עבור לתוכן

המלצות ל-2 ניידים - 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

לפני כשנתיים התלבטתי בקניית נייד, ובעקבות המלצות מחברי הפורום, קניתי מחשב שהייתי מאוד מרוצה ממנו. היום בבוקר פרצו לדירה שלנו ובין השאר, גנבו את הנייד שלי ואת הנייד של אשתי. לכן אני פונה אליכם שוב בבקשת עזרה במציאת מחשבים חדשים. מכיוון ששנינו סטודנטים שעובדים, ואני ספציפית בלחץ של עבודות ותקוע עכשיו בלי מחשב, לא היה לי זמן לבדוק לעומק פרטים ולכן מצטער מראש עם המידע פה חסר.

מחשב 1:

מחשב שישמש את אשתי. בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט, מיילים ואופיס). היא לוקחת אותו איתה לעבודה וללימודים, אז חשוב שהוא יהיה קל מצד אחד, אבל לא קטן מדי מצד שני (לא פחות ממסך 10). אין העדפות מיוחדות בשאר הדברים. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ולא מחשב שיתחיל להיתקע עוד חצי שנה-שנה (אני בד"כ מריץ טיפולים למחשבים, ככה שהוא לא אמור להיתקע מטיפול לקוי). דבר נוסף - לא יודע אם פה המקום לשאול, אבל יש עניין לחפש טאבלט לצרכים האלה? או שעדיף נייד?

מחשב 2:

מחשב לשימושי האישי/ מחשב ראשי בבית. משמש אותי ללימודים (אינטרנט, אופיס...) ובבית לצפייה בסרטים, למשחקים (לדוגמא League of Legends, Rift). כמו שאמרתי, הפעם לא בדקתי לעומק את הדרישות להריץ משחקים כאלה, לכן לגבי רזולוציה וכאלה אני לא יודע לענות. אני לא מחפש מחשב לגיימרים, אבל כן רוצה מחשב שיכול להריץ את המשחקים בצורה סבירה ונוחה, ללא תקיעות ובעיות בכרטיס מסך.

* מסך - עדיפות ל14 אינץ'

* רצוי מקלדת מלאה

* עדיפות למשקל קל אבל פחות קריטי (אין באפשרותנו להשקיע יותר מדי אבל אני עדיין סוחב אותו ללימודים...)

* זמן סוללה - לפחות 4 שעות

* יציאות - חיבורים לHDMI ולVGA (אם אני טועה במונחים, הכוונה היא חיבור לטלוויזיה לצפיה בסרטים בHD וחיבור למקרן להצגת חומרים בשיעורים)

* גודל מינימלי - 1TB

בשני המחשבים עדיפות לDELL, אבל פתוחים להצעות.

בשני המחשבים חשובה אחריות של לפחות שנתיים.

התקציב שלנו הוא בערך 6000 ש"ח לשני המחשבים.

ישנה אפשרות לרכישה באילת בלי מע"מ אם אנחנו בוחרים מחשבים עד חמישי.

אם קיימת אופציה לרכישה יותר משתלמת בחו"ל שיש עליה אחריות, גם אשמח לשמוע.

תודה מראש על העזרה!

מאיר

פורסם

בעניין המחשב השני, אז מקלדת מלאה יש רק ב-15.6", אם אתה בוחר ב-14" זו מקלדת בסיסית ללא ספרות בצד כי פשוט אין מקום.

פורסם
  • מחבר

אם כך, אפשר לוותר על מקלדת מלאה. ההעדפה היא למסך 14, כל עוד יש למחשב גם את החיבורים הנוספים. אני יודע שלחלק מה-13 אין אפשרות לחיבור למדפסת/ מקרן.

פורסם

מדפסת - כל מחשב עם יציאת USB לצורך העניין

מקרן - הפרימיטיביים יהיו עם חיבור VGA, המתקדמים קצת יותר עם כניסת HDMI שתעביר גם סאונד "באותה נשימה".

אוקיי, לפחות בעניין המסך זה מובן.

לגבי המחשב הראשון - אם טאבלט או נייד, אז זה באמת תלוי שימושים. אני מניח שמבחינת גודל מסך 10 עד 13.3" אפילו כל עוד שומרים על משקל נמוך יחסית, נכון?

טאבלט אם זה אנדרואיד אז זה משהו שתצטרכו לבדוק בעצמכם אם זה מספיק. לעומת מחשב עם וינדוס.

פורסם
  • מחבר

לגבי המחשב הראשון - מבחינתי יכול להיות גם 14", כל עוד הוא באמת במשקל נמוך יחסית.

לגבי טאבלט מול מחשב - רציתי חוות דעת אם משהו עדיף. אם זו באמת רק העדפה אישית אז כרגע נתמקד במחשב. כמובן שאם יש המלצה על טאבלט ספציפי אשמח לשמוע גם אותה.

פורסם
  • מחבר

אחרי שהסתובבתי ובדקתי קצת, מצאתי 2 מחשבים שיכולים להתאים.

מחשב 1 לעבודה משרדית - http://ksp.co.il/?uin=24611

מחשב 2 לסמי-גיימינג - http://ksp.co.il/?uin=24621 (ירדתי מ-14")

כמה שאלות:

1. למחשב 1 (משרדי) - בהסתכלות שנתיים קדימה, יש טעם לקחת מעבד יותר חזק מi3?

2. מחשב 2 - כרטיס המסך נראה טוב, יש טעם במעבד יותר חזק או שלרוב i5 מספיק?

אשמח להמלצות/ הערות.

שוב תודה

פורסם

1. I3 יספיק לצרכים משרדיים בסיסיים גם בעוד 3-4 שנים (לכל היותר קצת שדרוג זיכרון).

2. המחשב השני שבחרת - לדעתי, לא לרכוש. מדובר במחשב חזק, אבל הביקורות לא חיוביות - פלסטיקה לא טובה, התחממות, מסך לא טוב.

לגבי הראשון - סה"כ אופציה לא רעה. שוקל 1.8 קילו - לא מאוד קל. אין לי מושג מה לגבי זמן סוללה, אם זה פרמטר חשוב. שים לב שהוא אינו כולל מערכת הפעלה. אופציה (יקרה יותר) אבל שוקל 1.5 קילו:

https://www.pc365.co.il/product-2224-HP_ProBook_430_G2_J4T95ES_%D7%9C%D7%9C%D7%90_%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99

גם אצלו זמן הסוללה אינו מדהים, 3-4 שעות.

לגבי מחשב לבית, שקול את זה:

http://ksp.co.il/?select=.268..271..724.&list=1&sort=2&glist=1&uin=24929&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

פורסם
  • מחבר

למען האמת, אחרי שבדקתי קצת, הבנתי שהדרישות שלנו קצת לא ראליות בתקציב הנוכחי. לכן החלטנו להתפשר קצת... במחשב הראשון ההתפשרות באה על חשבון המשקל (אחרי הרחבת אחריות והתקנת מערכת הפעלה הוא יעלה יותר מ2000) ובשני על חשבון משקל וגודל (ויתרנו על 14").

שאלה לגבי מערכת הפעלה - אני מעדיף ווינדוס 7 ורוב המחשבים היום נמכרים עם 8 או 8.1. למחשב הראשון מצאתי אחד בלי מערכת הפעלה. השאלה היא האם במחשבים המתקדמים יותר גם ניתן למצוא ללא מערכת הפעלה? או שזה מגיע רק עם 8 ומעלה?

מישהו יודע אם שווה לחכות לBlackFriday ואירועים דומים בשביל הקניה ואז אולי לקנות מחשבים יותר מתקדמים? האם מחשבים מתקדמים יותר גם נכללים בהנחות שיש בימים האלה או רק ה"פשוטים"?

תוספת: אני רואה שלמחשב שהצעת יש גם גרסת 14" במחיר קרוב. לדרישות שציינתי למעלה עדיף 14 או 15.6?

http://ksp.co.il/?uin=23938

נערך על-ידי miro

פורסם

1. מחשבים היום יגיעו עם ווינדוס 8.1. נכון, אפשר להתקין 7 - אבל לדעתי עדיף 8. מערכת פשוט יותר טובה, יציבה ומהירה.

2. בבלאק פריידי בישראל - אני לא יודע כמה המבצעים יהיו שווים, אבל מה שבטוח - בארה"ב הם יהיו. לגבי אחריות, זה עניין פרטני מול יבואן, יצרן ואפילו דגם (לרוב דגמים עסקיים מקבלים אחריות בינ"ל בניגוד לדגמיים "ביתיים").

3. אם המחשב ינוייד, כמובן שעדיף 14". אם לא - עדיף 15.6".

פורסם
  • מחבר

בסוף הלכנו על ה-13" ו-14".

תודה רבה לChevy וYoav על העזרה!

שאלה לגבי שימוש יומיומי במחשבים:

ב-14" פיספסתי שיש לו סוללה מובנית. בבית בד"כ המחשב מחובר לחשמל ואני יודע שזה סתם מזיק לסוללה וגורם למחשב להתחמם. במחשב הישן פשוט הייתי מנתק את הסוללה... יש פתרון לזה במחשב עם סוללה מובנית? מה ההשלכות מלבד קיצור חיי סוללה?

פורסם

אין מה לחשוש. גם אין צורך לנתק את הסוללה. זה לא בריא לסוללות ליתיום להגיע ל-100% טעינה (היא עלולה במקרה הטוב להנזק, ובמקרה הרע להתפוצץ), ולכן קיימים מנגנונים שפשוט מנתקים את מנגנון ההטענה (ולכן שהמחשב, ואפילו הטלפון שלך, מציג 100%, הוא קצת משקר כלפי מעלה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים