עבור לתוכן

עבודה, ספורט, תזונה ועייפות?

Featured Replies

פורסם

אתה לא אוכל גם פירות? אפשר דוגמא לארוחה עיקרית רגילה שלך?

פורסם

לא אוכל פירות מלבד מעט פטל/אוכמניות/פירות יער שהם דלים בפחמימות - וגם אז לא בכמות גדולה.

בארוחת בוקר אני משלב בין חביתה עם הרבה חמאה, אבוקדו, קצת גבינה שמנה, גבינות מסריחות ופסטרמה / נקניק.

אם תקעתי ארוחת בוקר גדולה, בצהריים אני לא מסוגל אפילו להסתכל על אוכל. אם כבר איזו קופסה של שמנת חמוצה או של פעם, או מנשנש קצת אגוזי מקדמיה.

אם לא אכלתי ארוחת בוקר גדולה ואני אוכל צהריים במסעדה, אני אוכל למשל סלט ירוק עם שמן זית ולימון או מרק (אם יש באותו יום מרק בצל או ברוקולי או אספרגוס), וכעיקרית פרגיות או סלמון על הגריל עם שעועית ירוקה עם חמאה ולימון.

בערב אני בד"כ כבר לא רעב, בד"כ מסתפק בקצת סלט ירקות וקופסה של קוטג' 9%, או מחסל איזו חפיסת שוקולד 85% (הולכות לי איזה 3-4 חפיסות שוקולד בשבוע), אולי קצת סלט חצילים עם מיונז.

בסוף שבוע כשמבשלים יותר יש בתפריט פשטידת כרובית/ברוקולי עם הרבה גבינות, ממולאים (בלי אורז, או עם כמות זניחה לחלוטין) עם הרבה שמנת מעל, מרקים כאלו ואחרים וכו'.

חוזר רגע לפירות - פעם ב בת הזוג מכינה לי שייק מקצת פירות יער, קצת חלב, קצת מים ושמנת מתוקה.

קצת קשה להתרגל בהתחלה כי התזונה המודרנית מבוססת על ים של פחמימות, אבל כשמתרגלים קל למצוא מה לאכול.

פורסם

תודה רבה על הפירוט.

לוותר באופן מעשי על פירות (מבחינה קלורית גרגרי יער כמעט ולא נספרים כמו ציינת) נראה לי קיצוני מעט מדי, כי לעומת דגנים, סה"כ מבחינה אבלוציונית התפתחנו לאכול הרבה מהם בלי בעיות.

ועושה רושם מהביקוש הקלורי שלך (שזה מונח שהנפצתי כרגע לכמה אתה רעב) שאתה לא יותר מדי פעיל גופנית או שבורכת בחילוף חומרים איטי יחסית. אני די בצד השני של הסקאלה (די פעיל ספורטיבית עם חילוף חומרים מהיר יחסית) ומנסיון אם אני מבסס ארוחת בוקר/ערב רק על סלט ירקות (רגיל)+חופן אגוזים+גביע יוגורט עם איזה רביעיית קוביות שוקולד מריר אני נעשה די רעב אחרי שעתיים-שלוש.

בנוסף על זה, מצטער על השליליות, אני מניח שאתה מודע לדיווחים על מתאם גבוה בין צריכה גבוהה שלחלבון, בפרט מן החי>>קזאין, מובילה לסיכון מוגבר משמעותית לתחלואת של סרטן.

עם זאת כמובן שלצריכה גבוהה של פחמימות נמצאה לא פחות אם לא יותר מזיקה לאריכות חיים בניסויים קליניים על עכברים, אבל הנה אבסטרקט מעניין שמצאתי עכשיו, שמצביע דווקא שצריכה גבוהה של פחמימות יחסית לחלבון דווקא שיפרה את התפקודים המטבלויים בעכברים לעומת דיאטה עשירה בחלבון:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24606899

it's too much for me to take...

פורסם

אכן אני לא מאוד פעיל גופנית, אבל מצד שני אם תחשב כמה אני אוכל ביום, מדובר בדי הרבה קלוריות. לדעתי הבנת לא נכון.

בארוחת בוקר/ערב אני לא אוכל סלט ירקות + חופן אגוזים + גביע יוגורט + קצת שוקולד. אם אני אוכל שוקולד מריר אני בד"כ אוכל את כולו (600 קלוריות). אין דבר כזה אצלי יוגורט, יש שמנת חמוצה או שמנת של פעם, ואני אוכל הכל (250-500 קלוריות בהתאם). גם אגוזים לא מדובר ב-2-3, אלא 100 גרם של מקדמיה, הם בעצמם 700 קלוריות ל-100 גרם. אני מסתובב סביב 2000 קלוריות ליום, לפעמים הרבה יותר.

אבל בכל מקרה, זה נכון שאם תאכל כמוני בימים הראשונים אתה תהיה רעב, כי הגוף שלך רגיל להיות מתודלק על ידי פחמימות, והוא לא ממש יודע מה לעשות עם שומנים. אחרי 2-3 ימים הגוף מתחיל להתרגל לפירוק שומנים במקום פחמימות ואז אתה כבר לא רעב אחרי ארוחה כזו, אלא שבע עד כדי פיצוץ. הנטייה שלי לנשנש נעלמה כמעט לחלוטין, זאת תחושת שובע כזו שקשה להסביר, פשוט לא בא לך עוד.

בנוסף, שים לב הדיאטה הזו לא עשירה כלל בחלבון, ולא מדובר בכזו. כמות החלבון נשארה פחות או יותר כמו קודם, אבל במקום לתדלק על פחמימות מתדלקים על שומן .צריכת החלבון מן החי שלי נשארה זהה למה שהיה קודם, אולי אפילו קצת קטנה.

לא בא לשכנע אף אחד בשום דבר, אבל אני יכול להעיד מניסיון אישי שהתזונה הזו עשתה לי רק טוב בכל הפרמטרים, ולגוף האישי שלי היא מתאימה הרבה יותר מאשר התזונה "המאוזנת" המומלצת בד"כ.

פורסם

הממ עכשיו אחרי שעברתי פעם נוספת על הפוסט הקודם שלך אי ראה שאכן מדובר על כמויות נכבדות של שמנת, לצד השוקולד והאגוזים. אישית אני כאמור מרזה מהר אבל כמויות כאלה של שמנת די מרתיעות אותי אני חייב לציין...

בכל מקרה, כל הכבוד על האיתגור העצמי ויהיה מעניין לקרוא עוד חומר ממנו שאבת את ההשראה למהלך הזה.

פורסם

חומר נוסף אתה יכול למצוא בחיפוש על דיאטה קטגונית בעברית או אנגלית. התחיל אצלי בתור ניסוי, ולאור התוצאות החיוביות מאוד ממשיך.

מה שמצחיק זה שלמרות הכמויות והקלוריות ירדתי תוך 3 חודשים למשקל בו הייתי לפני 12 שנה, ואחר כך הירידה נעצרה. כל זה בלי להרגיש או לנסות לווסת כמויות בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים