עבור לתוכן

קבלת רכיבים בדואר מחברים באמריקה

Featured Replies

פורסם

יש לי חברים באמריקה, ואני תוהה האם זה משתלם להזמין אליהם חלקים ושהם ישלחו לי אותם בדואר רגיל. נניח, משהו כמו כרטיס גרפי (או קטן יותר כמו SSD), להזמין אותו אליהם הביתה והם ישלחו לי אותו בדואר (רגיל או רשום?). לא בתוך הקופסא עם הקבלה או משהו, רק הכרטיס עצמו.

אני תוהה, עוצרים דברים כאלה במכס? למישהו יש ניסיון עם משלוחי דואר בסגנון?

פורסם

אין לי נסיון עם משלוח מחברים, אבל יש לי נסיון במשלוח "ללא קבלה" - אחרי שהזמנתי משהו מחנות בחו"ל והחבילה הגיעה מפורקת ועם חוסרים, המוכר שלח לי את הפריטים שהלכו לאיבוד בחבילה המקורית ללא קבלות ולא בדואר רשום, פשוט במעטפה מרופדת. הגיע תוך שבוע בלי שום בעיות. מצד שני, אלא לא היו פריטים שמגיעים לסף המס ממילא, ולכן אין לי דרך ודאית לדעת האם החבילה עצרה במכס או לא - פרט לכך שמאוד לא סביר שהחבילה הזו עצרה במכס ועדיין הגיעה תוך שבוע.

פורסם

חבילה קטנה (מה שנקרא "צרור") - יש סיכוי מסוים שיפספסו. מצד שני, אם מדובר במוצר שארוז באריזה מקורית, ואפשר לראות את זה בשיקוף, אני חושב שיש סיכוי גבוה יותר שייעצר. ואז תצטרך לשלם מע"מ לפי הקבלה, או בהיעדר קבלה לפי שווי שוק של המוצר.

אז תהיה מוכן בכל מקרה לשלם את המע"מ.

מה שאתה יכול לעשות הוא לבקש שישלחו בלי קבלה ובלי הצהרת שווי, אבל שישלחו לך בדוא"ל את הקבלה. ואז אם התמזל מזלך וזה לא נעצר - הרווחת. אם לא - המכס ישלח לך מכתב שחרור ובו תתבקש לספק מסמכים לערך הטובין. תפקסס להם את הקבלה, והם יעבירו את החבילה אליך או לסניף הדואר הקרוב ושם תשלם את המע"מ.

פורסם

פותחים גם חבילות מטעמים בטחוניים.

בפרט אם היא מגיעה במעטפה עלומה או לא ומכילה רכיבים אלקטרוניים.

מנסיוני חבילות שהזמנתי עם רכיבים (ולא בהכרח אלקטרוניים) נפתחו תמיד

ןלפחת בחצי המקרים ניזוקו - לפיכך, נגמלתי מזמן מהזמנה במארז עלום,

אלא במארז של המוכר עם ציון התוכן / מחיר.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי לאריזה מקורית או למשהו שנשלח מהחנות, יותר כמו: אני מזמין מהחנות לחברים, החברים מוציאים את המוצר (נגיד משהו גדול, כרטיס גרפי), בלי כל החוברות והאריזות, שולחים אלי בדואר בחבילה מרופדת ורגילה, בלי קבלות ובלי כלום. האמת שמה ש-Cahiml אומר נשמע הכי מדאיג, שאולי משקפים את הכל, רואים רכיבים אלקטרוניים, ואז מסיבות בטחוניות או לא יודע מה פשוט יפתחו את זה ויפרקו את זה או משהו בסגנון.

בכל אופן, תודה על המידע, אני אשקול את זה.

פורסם

כרטיס גרפי לעולם לא הייתי שולח במעטפה בלי האריזה (ובלי עוד אריזה משלי מסביב) - בטח שלא בדואר. הסיכוי שהוא יגיע ליעדו שלם קלושים.

פורסם

מנסיון - בדיקת המכס זה רולטה.

מן הסתם הם גם עושים בדיקות אקראיות.

אי אפשר לדעת מראש אם יבדקו או לא יבדקו את הצרור שלך.

פורסם

הפסקתי לנסות לתחמן את המערכת. אני מבקש מהמוכר לשים קבלה מקורית על הקופסא. לדעתי רוב החבילות המכילות חוטי חשמל ו/או בטריות נסרקות לעומק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים