עבור לתוכן

זיכרון gskill לא תקין

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום..

לפני כמה חודשים העלתי פוסט ובו רציתי לדעת איך עושים o.c למחשב שלי.. לאחר דיון הוחלט לשדרג את החומרה... נוסף דיסק קשיח מסוג ssd וזיכרון שודרג מ-4 גיגה ל-8 גיגה.

קניתי דיסק קשיח מסוג ssd samsung evo 840 וזיכרונות מחברת gskill ripjaws.

לאחר חודשיים בערך התחילו לי בעיות במחשב כל שנייה המחשב נתקע ולפעמים פתאום עושה ריסט לבד.. בהתחלה חשבתי שמדובר בכונן ssd לא תקין לאחר כמה פעמים שהרצתי בדיקות סטרס על המערכת (pc check,memtest) גיליתי שהבעיה באה מהזיכרון.. הוחלף הזיכרון למה שהיה לי בעבר וראיתי שהתקלה לא חוזרת על עצמה.. עם הזיכרונות הגעתי לחנות ksp שמשם נרכש ומסרתי אותם אליהם במסגרת האחריות.. לפני יום קיבלתי הודעה שהמוצר נבדק ויצא תקין... יש למישהו מושג אולי קיימת תקלה אחרת שיכולה לגרום למחשב את הבעיות שהוזכרו או שפשוט חברת ksp מסירה מעצמה אחריות...?

אני שוב מזכיר הוחלף הזיכרונות והבעיה לא חזרה על עצמה...

פורסם

יכול להיות חוסר תאימות בין הלוח לזכרונות

אם הזכרונות מהירים יותר מ1600 (ולפעמים גם ב1600) והגדרת את המהירות שלהם ללא פרופיל XMP יכול להיות שההגדרה לא נכונה.

פורסם
  • מחבר

תראה בעיקרון הלוח אם שלי והמעבד ניהם תומכים עד 1333 הזיכרון שקניתי הוא 1600... יש מצב שזה בגלל זה? אם כן איך הגיוני שבמשך חודשיים המחשב עבד בסדר גמור ורק לאחרונה התקלה הופיעה?...

ומה זה xmp איך בדיוק אני מגדיר את הפרופיל?

פורסם

אתה צריך להפעיל את ה- XMP בביוס , אם אתה לא בטוח איפה הוא נמצא בביוס תעיין במדריך של לוח האם שלך.

פורסם

קודם כל מפרט יהיה נחמד, ובפרט -מה דגם הלוח, מה דגם הזכרונות ומה דגם המעבד.

1. בעיות בזיכרון גורמות לבעיות אקראיות - מסכים כחולים, קריסות, קבצים לא תקינים וכד'. העובדה שלא ראית בעיות עד עתה לא אומרת שלא הייתה בעיה - אולי פשוט לא הבחנת בה. מצד שני, בהחלט אפשרי שמדובר בבעיה אחרת, שהתחילה עכשו - בעיה בלוח, בעיה בספק הכח, בעיה במעבד או בעיה בזיכרון. מכיוון שהחלפת זיכרון והבעיה נפתרה, כנראה מדובר בבעיה בזיכרון (בהחלט יש אפשרות שהזיכרון החדש התקלקל).

2. בכדי לוודא כי אכן מדובר בזיכרון תבצע בדיקת זיכרון באופן הבא:

א. תריץ בדיקת +memtest86 על כל הזיכרון (כאשר גם הזיכרון הישן וגם הזיכרון החדש מותקנים) ותראה אם יש שגיאות (הבדיקה צריכה לרוץ במשך מספר שעות).

אם לא נמצאו שגיאות - הזיכרון תקין.

ב. אם נמצאו שגיאות, אתה תצטרך לבדוק כל מודול בנפרד בכדי לגלות איזה מהם גורם לשגיאות. הדבר דורש התקנה של כל מודול זיכרון בנפרד והרצת +memtest86 רק עליו (רק מודול זיכרון אחד מותקן על הלוח).

אם מתגלות שגיאות במודול זיכרון מסויים אבל לא במודולי הזיכרון האחרים באותו חריץ הרחבה לזיכרון - תחליף אותו כי הוא לא תקין. אם לא מתגלות שגיאות - הבעיה היא כנראה בתושבת/סלוט/חריץ הרחבה לזיכרון (ובסופו של דבר - בלוח או במעבד) או בשילוב בין הזכרונות.

ג. בכדי לבדוק האם הבעיה נובעת מחריץ הרחבה מסויים, התקן מודול זיכרון כלשהו בחריץ אחד והרץ +memtest86. חזור עבור כל אחד מחריצי ההרחבה שבלוח (כל פעם תעביר את מודול הזיכרון לחריץ הרחבה אחר).

אם לא מתגלות שגיאות - הבעיה היא כנראה אי-תאימות בין הזכרונות.

3. בנוסף אני מציע לבדוק האם קיים עדכון ביוס ללוח שלך - אולי הוא יפתור את הבעיה (יש עדכוני ביוס שמטרתם הוא לשפר תאימות מול זכרונות שונים).

4. אני לא חושב שהפעלת XMP תפתור פה את הבעיה - ללא שימוש ב XMP, הזיכרון יעבוד בתדר נמוך יותר או/ו בתיזמונים חופשיים יותר, אך הוא עדיין יעבוד בצורה תקינה. גם עם פרופיל XMP הזיכרון אמור לעבוד בצורה תקינה, כך שזה לא אמור לפתור כלום. במידה ואתה חושד שיש בעיה של זיהוי לא נכון של הזיכרון, אתה יכול לנסות להגדיר את תדר ותיזמוני הזיכרון באופן ידני (לתדר הנמוך ביותר מבין התדרים הנתמכים ע"י הזיכרונות ולערכי התיזמונים הגדולים ביותר הנתמכים ע"י הזכרונות) ולראות האם הבעיה חוזרת.

5. אם כלום לא עוזר - תמכור סט זיכרון אחד ותקנה במקומות אחד זהה למה שיש לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים