עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

שדרוג/החלפת לוח אם וזכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, יש לי את המפרט הבא:

מעבד אינטל Q9400 2.6 GHZ

לוח Gigabyte GA-EP45-UD3L

כרטיס מסך Sapphire HD4670 512 MB

זכרון g.skill DDR-2 4mb 900mhz dual (שני סטיקים של 2GB כ"א)

מארז Coolermaste centurion 590

ספק Pc power silencer 500w

(יש כמובן גם HD ו-כונן DVD אבל זה כבר פחות מעניין)

לצערי, אחד מהסטיקים של הזכרון שבק (הוא מקצר את המחשב) ולכן אני תקוע רק עם 2 ג'יגה זכרון, והמחשב איטי בטירוף... הבעיה היא שזכרונות DDR-2 מאוד יקרים וחשבתי שאולי כבר כדאי לשדרג לוח אם ולקנות זכרונות DDR-3 (בהזדמנות הזאת - כבר 8 ג'יגה לפחות).

רוב השימוש במחשב הוא לאינטרנט, עבודה משרדית וסרטים, כך שנראה לי טפשי להשקיע כסף בשילוש או בהחלפת המחשב לגמרי... תקנו אותי אם אני טועה.

מישהו יכול להציע לוח אם וזכרונות שיעבדו עם יתר המפרט הקיים (ושהמחשב יהיה מהיר כמובן)? עדיף בסכום שלא יעבור 1000 ש"ח (אם אפשר פחות, מה טוב), כי אחרת כבר משתלם להחליף את המחשב... עדיף מ-KSP (רק בגלל שנוח וקרוב)...

תודה רבה

פורסם

אתה יכול לחפש זיכרון יד שניה.

או להחליף כבר את כל המחשב...

פורסם

1. למצוא לוח היום שמתאים לתושבת 775 זה יהיה בעייתי ויקר. גם אם תמצא לוח כזה שתומך בזיכרון DDR3, לא בטוח שהוא יתמוך במודולים בגודל 8GB.

2. האם אתה בטוח שהבעיה היא בזיכרון? האם בדקת כל מודול זיכרון בנפרד בכל אחד מחריצי ההרחבה בלוח?

3. בקשר לקניית זיכרון DDR2 - אתה יכול לחפש זיכרון DDR2 משומש כפי ש Gimel הציע. מצד שני חיפוש ב zap מעלה את התוצאה הזו:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=733774

שתי החנויות הראשונות טוענות שהן מוכרות זיכרון DDR2 בנפח 2GB במחיר של פחות מ-130 ש"ח (כאן וכאן). אני לא מכיר את החנויות האלו ואני לא יודע אם אכן יש להם את הזיכרון הזה במלאי, אבל זה משהו ששווה לבדוק.

4. אם אתה רוצה מחשב חדש - ספק הכח שלך הוא כנראה בסדר (בהנחה שמדובר בספק הכח שבביקורת הזו), וגם המארז שלך (Centurion 590, קישור) הוא סביר לשימושים שלך. בקשר לדיסקים הקשיחים והכוננים האופטיים - יש לוודא כי הם לא בעלי ממשק IDE, מכיוון שממשק זה כבר לא קיים בלוחות אם מודרניים.

בקשר למחיר - שילוש בסיסי סביר (לוח, מעבד Pentium G, קירור למעבד וזיכרון בנפח 8GB) יעלה בסביבות ה-1000 ש"ח ב KSP (אולי קצת פחות בחנויות אחרות), ואם תרד בזיכרון ל 4GB, המחיר יירד בכ 150-200 ש"ח. מחשב כזה בהחלט יתאים לשימושים שלך (אינטרנט, עבודה משרדית וסרטים), אבל העניין הוא שאני לא בטוח שמעבד Pentium G בעל 2 ליבות יהיה עדיף על מעבד ה Q9400 שלך בעל 4 הליבות. אם אתה רוצה מחשב שייתן ביצועים יותר טובים, אני הייתי מציע לקחת לפחות מעבד Core i3, אבל זה יוסיף כ 200-300 ש"ח למחיר (סה"כ כ 1200-1300 ש"ח, קישור לדוגמא).

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.