עבור לתוכן

חשמל סטטי כשאני מחבר מחשב

Featured Replies

פורסם

לעיתים כשאני מחבר מחשב (מחבר את הכבלים שלו מאחורה), אני חוטף חשמל סטטי כשאני נוגע למשל בכבל רשת או בכבל של הספק..

איך אפשר להמנע מזה? האם זה מזיק? לעיתים יוצא לי לחבר מחשבים של אנשים ואני מתחשמל קצת

למה?

פורסם

תחליף את הכבל של החשמל, אולי הוא לא תקין. אבל אני מהמר שיש לך בעיה של הארקה בבית, נסה נקודת חשמל שונה שבאזור אחר בבית

פורסם
  • מחבר

אני שואל בכלליות, כי לפעמים אני מחבר כמה מחשבים של חברים וזה קורה לי..

איך אפשר להמנע מזה? והאם התכוונת לחבר כבל אחר לספק?

פורסם

חשמל סטטי ??

אם זה אכן חשמל סטטי אז הבעיה זה אתה. אתה נטען בחשמל סטטי ומתפרק דרך המחשב.

תלבש בגדים מכותנה 100 אחוז (גם הלבנים) בלבד, ואל תנעל נעלי גומי. רק עור.

פורסם
  • מחבר

אני עם נעלי ספורט..

מה הקשר?

פורסם

הקשר הוא שגומי מבודד חשמל.

תחפש ברשת חשמל סטטי ואולי תחכים.

פורסם

זה לא חשמל סטטי. אתה מקבל זרם ככל הנראה בגלל הארקה לא תקינה בבית.

תבדוק שהפחת בארון החשמל קופץ בצורה תקינה כשלוחצים עליו (זה הכפתור שיש במתג העבה בלוח. זה לא יתקן שום דבר, רק יוודא שאתם מוגנים מהתחשמלות בבית) ואם הבעייה היא לא רק במחשבים (למשל, אם אתה מקבל זרם כשאתה משתמש יחף בטוסטר או בכל מכשיר חשמלי אחר בבית)- להזמין חשמלאי.

פורסם
  • מחבר

האמת שזה קורה לי בעיקר בעבודה, ובעבודה אין לי אפשרות ממש לבדוק את החשמל עצמו...

פורסם
תחליף את הכבל של החשמל, אולי הוא לא תקין. אבל אני מהמר שיש לך בעיה של הארקה בבית, נסה נקודת חשמל שונה שבאזור אחר בבית

ניסית??

פורסם

הזרם הזה אינו חשמל סטאטי. הוא 240V מהשקע שמחלחלים בזרם קטן מתוך הספק למארז

בספק יש מעגל סינון הפרעות מייד אחרי כניסת הכבל מהשקע. הוא מיועד לסנן רעשים שהספק מייצר, ולמנוע מהם לצאת "אחורה" מהספק בחזרה לתוך הכבל, לשקע בקיר, וממנו להתפשט למכשירי חשמל אחרים בבית שיכולים להיות רגישים אליו (רדיו/טלויזיה, מתאמי רשת על חשמל, ציוד רפואי וכו')

המעגל מכיל בין היתר קבלים קטנים בין חוטי המתח והאדמה, בשביל להזרים לאדמה את ההפרעות שהוא מסנן (הזרם שלהן דיי קטן). חוץ ממנו, מארז המחשב מחובר לאדמה בשביל בטיחות - במקרה ש 240V פורצים ישירות למארז (בזרם גבוה שיכול להביא מכת חשמל רצינית) בגלל תקלה בספק, הזרם ילך מהמארז לאדמה וכך המארז לא יחשמל את מי שנוגע בו. מה שמשנה כאן הוא, שהיציאה של מעגל הסינון והמארז מחוברים לאותו חיבור אדמה בתוך הספק

אם חוט האדמה של המחשב מנותק, מעגל הסינון והמארז אינם מחוברים לאדמה חיצונית, אבל עדיין מחוברים אחד לשני. ההפרעות ממעגל הסינון יזרמו במסלול שהן כן יכולות - למארז, וממנו אליך כשאתה נוגע בו, או לכבלים חיצוניים (VGA, ethernet, USB וכו) אם מה שמחובר בקצה השני של הכבל מספק חיבור אדמה (לכן יכול לקרות למשל שהמחשב מחשמל רק כשהמסך מנותק ממנו)

כמה גורמים אפשריים לבעיה באדמה :

- כבל חשמל זול ולא איכותי (הכבלים האלה גם נראים דקים יותר משמעותית מכבלים נורמליים). בכבלים האלה יש חוטים דקים מידי שנקרעים (ולפחות בחלק מהמקרים הם שמו שם פלדה זולה כלשהיא במקום נחושת, שנקרעת ממש בקלות ובקושי מוליכה חשמל). אם נקרע חוט האדמה, המחשב יכול לחשמל. אם נקרעים הכחול או החום הכבל יכול לעלות באש. כבל כזה מחייב החלפה מיידית. זיהוי : כבל סיני ללא שם או סימנים כלשהם, בדרך כלל נראה דק משמעותית בהשוואה לכבלים נורמליים

Photo021.jpg

- תקע גרמני שמחובר לשקע ישראלי - 2 החיבורים של המתח מתחברים והאדמה לא, או תקע של מדינות אחרות מחובר דרך מתאם שמחבר רק את 2 הפינים של המתח

- בעיה בשקע או בכל הבית. אם הבעיה נראית כמו שקע או בית, בדוק על ידי טסטר (מברג שיש בו מנורת נאון) עד איפה היא מתפשטת - בדוק אם הוא נדלק בחור התחתון של שקע פנוי באותו מפצל אליו מחובר המחשב, בשקע אחר באותו חדר, ובשקעים אחרים בבית

- כבל מאריך שמי שיצר אותו לא חיבר את האדמה (בדרך כלל בכבל מאריך שיוצר במקום אם תקע ושקע שמורכבים ידנית)

נזק לחומרה בדרך כלל לא יקרה במצב קבוע (כשהמחשב עומד ועובד), כן יכול לקרות כשאתה מחבר ומנתק כבלים - במיוחד דברים כמו VGA בין מחשב נייד ומקרן, USBים וכדומה. ברגע החיבור והניתוק יכול לקרות רגע שבו חיבור האדמה של תקע ה VGA אינו מחובר אבל פין נתונים כלשהוא כן, ואז המתח הגבוה (בסדר גודל של 240V) נפרק לתוך ציפ בכ מסך וכדומה

חוצמזה, אם נפרץ בידוד בתוך הספק והאדמה מנותקת, הוא יכול לחשמל אותך בצורה רצינית ולא תהיה הגנה

חשמל סטאטי אמיתי לא נותן הרגשה של זרם קטן קבוע, הוא נותן הרגשה של מכה אחת יחידה כשאתה נוגע במשהוא ואחרי זה אין יותר חישמול

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי האמת אבל תודה.

מז"א כבל אדמה? פשוט אני מגיע לעבודה, רוצה לנתק מחשב שמחובר וכשאני נוגע בכבל רשת או בכבל תצוגה אני מתחשמל ומחכה כמה דק'..

השאלה למה זה קורה כי בדר"כ זה לא קורה לי.. המחשב היה דלוק הרבה זמן, כיביתי אותו וכשנגעתי בכבלים התחשמלתי

פורסם

פשוט מאוד.

יש בעיית הארקה במקום העבודה שלך. צריך שחשמלאי יבדוק את מערכת החשמל שם.

פורסם

יכולה להיות בעיית אדמה במקום העבודה, או בעיית אדמה במחשב ספציפי (ואולי בכל המחבים שיש שם, אבל עדיין בכל אחד בפני עצמו)

בעיית אדמה מקומית במחשב בלבד (שלא קיימת בכל הבניין) מסתכמת בדרך כלל בכבל חשמל בין המחשב והשקע :

- יש כבלים זולים שהחוטים הפנימיים שלהם נקרעים (וייתכן שבמקרה שלך נקרע חוט האדמה). כבלים כאלה מסוכנים בכללי, ובעיקר לא בגלל חוט האדמה אלא בגלל שהם יכולים "להתפוצץ" (כמו בתמונה בהודעה הקודמת שלי) או לעלות באש, כך סתם פתאום

וקורה שסתם משתמשים בתקעים שלא מתאימים לשקע ישראלי :

- תקע גרמני (2 פינים עגולים עבים) דיי נפוץ בכבלים של מחשבים, הוא מכיל אדמה ומיועד לחיבור לשקע גרמני אם אדמה. כשמחברים אותו לשקע ישראלי (שהוא מעולם לא היה אמור להתחבר אליו, אבל קצת בכוח הוא נכנס), 2 הפינים שמעבירים את הזרם מתחברים, האדמה לא

- תקע אמריקאי (2 פינים שטוחים אם חורים + 1 עגול), בריטי (דמוי "תקע מזגן" אם פינים מלבניים) וכו' "ניתן" לחבר אם מתאם, אלא שרוב המתאמים שנמכרים בארץ ובעולם מחברים רק את 2 הפינים של הזרם ולא את האדמה. ורובם גם לא בטיחותיים מכמה סיבות אחרות

קל לבדוק עד לאיפה הבעיה מתפשטת על ידי מברג טסטר פשוט. כשמחברים אותו למתח גבוה, הוא נדלק. תתחיל מהמארז של המחשב שמחשמל, ותתקדם - לחור האדמה (התחתון) במפצל שאליו המחשב מחובר, לשקעים אחרים בחדר / במשרד וכו'. אם הבעיה היא נקודתית, כנראה כבל לא תקין בין המחשב והקיר. אם ברמה של השקע בקיר ומעלה, תביא חשמלאי

פורסם

- תקע גרמני (2 פינים עגולים עבים) דיי נפוץ בכבלים של מחשבים, הוא מכיל אדמה ומיועד לחיבור לשקע גרמני אם אדמה. כשמחברים אותו לשקע ישראלי (שהוא מעולם לא היה אמור להתחבר אליו, אבל קצת בכוח הוא נכנס), 2 הפינים שמעבירים את הזרם מתחברים, האדמה לא

-

יש לנו חיבור אחד שכבר כמה חודשים תופס מקום בקיר ואף אחד לא מצליח להוציא אותו כי מישהו הכניס אותו בכוח ועכשיו אי אפשר להוציא אותו.

עכשיו שאתה אומר את זה אני מקשר.... :lol:

פורסם

ממה עשוי המכסה של השקע ?

אם זה פוליקרבונט (רוב השקעים ה "פשוטים" שבהם הבורג נמצא באמצע והפלסטיק שטוח, וכמעט כל ה "מעוצבים") תחזיק את המכסה ותשחק אם התקע ימינה-שמאלה בצעדים קטנים עד שייצא

אם זה פולימר פנולי (שקעים "פשוטים" שבהם הבורג קצת למעלה, חלק מה "מעוצבים" של "דיג", וישנים אם מסגרת אלומיניום מרובעת) תחזיק את המכסה ותמשוך בקו ישר החוצה, אל תנסה להטות אותו לצדדים יותר מידי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים