זה http://www.tms.co.il/product/12635

נערך על-ידי haim855

פורסם

הנה השוואה בין כל ארבעת הלוחות, כפי שביקשת:

5475f0e068e8d.png

מבחינת חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי - כל הלוחות מתאימים לדרישה שלך.

מבחינת מספר חריצי הרחבה מסוג PCI Express - גם אין בעיה מבחינת הדרישות שלך.

מבחינת כרטיס הקול - בכל הלוחות יש אותו כרטיס כל ו-5 או 6 יציאות אודיו. אם אתה משתמש כיום בחיבורי אודיו רגילים לחיבור המחשב למערכת (חיבור סטריאו בגודל 3.5 מ"מ), אז אין בעיה. אם אתה עושה שימוש ביציאה אופטית - לא כל הלוחות מתאימים לך.

מבחינת התכונות - הייתי מעדיף את ה Z97-G43 של MSI. גם המחיר שלו דיי טוב (פחות מ-500 ש"ח).

עבורך, לאור העובדה שאין לך דרישות מיוחדות, הייתי בוחר את הלוח הזול מבינהם, שזה ה G1 Sniper B5.

אגב, אם אתה מזמין לוח, תבקש מהחנות שידאגו לכך שגירסת הביוס תהיה מעודכנת בכדי למנוע מצב שבו הלוח לא יזהה את המעבד שלך.

נערך על-ידי smalul

פורסם

אתה מתלבט בין 2 לוחות, אח"כ מוסיף עוד 2 לוחות אפשריים ובסוף קונה לוח חמישי שלא ביררת לגביו דבר?

לידיעתך, הלוח שבחרת, ה Z87-GD65 Gaming, הוא הלוח הטוב ביותר מבחינת התכונות מבין כל חמשת הלוחות - יש לו כרטיס קול טוב יותר, יותר חיבורי SATA3, יותר חריצי הרחבה לזיכרון, הוא תומך גם ב SLI ויש לו 12 שלבי ייצוב מתח. החיסרון היחיד שלו הוא שהוא כנראה לא יתמוך במעבדי ה Broadwell (הדור החמישי), אבל זה ממש לא משנה (גם ככה מעבדים אלו אמורים להיות בשוק בערך כשנה בלבד).

פורסם
  • מחבר
אתה מתלבט בין 2 לוחות, אח"כ מוסיף עוד 2 לוחות אפשריים ובסוף קונה לוח חמישי שלא ביררת לגביו דבר?

לידיעתך, הלוח שבחרת, ה Z87-GD65 Gaming, הוא הלוח הטוב ביותר מבחינת התכונות מבין כל חמשת הלוחות - יש לו כרטיס קול טוב יותר, יותר חיבורי SATA3, יותר חריצי הרחבה לזיכרון, הוא תומך גם ב SLI ויש לו 12 שלבי ייצוב מתח. החיסרון היחיד שלו הוא שהוא כנראה לא יתמוך במעבדי ה Broadwell (הדור החמישי), אבל זה ממש לא משנה (גם ככה מעבדים אלו אמורים להיות בשוק בערך כשנה בלבד).

חחחח מה לעשות ככה זה שמתוסבכים שיש כל כך הרבה אפשריות..וכן בררתי עליו תעיין פה http://hwzone.co.il/community/threads/555445-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91/page2?#.VHYcssmFZlY

בסוף בחרתי תהכי טוב עוד 150 עוד 100 שקל שווה במיוחד במבצע מ 860 שקל ל 549 נקנה על ידי בדיוק האחרון במלאי (: אז לבסוף עשיתי בחירה טובה [= בקשר למעבד הולך לשבת עליו i5 4590

פורסם

שוב - אתה צריך לוודא שהלוח יגיע עם ביוס מעודכן בכדי שהוא יזהה את המעבד שבחרת (ה Core i5-4590), אחרת יכול להיות מצב שהמחשב כלל לא יפעל.

פורסם
  • מחבר
שוב - אתה צריך לוודא שהלוח יגיע עם ביוס מעודכן בכדי שהוא יזהה את המעבד שבחרת (ה Core i5-4590), אחרת יכול להיות מצב שהמחשב כלל לא יפעל.

מההההההההההההה זתומרת ?זה לוח ישן? זה לא אמור לזהות אותו לבד?

פורסם

1. ערכות השבבים מסדרה 8 (H81, B85, H87, Z87) שוחררו ביחד עם מעבדי ה Haswell ביוני 2013 (אם אני לא טועה). כל לוח שמבוסס על ערכות השבבים האלו מכיר בכל המעבדים שהיו קיימים בזמן יציאתו לשוק.

2. ביוני 2014 שוחררו מעבדי ה Haswell Refresh, ואיתם שוחררו גם ערכות השבבים מסדרה 9 (H97, Z97).

3. הלוחות המבוססים על ערכות השבבים הישנות יותר (מסדרה 8) יעבדו כמובן עם מעבדי ה Haswell Refresh, אך הם צריכים עדכון ביוס בכדי שהלוח יזהה אותם.

4. המעבד Core i5-4590 הוא מסדרת ה Haswell Refresh.

5. בד"כ כל יצרן לוחות מספק עדכון ביוס ללוחות ה"ישנים" יותר שלו בכדי שהם יתמכו במעבדים ששוחררו לאחר שהלוח יצא כבר לשוק.

6. בכדי לעדכן את הביוס בד"כ יש צורך במחשב עובד, כלומר יש צורך בשימוש במעבד שגירסת הביוס הנוכחית שלו כן מזהה.

7. יכול להיות שהלוח שתקבל הוא בעל גירסת ביוס ישנה שאינה מכירה את המעבד Core i5-4590. במקרה כזה ייתכן שהמחשב יסרב לעבוד בכלל, ואז תצטרך להשיג מעבד שהלוח כן מזהה, להתקין אותו, לעדכן את הביוס ואז להתקין את המעבד שלך.

שים לב שכתבתי בהודעה השנייה שלי שכדאי לדאוג לעדכון הביוס. אתה יכול לבקש מ TMS שיעדכנו את הביוס לפני שהם שולחים לך את הלוח (בהנחה שהלוח לא נשלח כבר).

אגב, יש אפשרות שגירסת הביוס שתקבל עם הלוח כן תזהה את המעבד שלך (זה תלוי מתי הלוח יוצר/כמה זמן הוא היה במחסן).

פורסם
  • מחבר
1. ערכות השבבים מסדרה 8 (H81, B85, H87, Z87) שוחררו ביחד עם מעבדי ה Haswell ביוני 2013 (אם אני לא טועה). כל לוח שמבוסס על ערכות השבבים האלו מכיר בכל המעבדים שהיו קיימים בזמן יציאתו לשוק.

2. ביוני 2014 שוחררו מעבדי ה Haswell Refresh, ואיתם שוחררו גם ערכות השבבים מסדרה 9 (H97, Z97).

3. הלוחות המבוססים על ערכות השבבים הישנות יותר (מסדרה 8) יעבדו כמובן עם מעבדי ה Haswell Refresh, אך הם צריכים עדכון ביוס בכדי שהלוח יזהה אותם.

4. המעבד Core i5-4590 הוא מסדרת ה Haswell Refresh.

5. בד"כ כל יצרן לוחות מספק עדכון ביוס ללוחות ה"ישנים" יותר שלו בכדי שהם יתמכו במעבדים ששוחררו לאחר שהלוח יצא כבר לשוק.

6. בכדי לעדכן את הביוס בד"כ יש צורך במחשב עובד, כלומר יש צורך בשימוש במעבד שגירסת הביוס הנוכחית שלו כן מזהה.

7. יכול להיות שהלוח שתקבל הוא בעל גירסת ביוס ישנה שאינה מכירה את המעבד Core i5-4590. במקרה כזה ייתכן שהמחשב יסרב לעבוד בכלל, ואז תצטרך להשיג מעבד שהלוח כן מזהה, להתקין אותו, לעדכן את הביוס ואז להתקין את המעבד שלך.

שים לב שכתבתי בהודעה השנייה שלי שכדאי לדאוג לעדכון הביוס. אתה יכול לבקש מ TMS שיעדכנו את הביוס לפני שהם שולחים לך את הלוח (בהנחה שהלוח לא נשלח כבר).

אגב, יש אפשרות שגירסת הביוס שתקבל עם הלוח כן תזהה את המעבד שלך (זה תלוי מתי הלוח יוצר/כמה זמן הוא היה במחסן).

המשלוח יצא..אבל הוא אמר שלי שלא תהיה בעיה אני בכל מיקרה אוריד את זה לדיסק און קי ודרך הביוס בפלאש שם יעדכן את זה עם צריך..ואם אני יסתבך שאני יפנה אליו הוא יעזור לי

נערך על-ידי haim855

פורסם

זה בדיוק כל העניין - אם הלוח לא יזהה את המעבד, כנראה לא תוכל להגיע לביוס (המחשב כנראה פשוט לא יגיב ויהיה תקוע על "מסך שחור"), מה שאומר שלא תוכל לבצע עדכון ביוס בשום צורה...

נערך על-ידי smalul

פורסם

היי חיים,

גם אני קניתי את הלוח שבמבצע לפני כמה ימים והוא הגיע כנראה עם ביוס בגרסא 18, מה שלא מתאים למעבד שלך.

בעקבות דיונים ומיילים עם היצרן (MSI) ובדיונים בפורום בעזרתו של שי, נאמר לי שללא מעבד מזוהה אין שום אפשרות לעדכן ביוס ולכן אצטרך ללכת לחנות ולעדכן שם.

תהליך שלקח 10 דק' שלאחריו הייתי עם ביוס מעודכן.

פורסם

יש לי את הסנייפר B5 אחלה לוח מומלץ מאוד

למרות כניסת HDMI אחת בכרטיס מסך המובנה אני לא רואה בו שימוש ובלוח יש הכל מהכל והוא מספיק מתקדם חסר לו RAID אבל מי משתמש בזה

שניהם זהים פחות או יותר הסנייפר מעוצב יותר יפה הפאנל האחורי שלו מעוצב במיוחד לגיימרים יש לו תאורה ירוקה סביב הכרטיס קול בפנים

פורסם
  • מחבר
יש לי את הסנייפר B5 אחלה לוח מומלץ מאוד

למרות כניסת HDMI אחת בכרטיס מסך המובנה אני לא רואה בו שימוש ובלוח יש הכל מהכל והוא מספיק מתקדם חסר לו RAID אבל מי משתמש בזה

שניהם זהים פחות או יותר הסנייפר מעוצב יותר יפה הפאנל האחורי שלו מעוצב במיוחד לגיימרים יש לו תאורה ירוקה סביב הכרטיס קול בפנים

אוף איזה באסה..משלוח יצא כבר אני מהקריות בכלל הם מנתניה ..מה לי ולשטויות האלה לנתחיל לשלוח להם את זה שוב וכל התהליך הזה..

הוא אמר לי שהמחשב כן יעלה שהוא יעזור לי עם אני אסתבך..טוב ניראה כבר מה נעשה..הלוח מהרתי לקנות עקב המבצע עליו..תמעבד ושאר החלקים אני קונה לא לפני ה10 לחודש יש זמן..

רגע ומה הדרך שהיא לעדכן אותו?

ומה סיכוים שהוא באמת לא יעלה יעבוד עם המעבד 4590 לי?

איזה מעבד אתה? חברתי אליו?

או שאני אתקשר אליהם מחר (שישי) על הבוקר אגיד להם לעדכן אותו אין לי מה לקבל תלוח הזה לא מעודכן זה הכל ושילחו אותו במהלך השבוע אני לא לחוץ לקבל אותו גמלא אין לי מה לעשות בו כרגע

חחח גם שאלתי בפורום שלהם ניראה מה יגידו לי

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=250930.0

נערך על-ידי haim855

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים