עבור לתוכן

[שאלה] כדאי לשלב מעבד Xeon 5460 במחשב סלוני (HTPC)?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מעבד Intel Xeon 5460 המתאים לתושבת 771 ולוח אם Asrock G41-771.

המפרט הנוכחי של המחשב הסלוני הוא כזה:

מעבד: AMD Athlon X64 4000+ 2.11ghz (ישן רצח!!!)

מארז: Antec Minuet 350 HTPC Micro ATX Black Case With 350W PSU

לוח אם: MSI K9N6GM

זיכרונות: Kingston KVR800D2N6/1G

Kingston KVR800D2N5/2G

כונן קשיח: Fordisk KRD-S228064GBSSD

כרטיס מסך: MSI Radeon HD 5450 1GB DDR3

אני רוצה להחליף את הלוח והמעבד הישנים במעבד Xeon ומכיוון שהלוח 771 תומך בזכרון DDR3 - יש לי בשבילו stick של G.skill DDR3 4GB 1333Mhz 9-9-9-24 NT.

מבחינת הספק אני רואה שהוא 120 TDP (יותר גבוה מהi5 שלי עם 95 TDP). האם זה משפיע על משמעותית על הצריכה והחום שהוא מפיק והאם הוא יחזיק עם קירור סטנדרטי של Intel או Alpine 11GT?

אשמח לדעת מה חושבים.

פורסם

1. ה TDP של ה Xeon X5460 (קישור) הוא 120W, כלומר בעומס מקסימלי הוא יידרוש לפחות 120W מספק הכח. הוא אכן אמור להיות חם יותר מאשר מעבד Core i5 מודרני, כי הוא מיוצר בתהליך של 45nm (לעומת 22nm במעבדי הדור הרביעי של אינטל).

2. הקירור Alpine 11 GT Rev.2 (קישור) מתאים למעבדים עם TDP מקסימלי של 75W, כך שלא הייתי ממליץ להשתמש בו. בנוסף לא מצויין שהקירור הזה מתאים לסוקט 771, ולמרות שמיקום החורים לגוף הקירור בסוקט 775 נראה זהה למיקום החורים בסוקט 771 לא בטוח שזה אכן כך, ולכן ייתכן שגוף קירור שמתאים ללוח בעל סוקט 775 לא יתאים ללוח בעל סוקט 771.

3. קירור הסטוק המקורי שמגיע עם מעבד ה Xeon X5460 אמור להתאים - גם מבחינת מיקום החורים בלוח וגם מבחינת יכולת פיזור החום, אך בד"כ גופי קירור אלו פחות יעילים ופחות שקטים. אני לא חושב שבמארז כזה קטן שימוש בקירור כזה יהיה מומלץ.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

יתכן ואני אתקין אותו במחשב אחר שיש בו כרגע מעבד E8400 וקירור סטנדרטי של Intel. את הE8400 אני אעביר למחשב הסלוני (הוא יעבוד עם זכרון DDR2?)

על איזה קירור היית ממליץ למעבד Xeon?

פורסם

אתה רוצה להתקין מעבד Xeon המתאים לתושבת 771 בלוח בעל תושבת 775? זה דורש מודינג גם של התושבת (יש לחתוך 2 שגמים מהתושבת) וגם עריכת הביוס. בנוסף הדבר דורש שהלוח יוכל לתמוך ב FSB של 1333MHz ב"אופן טבעי". למידע נוסף קרא פה.

אם אתה אכן מבצע את הפרוצדורה הזו, אז אין בעיה להשתמש בקירור המיועד לתושבת 775, רק צריך לוודא שהוא יכול לעמוד ברמת החום שהמעבד מייצר. אני יכול להגיד לך שה Freezer 13 CO מתאים, אבל אני מציע לך להתייעץ בפורום קירור - אולי יש קירור יותר משתלם. בכל מקרה קירור סטוק של E8400 לא יתאים, כי ה TDP של ה E8400 הוא 65W (קישור) בעוד שה TDP של ה X5460 הוא 120W.

מבחינת הזיכרון - מכיוון שבקר הזיכרון נמצא על הלוח ולא על המעבד, התמיכה בזיכרון תלויה בלוח בלבד. לכן אם אתה משתמש בלוח בעל תושבת 775, הרי שתוכל להשתמש בזיכרון מסוג DDR2 (אלא אם כן הלוח הספציפי הזה עובד עם זיכרון DDR3).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

לא דיברתי על modding ללוח של 775, ראיתי בyoutube איך עושים את זה עם מדבקה מיוחדת וקצת שיוף. יש לי לוח של 771 והקירור של 775 מתאים לפחות בצורה. פשוט פחדתי בקשר ליעילות של הקירור עבור מעבד שפועל יותר במרץ.

חשוב לי רק לציין שהi5 במחשב שלי מקורר ע"י מאוורר סטמדרטי של Intel, שנועד לTDP מקסימלי של 75W ולמעבד i5 שלי יש TDP של 95W (התייעצתי פה בפורום לגבי כל רכיב למחשב שלי לפני שקניתי), כבר שלוש שנים עובד יפה מאוד.

בכל אופן אני אבדוק את הFreezer 13 CO הזה, בתקווה שאפשר להשיג בארץ ובמחיר שפוי.

תודה על העזרה בינתיים.

פורסם

1. שוב - אולי מיקום החורים לקירור בלוח נראה דומה, אך אני לא בטוח לחלוטין שזה אכן כך (בפורום שמצאתי באינטרנט נטען כי החורים עבור תושבת 775 יוצרים ריבוע בעוד שהחורים עבור תושבת 771 יוצרים מלבן). זה אומר שייתכן שגוף קירור שמיועד לתושבת 775 שיותקן בלוח בעל תושבת 771 אולי לא יתאים, וגם אם כן - אולי הוא לא יעבוד באופן הכי יעיל.

2. קשה לי להאמין שמעבד Core i5-2500 בעל TDP של 95W יגיע עם גוף קירור שנועד לפיזור חום עד 75W. אני יודע שיש לפחות 2 סוגים שונים של גופי קירור "סטוק" - אחד שמתאים עד 65W ואחד שמתאים עד 95W - סביר להניח שיש לך את השני.

3. הזכרתי את ה Freezer 13 CO כגוף קירור שיכול לעמוד ב TDP של 120W ושמתאים לתושבת 775. אני לא בטוח שהוא יתאים לתושבת 771. אני שוב אציע להתייעץ בפורום קירור - זה פורום שמתעסק בקירור "רציני" יותר. בכל מקרה אני לא חושב שתמצא קירור טוב למעבד כזה בפחות מ 100-150 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

שוב, ההתאמה לקירור בשני הלוחות היא זהה. אולי הסתכלת על החורים הרחוקים יותר של ההברגה למארז. על כל פנים, הפניתי את השאלה גם בפורום קירור. אני מוכן להוציא גם 100 ואפילו 150 ש"ח אם זה הכרחי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים