עבור לתוכן

שילוב זכרונות במתחים שונים?

Featured Replies

פורסם

יש לי זכרון 8gb בסטיק אחד במהירות 1600 במתח 1.5 בcl 11

אפשרי לשלב אותו עם עוד 2 סטיקים של 8gb כל אחד במתח של 1.65 ב cl 9

על לוח אם z87 extreme3 asrock

נערך על-ידי ShaharSi

פורסם

אפשרי אבל לא כדאי אלא אם יש לך סבלנות למצוא הגדרות שייצבו את הענין, הלוח לא יודע לתת מתח שונה לכל סלוט בנפרד אז או שהוא ייתן לכולם 1.65V או שייתן לכולם 1.5V. אם נתן 1.5V הסטיק של 1.65V יקבל פחות מתח ממה שהוא דורש ויכול להיות שהוא יהיה לא יציב ויגרום לקריסות. אם נתן 1.65V הסטיקים של 1.5V יקבלו יותר מתח מהנדרש להם וזה לא כדאי. יש סטיקים שיעמדו בזה אבל יש כאלה שלא.

פורסם
  • מחבר

מדובר בסטיקים האלה .. האם הם יעמדו בהורדת מתח ל1.5?

K24-0107_chiclet01_ac_mn_3865543.jpg

פורסם

אני לא יכול לדעת מראש כזה דבר.. חייב לנסות אבל פה בדיוק הבעיה כי לא כדאי לקנות אם לא בטוח שיעבוד.

פורסם

1. אני לא הייתי מנסה להפעיל זיכרון שמיועד למתח של 1.5V במתח של 1.65V - יש סיכוי שהוא יתקלקל.

2. מה הדגם המדוייק של הזיכרון שעובד במתח של 1.65V? יכול להיות שהוא דורש מתח של 1.65V רק כדי לעבוד בתזמונים של 9-9-9 בתדר של 1600MHz, ואילו ובמתח של 1.5V הוא יעבוד בתיזמונים של 11-11-11 בתדר של 1600MHz או שהוא יעבוד בתדר של 1333MHz .

3. אם יש לך 2 מודולים של 8GB כל אחד, אז כבר יש לך זיכרון בנפח 16GB. נכון להיום (וכנראה גם לשנה-שנתיים הקרובות) אתה לא תצטרך יותר מזה, אז הוספת עוד 8GB לא תיתן לך הרבה ולכן לא שווה את הסיכון, אלא אם כן אתה יודע בוודאות שחסר לך זיכרון.

4. כמו ש AvlK הציע - אתה יכול לנסות לבדוק את זיכרון שעובד במתח של 1.65V ולראות האם הוא יכול לעבוד במתח של 1.5V - בהתחלה תבטל את ה XMP בביוס ותראה באיזה מתח, תדר ותיזמונים הזיכרון עובד. אם הוא עדיין עובד במתח של 1.65V, תשנה את המתח ידנית ל 1.5V ותראה האם המחשב מאתחל. אם לא - אתה תצטרך לבצע איפוס לביוס, אבל אם כן - אתה תצטרך לבדוק (בעזרת תוכנה כמו +memtest86) האם הזיכרון יציב ולא מייצר שגיאות. אם יש שגיאות - תגדיל את התיזמונים או/ו תוריד את התדר עד שתצליח למצוא מצב בו הזיכרון הזה עובד בצורה תקינה במתח של 1.5V. אם תצליח להגיע למצב כזה, אתה תוכל להתקין את המודול הנוסף שמיועד לעבודה במתח של 1.65V. רק שיהיה ברור - זה יכול לקחת כמה ימים (כל בדיקה של יציבות הזיכרון צריכה להימשך כמה שעות לפחות, בד"כ במהלך הלילה).

פורסם
  • מחבר

מלול הבנת לא נכון יש לי סטיק אחד כרגע במהירות שציינתי בפוסט הראשון ואני מעוניין להוסיף לו 2 סטיקים עם 1.65. תסתכל בפוסט עם התמונה בשביל הדגם של ה 1.65

פורסם

@ShaharSi

1. מההודעה הראשון הבנתי שיש לך מודול זיכרון אחד של 8GB שעובד במתח של 1.5V ועוד שניים שעובדים במתח של 1.65V ואתה רוצה לשלב בינהם. הניסוח של ההודעה שלך אינו חד משמעי - לא כתבת איזה זיכרון מותקן ואיזה אתה רוצה להוסיף אלא שאתה פשוט רוצה לשלב בינהם. אני הצעתי שתעבוד רק עם הזכרונות שעובדים במתח של 1.65V, כי 16GB זיכרון אמור להיות יותר ממספיק לרוב השימושים.

2. בקשר לדגם הזיכרון שעובד במתח של 1.65V - כן, הבנתי שזה זיכרון DDR3 מסדרת HyperX red של Kingston שעובד בתדר של 1600MHz ובתיזמונים של 9-9-9. בתמונה גם כתוב שהוא בעל נפח 8GB אבל מופיעים 2 מודולי זיכרון, דבר שניתן להבין ממנו שמדובר בערכה (kit) של שני מודולי זיכרון של 4GB כל אחד ולא בשניים בעלי נפח של 8GB כל אחד. הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא דגם כזה שעובד במתח של 1.65V באתר של Kingston. הדבר הכי קרוב הוא הזיכרון שמופיע בקישור הזה:

http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3B1K2_8GX.pdf

אם הייתי יודע את דגם הזיכרון המדוייק, הייתי יכול לחפש לפיו ולמצוא את דף הנתונים המתאים עבורו. אני חושד שהזיכרון בקישור הנ"ל זהה לזיכרון שלך, אבל אני לא 100% בטוח בכך (שם כל מודול הוא בנפח של 4GB ולא 8GB והצבע הוא כחול ולא אדום). אם זהו אכן הזיכרון שלך, שים לב למה שכתוב שם:

Each module kit supports Intel XMP (Extreme Memory Profiles). Total kit capacity is 8GB. Each module kit has been tested to run at DDR3-1600 at a low latency timing of 9-9-9 at 1.65V. The SPDs are programmed to JEDEC standard latency DDR3-1600 timing of 11-11-11 at 1.5V.

זה אומר שהזיכרון שבקישור הנ"ל יעבוד בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 9-9-9 במתח של 1.65V וזה יקרה אוטומטית כאשר פרופיל ה XMP מופעל. אם יעשה שימוש בנתונים שב SPD (פרופיל ה XMP בביוס יכובה), אז הזיכרון יעבוד בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 11-11-11 במתח של 1.5V, ולכן הוא יהיה תואם לזיכרון הקיים. מכיוון שאני לא יודע את הדגם המדוייק של הזיכרון שלך אני לא יכול להגיד לך בוודאות שזה מה שיקרה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

הדגם המדוייק שלי הוא זה

http://ksp.co.il/?uin=21133

ומה שאני רוצה לקנות ראיתי בעמוד יד שניה בפורום.

פורסם

1. התכוונתי לדגם של הזיכרון שעובד במתח של 1.65V - צריך לבדוק האם הוא מסוגל לעבוד במתח של 1.5V. הדגם של הזיכרון הקיים פחות מעניין פשוט כי ידוע כבר שהוא עובד במתח של 1.5V בלבד...

2. יש לציין שלמרות שזה לא סביר תמיד יש אפשרות של בעיית אי-תאימות בין הזכרונות.

3. יש לוודא כי הלוח שלך מסוגל לתת מתח של 1.65V לזיכרון (במידה ותחליט לעבוד רק עם הזיכרון שמיועד למתח של 1.65V).

4. הזיכרון הכי קרוב לזיכרון שבו אתה מעוניין שמופיע בלוח יד שנייה הוא זה. שים לב למה שהמוכר כתב:

4 מודולים של 4GB כל אחד (סה"כ שני קיטים,כל קיט 2 מודולים, 8GB ) דגם KHX16C9B1RK2/8
פועלים במתח 1.5V הסטנדרטי אבל נבדקו ואושרו ע"י היצרן לפעולה תקינה במתח 1.65V

א. זה לא 2 מודולים של 8GB כל אחד, זה 4 מודולים של 4GB כל אחד... בלוח שלך יש רק 4 חריצי הרחבה לזיכרון ואחד מהם כבר תפוס...

ב. המוכר כתב שהזיכרון הזה מסוגל לעבוד במתח של 1.5V.

ג. דף הנתונים של הזיכרון הזה:

http://www.kingston.com/datasheets/khx16c9b1rk2_8.pdf

שם כתוב:

Total kit capacity is 8GB. Each module kit has been tested to run at DDR3-1600 at a low latency timing of 9-9-9 at 1.65V. The SPDs are programmed to JEDEC standard latency DDR3-1600 timing of 11-11-11 at 1.5V.

וזה בדיוק מה שכתבתי בהודעה הקודמת שלי...

5. בפחות מ-400 ש"ח אתה יכול לקנות זיכרון חדש בנפח 8GB שעובד במתח של 1.5V.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

הפרטים האלה לא היו כתובים קודם. הוא עדכן את זה. לא על המתח והיה רשום שזה 2 קיטים של שכל סטיק הוא 8.

נערך על-ידי ShaharSi

פורסם

תבדוק שוב - אולי יש זיכרון אחר שפיספסתי בלוח יד שנייה וזה לא הזיכרון שהתכוונת אליו. בכל מקרה מדובר כאן ב-2 ערכות (קיטים) בנפח של 8GB כל אחת,כאשר כל ערכה מורכבת מ-2 מודולים בנפח 4GB כל אחד... סה"כ 16GB ב-4 מודולי זיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים