עבור לתוכן

שאלה לגבי לוח אם msi

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
מה בדיוק אתה מעוניין לשמוע?

אם הוא שווה קניה?

אני רואה שהוא תומך בהרבה סוגי זכרונות..יתרון בעתיד!

• DDR3 Memory
    DDR3 1066/1333/1600/1866*/2000*/2133*/2200*/2400*/2600*/2666*/2800*/3000*(*OC) MHz
    +CrossFire
    מחירו 500 שח
    אף פעם לא רכשתי msi אז שואל מתעניין עם שווה עם זה לוח טוב כנל חבר'ה?
    ניתן למצוא לוחות זולים יותר סביבות 150 פחות אבל עם פחות פונקציות..יחסית ללוח זה ניראה לי לוח מצויין (לפני רכישה שואל)

פורסם

בוא נשאל את השאלה בצורה אחרת - האם יש לוח אם היום שהוא לא "שווה קנייה"?

לוח אם בוחרים לפי סט של תכונות, צרכים ותקציב שמשתשלב עם שאר הרכיבים.

אין שום בעיית עם לוחות אם של MSI.

אז נחזור לשאלה העיקרית: מה הצרכים שלך?

פורסם
  • מחבר
בוא נשאל את השאלה בצורה אחרת - האם יש לוח אם היום שהוא לא "שווה קנייה"?

לוח אם בוחרים לפי סט של תכונות, צרכים ותקציב שמשתשלב עם שאר הרכיבים.

אין שום בעיית עם לוחות אם של MSI.

אז נחזור לשאלה העיקרית: מה הצרכים שלך?

i5 4590 מעבד שקונה בקרוב..

8 gb זכרון איזה עוד לא החלטתי 1600 או 1866 ..גם לא מפריע שיש תמיכה ברוב סוגי הזכרונות כמו הלוח שציינתי !לשדרוג בעתיד

כרטיס מסך יש לי gtx560ti שדרוג בעתיד ..בונוס ללוח שיש קרוספייר איך שקוראים לזה לאפשרות לשני כרטיסי מסך!

זהו מה יש עוד ביעקר רוצה לרכוש מחשב חדש שאיהיה טוב לעתיד הקרוב עם אופציות לשדרוג טובות בעתיד הרחוק!

אז ראיתי תלוח אם הזה שנותן אופציות טובות עם הרבה אפשרויות שניתן להחריב בעתיד אז שאלתי עליו שווה תהשקעה של 150 שח יותר מאשר לוח זול יותר שמחסיר אפשריות כמו תמיכה זכורונות וכו'

נערך על-ידי haim855

פורסם

יותר פשוט שתיכנס לפורום מפרטי מחשב ותענה על השאלון.

פורסם

אתה באמת צריך דיון על מפרט שלם.

בוא נעבור רגע על מה שכתבת:

i5 4590 מעבד שקונה בקרוב..

אז כל לוח אם עם תושבת LGA 1150 מתאים פה. זה עדיין ממש לא מעט צ'יפסטים ודגמים של יצרנים שונים.

8 gb זכרון איזה עוד לא החלטתי 1600 או 1866 ..גם לא מפריע שיש תמיכה ברוב סוגי הזכרונות כמו הלוח שציינתי !לשדרוג בעתיד

ראית לוח אם שלא תומך בDDR3 עם תדר כזה איפשהו? כנ"ל לגבי 8 GB של RAM.

זאת לא בדיוק דרישה מיוחדת.

כרטיס מסך יש לי gtx560ti שדרוג בעתיד ..בונוס ללוח שיש קרוספייר איך שקוראים לזה לאפשרות לשני כרטיסי מסך!

כל לוח אם מהעשר שנים פלוס האחרונות מגיע עם חריץ PCIe.

אם אתה מדבר על SLI (כי בכרטיסי מסך של nVidia זאת הטכנולוגיה), אז תלמד קודם כל את המשמעויות והאם זה בכלל נחוץ לך.

לא ברור איזה "שדרוגים לעתיד" אתה מחפש. קצת קשה לדעת איזה טכנולוגיה תבוא מחר ומה תהיה משמעות הקנייה שעשית היום במבט לאחורה.

תקנה מה שטוב לך עכשיו ותשתמש בזה.

נערך על-ידי multicore

פורסם
  • מחבר

חיחיחי חכמולוג שכמותך..התכוונתי ל CrossFire לא משנה אני כבר אפתח אשכול חדש במפרטי מחשב .."תודה"

אגב קח לוח ב300 שלא תומך

http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4729#sp

300+ לא תומך http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5020#ov

400שח לא תומך

• DDR3 Memory
    DDR3 1066/1333/1600 MHz

http://www.msi.com/product/mb/H87-G41-PC-Mate.html#hero-specification

מה שציינתי http://www.msi.com/product/mb/Z97G43.html#hero-specification

תומך

• DDR3 Memory
    DDR3 1066/1333/1600/1866*/2000*/2133*/2200*/2400*/2600*/2666*/2800*/3000*(*OC) MHz

אז מה העניין במה ששאלתי מה לא היה מובן ..שאלית כולה עם כדי לקנות תלוח הזה (שדרוג בעתיד) ניתן לך דגומא שאולי ככה תבין..עם אני אקנה מחשב חדש מחר ואחליט לקנות אותו עם זכרון תדר 1866 ובעוד חצי שנה לדגומא ארצה לשדרג לזכרון 2200 אז תיהיה לי תאפשרות ..מה לא מובן? כרגע לא שווה כי הם יקרים מאוד!

נ.ב 1600 1833 לא דרישה מיוחדת אז בגלל זה שאלתי עם שווה לקנות לוח עם ריבוי אופציות לתדרים של זכרונות כמו הלוח שציינתי זה הכל הרי זה הבדר של כולה 100+ שח

נערך על-ידי haim855

פורסם

@haim855

1. אני דיי בטוח שכל לוח בעל 2 חריצי הרחבה ומעלה בעל ממשק פיזי מסוג PCI Express X16 תומך ב CrossFire (מערך כרטיסי מסך של AMD). הסיבה - מערך CrossFire יסכים לעבוד גם ב X4.

2. תמיכה ב SLI (מערך כרטיסי מסך של NVIDIA) דורשת שכרטיס המסך השני יעבוד ב X8 לפחות, דבר שאפשרי רק בלוח שעושה שימוש בערכת שבבים מסוג Z87 או Z97, בהנחה שמדובר על תושבת 1150. בנוסף לא כל לוח בעל 2 חריצי הרחבה המסוגלים לעבוד ב X8 וערכת שבבים מתאימה תומך ב SLI - התמיכה ב SLI עולה כסף, ולכן לוחות כאלה יהיו יקרים יותר.

3. כמובן שיש לוחות שבהם יש רק חריץ הרחבה אחד מסוג PCI Express X16, ולכן הם לא תומכים ב CrossFire או ב SLI (הם מאפשרים להשתמש רק בכרטיס מסך אחד).

4. זיכרון DDR3 יכול לעבוד במספר תדרים, אך הנפוץ שבהם הוא 1600MHz. כל זיכרון DDR3 שמסוגל לעבוד בתדר גבוה יותר בד"כ יהיה יקר ולא משתלם (אלא אם כן יש לך צורך ממשי בזיכרון שעובד בתדר כזה). הסיבה - רוחב הפס שמספק זיכרון DDR3 בתדר של 1600MHz (שהוא 12800MB/s) ולמעשה גם בתדר של 1333MHz (שהוא 10664MB/s) הוא יותר ממספיק לרוב השימושים.

5. קשה לי מאד להאמין שמחירי זיכרון ה DDR3 שעובדים בתדרים גבוהים יותר מ 1600MHz יירד. למעשה מה שיקרה הוא שהזיכרון הזה פשוט יוחלף בזיכרון DDR4 - זה כבר קורה בשוק הגבוה (כתוצאה משחרור תושבת 2011-3) וזה יקרה כנראה בעוד כשנה לשוק הביתי הרגיל עם יציאת מעבדי ה Skylake. לכן אין מה לבנות על ירידת מחירי זיכרון DDR3 בתדרים גבוהים יותר.

6. אם תתקין מודול זיכרון שעובד בתדר X ומודול זיכרון שעובד בתדר Y הזיכרון הכולל יעבוד בתדר הנמוך מבינהם, כך שאם תקנה זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz היום ותרצה להוסיף עוד זיכרון בעתיד, אין טעם לקנות זיכרון שעובד בתדר גבוה יותר, שכן הזיכרון יעבוד בתדר של 1600MHz.

פורסם
  • מחבר
@haim855

1. אני דיי בטוח שכל לוח בעל 2 חריצי הרחבה ומעלה בעל ממשק פיזי מסוג PCI Express X16 תומך ב CrossFire (מערך כרטיסי מסך של AMD). הסיבה - מערך CrossFire יסכים לעבוד גם ב X4.

2. תמיכה ב SLI (מערך כרטיסי מסך של NVIDIA) דורשת שכרטיס המסך השני יעבוד ב X8 לפחות, דבר שאפשרי רק בלוח שעושה שימוש בערכת שבבים מסוג Z87 או Z97, בהנחה שמדובר על תושבת 1150. בנוסף לא כל לוח בעל 2 חריצי הרחבה המסוגלים לעבוד ב X8 וערכת שבבים מתאימה תומך ב SLI - התמיכה ב SLI עולה כסף, ולכן לוחות כאלה יהיו יקרים יותר.

3. כמובן שיש לוחות שבהם יש רק חריץ הרחבה אחד מסוג PCI Express X16, ולכן הם לא תומכים ב CrossFire או ב SLI (הם מאפשרים להשתמש רק בכרטיס מסך אחד).

4. זיכרון DDR3 יכול לעבוד במספר תדרים, אך הנפוץ שבהם הוא 1600MHz. כל זיכרון DDR3 שמסוגל לעבוד בתדר גבוה יותר בד"כ יהיה יקר ולא משתלם (אלא אם כן יש לך צורך ממשי בזיכרון שעובד בתדר כזה). הסיבה - רוחב הפס שמספק זיכרון DDR3 בתדר של 1600MHz (שהוא 12800MB/s) ולמעשה גם בתדר של 1333MHz (שהוא 10664MB/s) הוא יותר ממספיק לרוב השימושים.

5. קשה לי מאד להאמין שמחירי זיכרון ה DDR3 שעובדים בתדרים גבוהים יותר מ 1600MHz יירד. למעשה מה שיקרה הוא שהזיכרון הזה פשוט יוחלף בזיכרון DDR4 - זה כבר קורה בשוק הגבוה (כתוצאה משחרור תושבת 2011-3) וזה יקרה כנראה בעוד כשנה לשוק הביתי הרגיל עם יציאת מעבדי ה Skylake. לכן אין מה לבנות על ירידת מחירי זיכרון DDR3 בתדרים גבוהים יותר.

6. אם תתקין מודול זיכרון שעובד בתדר X ומודול זיכרון שעובד בתדר Y הזיכרון הכולל יעבוד בתדר הנמוך מבינהם, כך שאם תקנה זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz היום ותרצה להוסיף עוד זיכרון בעתיד, אין טעם לקנות זיכרון שעובד בתדר גבוה יותר, שכן הזיכרון יעבוד בתדר של 1600MHz.

מה עדיף 1600 או 1866?

עם אפשר גם הסבר טוב יותר מזה נותן כל הדרים האלה עם יש הבדל?

יש בksp 1866

[h=1]זיכרון למחשב G.Skill Ares 2x4GB DDR3 1866Mhz PC3-14900 Kit CL9-10-9[/h]420 שקל

ו1600 כ 400 שקל הבדל 20 שקל אז מה עדיף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים