עבור לתוכן

למה הכתובת הפנימית שלי משתנה כל הזמן?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי רשת בבית בין 2 מחשבים עם אלקטל שהוא גם ראוטר.

הבעיה שלי היא שכל כמה זמן הכתובת הפנימית של המחשב שלי למשל 10.0.0.1 משתנה וזה מפריע לי כי פתחתי פורטים מסויימים לאימיול בכדי לקבל HIGH ID ואחרי שהכתובת משתנה למשל ל-10.0.0.2 אז אני מקבל LOW ID.

למה הכתובת שלי משתנה ומה אפשר לעשות כי כל כמה זמן אני צריך לפתוח פורטים לכתובת אחרת וזה מעצבן.

פורסם

תגדיר למחשב כתובת ip קבועה דרך ההגדרות של הכרטיס רשת.

היא משתנה בגלל שהראוטר מביא לו כתובת רנדומלית בתחום מסוים.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להסביר לי בבקשה איך אני עושה את זה?

פורסם

איזה וינדוס יש לך?

למקרה שזה xp (ורוב הסיכויים שזה כך)

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=11;action=display;threadid=64411;start=0

פירסמתי בת'רד הזה למטה תמונה. השינויים לגביך הם: בסעיף 5 אתה מכניס שמה את הIP של הראוטר.

ושתי שורות מעל זה אתה כותב כתובת פנימית למחשב שלך, כך שיתחיל באותן שלוש אוקטטות( 10.0.0) כמו הראוטר.

מומלץ בשתי השורות האחרונות באותו עמוד להכניס את כתובות ה DNS של ספקית האינטרנט שלך.

פורסם

אני לא חושב שזה בוינדוז

זה משו שמגדירים בראוטר עצמו

אם יש לך אלקטל פרו אז תכנס לDNS hostname table ושם תבדוק מה שם המחשב שלך בוינדוז ותרשום לו איי פי קבוע ותעשה ADD

עריכה*

כמובן תעשה Apply ו Save changes

פורסם

דווקא לא. זה לא קשור ממש בנתב.

הנתב הוא רק זה שמחלק את ה-IP, אם הווינדוס לא מוגדר על אחד קבוע. הוא יחפש IP בשרת DHCP כלשהו, וימצא כזה בנתב.

אם מוגדרת בווינדוס כתובת IP מסויימת להשתמש בה, הוא לא יחפש שום שרת DHCP ויעבוד עם הכתובת שהוקצתה בווינדוס.

כמובן שעדיף להגדיר בווינדוס כתובת קבועה, מאשר להגדיר בנתב כתובת קבועה שתחולק למחשב מסויים, מכיוון שזה תהליך הרבה יותר מהיר מתהליך קבלת ה-IP משרת DHCP.

מומלץ בשתי השורות האחרונות באותו עמוד להכניס את כתובות ה DNS של ספקית האינטרנט שלך.

זה לא מומלץ, זה חובה להגדיר שרתי DNS. אפשר להגיד אותם או במחשב בהגדרות כרטיס הרשת (באותו מקום שמדברים עליו), או בחייגן שעל האלקטל המשודרג. אבל חובה להגדיר איפשהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים