עבור לתוכן

2 זכרונות הפסיקו לעבוד בו זמנית

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי 2 זכרונות (2 סלוטים) במחשב ישן (3 שנים+)

יום אחד המחשב קיבל פריז, ואחרי זה לא עלה (אין צפצוף, רק מעבד וזכרון מחוברים)

אחרי שהחלפתי את הזכרונות באחרים המחשב עובד.

הבעיות עם הזכרונות לא חדש, יש עם המחשב הרבה בעיות אבל בדרך כלל הם עברו אחרי התעסקות של חיבור וניתוק רכיבים.

עד עכשיו חשבתי שיש בעיות ללוח אם בכללי, כי גם הכ.מסך לפעמיים לא עובד, ועוד..

מה שמפתיע אותי פה שזה נראה ששני הזכונות הפסיקו לעבוד בו זמנית, מוזר לא?

יש למישהו הסבר?

והאם יש דרך אולי להחיות אותם? או לוודא שהבעיה באמת בהם.

פורסם

תנסה לבדוק את הזיכרונות עם memtest86 , אם התוכנה מראה על שגיאות סימן שיש בעיה עם הזיכרון,

חלק מיצרני הזיכרונות מציעים אחריות לכל החיים , תנסה לממש אחריות אם יש בעיה עם הזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני זוכר כידי להפעיל

memtest86 אני צריך להכניס DOK עם התוכנה.

איך זה יעשה לזה boot אם זה לא מצליח להיכנס ל BIOS בכלל? המצב זה מסך שחור ללא צפצוף.

בכל מקרה ברור שמשהו דפוק בזכרונות, השאלה שלי הייתה איך יכול להיות ששני הסלוטים נדפקו ביחד

על הזכרון כתוב CEON אני לא מצליח למצא בכלל אתר לחברה הזאת, אין לי מושג איך למצא אם יש לזה אחריות. אני בספק.

פורסם
  • מחבר

כן קניתי את המחשב באייבורי, אני אתקשר לשאול.

כמו שאמרתי, מצאתי שני סטיקים של זיכרון זהה מחברה אחרת, איתם המחשב עולה.

המחשב לא עולה עם הסטיקים הישנים (גם אחד אחד, בכל סלוט, כל האופציות) לכן אני מסיק ששניהם לא עובדים.

אני ינסה לאפס את הביוס (למרות שאני בספק, סה"כ 3+ שנים זה עבד, לא נגעתי בהגדרות)

בכל מקרה שאלתי איך אפשר לעשות

memtest86 בהנחה שהמחשב לא עולה עם הזכרון הישן.

והאם אתם חושבים שיכול להיגרם נזק מלנסות את הזכרונות ה"מקולקלים" במחשב תקין?

תודה על התגובות.

פורסם

אם שני מודולי זיכרון התקלקלו בו זמנית החשוד המיידי שלי יהיה דווקא ספק הכח, בפרט אם מדובר בספק כח גנרי. כמובן שבמצב שלך הנזק כבר נעשה ולפי מה שאתה מתאר יכול בהחלט להיות מצב בו נגרם נזק גם ללוח ולכרטיס המסך.

אני לא חושב שייגרם נזק מבדיקת הזכרונות שלך במחשב תקין, אבל לא הייתי מציע לנסות זכרונות תקינים במחשב שלך - למקרה שמשהו (הספק) אכן "שורף" אותם.

בכל מקרה הייתי בודק את עניין האחריות - לזיכרון, ללוח האם, לכרטיס המסך ולספק הכח.

פורסם
  • מחבר

אני כבר עם זכרונות תקינים, אחרת אין לי מחשב :)

הספק בהחלט גנרי ויכל להיות שזה הוא.

המחשב עמד בעומסים של סביבות 100% במשך שעה ויותר בלי לקרוס

מצד שני קורס ברגעים רגועים יחסית..

אפשר לציין שהיו לא מעט BSOD, מכל מיני סוגים. ופריזים.

יש דרך לבדוק תקינות של ספק כוח?

פורסם

הבעיה אצלך היא לא שספק הכח לא עומד בעומס אלא שהוא אולי שולח מתחים לא תקינים (גבוהים מדיי) לרכיבים, דבר ש"שורף" אותם. אני הייתי מנטר את המתחים במערכת ורואה אם יש משהו חריג (תשתמש בתוכנה של לוח האם או בתוכנה כמו HWMonitor). בדיקת מאמץ לא ממש הייתי מציע מכיוון שיכול להיות שדווקא במצב כזה ספק הכח שולח מתחים גבוהים מדיי לרכיבים. בכל מקרה, אם הבעיה היא מספק הכח הנזק ללוח האם, ואולי גם לרכיבים נוספים, כבר נגרם. מכיוון שספק הכח הוא גנרי הייתי מציע להחליף אותו בכל מקרה לאחד של חברה מוכרת - במקרה הכי גרוע (המקרה שבו ספק הכח הוא לא הגורם לבעיות) יהיה לך ספק כח טוב למחשב הבא.

כמובן שיש אפשרות שהבעיה היא בלוח האם עצמו והוא הגורם לכל הבעיות. הייתי מציע לבדוק האם יש עליו קבלים נפוחים או מפוצצים.

בנוסף הייתי מריץ +memtest86 כפי ש dfcorp הציע, רק בכדי לבדוק את תקינות הזיכרון. אם מתגלה שגיאה אחת או יותר - משהו לא תקין (בזיכרון, בלוח האם או במעבד).

חוץ מכל הנ"ל אין יותר מדיי מה לעשות, פשוט כי התקלות שלך הן אקראיות ולא נגרמות כתוצאה מעולה מסויימת. הדרך היחידה לבדוק רכיבים היא ע"י החלפתם באחרים, אבל גם אז תצטרך להמתין עד שהבעיות יופיעו, ולא בטוח מתי ואם בכלל זה יקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים