עבור לתוכן

הבורסה תקרוס עד 2018... האומנם?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

גילי, אני לא זוכר איך גוזרים פונקציה כי אני לא לומד כלכלה, אחרי ה85 שלי במתקמתיקה, לפני 8 שנים, עשיתי כל שביכולתי לשכוח גרפים.

אני לא רואה אותך באנגלית.

ושלוש, אם זה גורם לך להרגיש טוב יותר לגבי עצמך - אתה יכול להמשיך להתנשא על אנשים שאתה לא מכיר באינטרנט. :s0432:

ארבע - הוא חזה גם את 2008...

ואם כבר מדברים, איפה כבודו לומד? רק אל תגיד לי מתמתיקה או כימיה או איזה מקצוע דפוק כזה... וזה דיון -- לקחת דברים של אנשים שאתה לא מבין - כדי להוכיח הנחות שלא אתה הגית זה לא רמה. אבל אני מבין, אין לך רמה אז אני סולח.

הנחת עבודה; אם אנשים יכלו לחזות ירידות שערים בבורסה, לא היו ירידות שערים בבורסה בנוסח מיתונים חדים. הכל יכול לקרות תמיד אבל הסיכויים עולים כאשר יש את הסביבה שהם יקרו. השאלה היותר עמוקה היא מה הסביבה צריכה להכיל כדי להביא את המיתון הבא. מיתון הבא הוא רק שאלה של זמן, בעוד שנה או בעוד עשרים אין הבדל. מבחינה אנליטית, לא כלכלית. הבורסה תאבד שערים בצורה גבוהה שתוביל למיתון אם יקרה X Y Z. מה הם X Y Z? אני שואל.

נערך על-ידי wraithLord

• תגובות 30
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא לא מתנשא, הוא אומר דברים עובדתיים שאתה מפרש כהתנשאות בגלל שאתה טמבל.

מה המטרה של השרשור הזה בכלל? ב 2018 הולכת להיות "קריסה" של הבורסה? אתה בטוח בזה? אוקיי, סבבה. לך ותשקיע בהתאם ותהפוך לעשיר מופלג. לבריאות.

:nixweiss:

נערך על-ידי Ido.G

פורסם
גילי, אני לא זוכר איך גוזרים פונקציה כי אני לא לומד כלכלה, אחרי ה85 שלי במתקמתיקה, לפני 8 שנים, עשיתי כל שביכולתי לשכוח גרפים.

אני לא רואה אותך באנגלית.

ושלוש, אם זה גורם לך להרגיש טוב יותר לגבי עצמך - אתה יכול להמשיך להתנשא על אנשים שאתה לא מכיר באינטרנט. :s0432:

ואם כבר מדברים, איפה כבודו לומד? רק אל תגיד לי מתמתיקה או כימיה או איזה מקצוע דפוק כזה... וזה דיון -- לקחת דברים של אנשים שאתה לא מבין - כדי להוכיח הנחות שלא אתה הגית זה לא רמה. אבל אני מבין, אין לך רמה אז אני סולח.

הנחת עבודה; אם אנשים יכלו לחזות ירידות שערים בבורסה, לא היו ירידות שערים בבורסה בנוסח מיתונים חדים. הכל יכול לקרות תמיד אבל הסיכויים עולים כאשר יש את הסביבה שהם יקרו. השאלה היותר עמוקה היא מה הסביבה צריכה להכיל כדי להביא את המיתון הבא. מיתון הבא הוא רק שאלה של זמן, בעוד שנה או בעוד עשרים אין הבדל. מבחינה אנליטית, לא כלכלית. הבורסה תאבד שערים בצורה גבוהה שתוביל למיתון אם יקרה X Y Z. מה הם X Y Z? אני שואל.

אולי אתה לא מכיר אותי אבל אני שנה ב' בכלכלה חשבונאות באוניברסיטה העברית , ממוצע כרגע מעל 90 אה ויש לי 148 באנגלית בפסיכומטרי.

הדברים שאתה כותב זה כמו שיגיע איזה אינדיאני משבט במעמקי האמזונס ויתחיל להגיד שאינטגרלים טורים גבולות ונגזרות זה קשקוש ושזה פשוט לא נכון , ככה רואה את ההתבטאויות שלך מישהו שמבין בתחום.

חבל שאתה עם כל "הידע באנגלית" לא ישבת לקרוא מאמר קצר של פול קרוגמן שנתתי לך קישור אליו פעמיים וניסית להבין אותו ואז אולי, אבל רק אולי , היית מחכים קצת לגביי תחום הכלכלה והפיננסים.

עידו

אם הוא באמת היה מאמין בזה הוא היה מגיע ל31 לדצ' 2017 ומוכר המון מניות בשורט - ככה היה עושה המון כסף , הבעיה היא שאם המניות לא נופלות הוא יכנס לחובות עצומים

נערך על-ידי giloman

פורסם

המאמר של פול קרוגמן לא כזה משנה. שוק ההון זה לא לגמרי כלכלה (כלכלות העולם משפיעות עליו - אבל החוקים הפנימיים בו לא תמיד אך ורק כלכליים).

אף אחד לא יודע מה יקרה בשוק ההון ב 2018. אף אחד לא יודע מה יקרה בשוק ההון בשום נק' שהיא בזמן. בזה נגמר הדיון.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

המאמר לא משנה מבחינת ההבנה של שוק ההון והבורסות - הוא משנה מאוד מבחינת המסר שנוגע לכל אלו שחושבים שהם "מבינים" .

אפשר בקלות להשליך את המאמר הזה על חוק מע"מ 0% לדירות - כל סטודנט שנה א' לומד למה כשדבר כזה קורה מחירי הדירות עולים לכל מי שלא זכאי להטבה , יורדים קצת למי שכן זכאי והמרוויחים הגדולים שמשלשלים לכיסם את רוב הכסף הם הקבלנים.

פורסם
  • מחבר

למה אני חושב שהוא מתנשא? נתחיל בזה שהוא כלכך בטוח בעצמו שכל דבר שהוא יגיד ינגד אותו כגאון ואותי כאידיוט, ואני לא אידיוט.

"

מי לא ידוע לגזור פונקציה" - אני. כי אין לי סיבה... גזירת פונקציות זה מקצוע של תיכון או תארים. תיכון סיימתי בהליכה עם באנג ביד. ואני לא לומד כלכלה או דברים בסגנון. מי לא יודע להתחיל על בחורות? מי לא יודע איך מכינים ריזוטו? אותו עיקרון... אתה מבין? ליצור ניגודיות על בסיס ידע כלכך לא הכרחי זה התנשאות - כשידוע שאני לא יודע והוא יודע שאני לא יודע - זה לשרת תסביך נחיתות/עליונות, כל דבר הכי לא קשור שיכול לשרת דחפים של חוסר ערך עצמי שמציגים את עצמם דרך הפרדה וביקורתיות.

אני יכול להמשיך לעלות ספקולציות אבל זה כלכך מובן מאליו תרבות הדיון פה, ליצור הפרדה ואז אהדה, נותן רושם של מישהו שמבין יותר ממה שהוא מבין באמת. יש הבדל בין הוראה, לבין התבלטות. מורים שעושים את החומר הלימודי מובן מאליו, מוציאים את הקסם מאחורי ההוראה בכך שהוא גורם לתלמידים שלו להרגיש טיפשים ובלי מוטיבציה אנשים שלא סקרנים מלידה לא ירצו ללמוד. בעצם זה counter-productive. אם הוא היה יותר נחמד ופחות מאשים, הייתי שואל מה זה מינוף ושאר דברים.

ומה שקרה בעצם, זה במקום להיות אינפורמטיבי, זה רק מרגיש אינפורמטיבי. ההבדל בין מימוש פוטנציאל, לבין שקר עצמי.

אחד ממיני רבים

http://investmentwatchblog.com/a-massive-stock-market-crash-is-imminent-these-men-predicted-current-economic-crises-no-one-listened-well-theyre-warning-us-again-video/

פורסם

אתה לא אידיוט, אבל אם אתה חושב שלך או שלכל בן אדם אחר, גאון ככל שיהיה, יש את היכולות לחזות מה יקרה במערכת מורכבת כמו שוק ההון העולמי - אתה טמבל. הוא לא מציג את עצמו כגאון, הוא מציג את עצמו כבן אדם שיודע מה הוא לא יודע. זה בהחלט עדיף על לחשוב שאתה יודע דברים שאתה לא יודע וגם שאין לך שום יכולות לדעת, אי פעם.

הטענה שזה לא קשור ליכולות הנוכחית שלך או של מישהו אחר לגזור פונקציה - היא נכונה.

נ"ב

האם הטענה שיש לך היכולת לדעת או לחזות דבר כזה היא אינה "התנשאות"?

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

נתפסת חזק לקטע של הנגזרת. כלכלה היא מקצוע מאוד מתמטי , יש מכשירים נגזרים כל כך מסובכים שלדוקטורים במתמטיקה יש קשיים בהבנה שלהם ולכן אדם שלא יודע לגזור פונקציה (או שלא זוכר) אין לו את הזכות להתנהג כאילו דעתו(או משהו שהוא קרא באינטרנט מכותב כריזמטי) היא הנכונה מבלי לתת שום נימוק הגיוני.

אתה אמרת שהתוצר לא יגדל - מה שפשוט לא נכון . אתה אמרת שהדפסה של דולרים תקריס את הכל - זה בעיקר יגרום לאינפלציה.

במקום לחשוב שאתה מבין את המציאות ויודע לחזות מה יקרה (מה שאפילו גדולי הכלכלנים לא אומרים - הם לא מגידי עתידות) תנסה לפתוח את הראש ולהבין מה שאנשים עם יותר ידע ממך בתחום כותבים.

פורסם
  • מחבר

קראתי את רוב המאמר, הוא מעניין. יש עקרונות שעל פיהם הכלכלה תאזן את עצמה, כפי שמוסבר במאמר. יש לי רק עניין אחד שנראה כמו fatal flaw בכלכלה של ימינו. ניקח את מודל הנקניקיות והלחמניות. נסתכל על שנת 2014. אני רוצה לייצר נקניקיות, מוצר. כדי לפתוח בית מלאכה שמייצר תוצר, אני צריך כסף. אני לוקח מהבנק 200,000 שקל, ואני צריך להחזיר 210,000 שקל, 7,000 כל חודש. כל חודש אני מרוויח 10,000 שקל. אני משלם את ההלוואה 7,000 כל חודש. בעצם לבנק יש בעלות על עסק הנקניקיות שלי, יש לו 7,000 רווח מתוך סוג של שותפות איתי בעסק הנקניקיות שלו. הבנק יקבל נקניקיות בשווי 210,000. התוצר והשקל הם המרה ישירה. אבל מה שהבנק הפסיד בהתחלה, 200,000 שקל הלוואה שהיו פעם שלי, הפך ל210,000 כשהחזרתי לו אותם. הוא הרוויח 10,000 שקל בכסך נקניקיות - תוצר.

מנגד נסתכל על נותני שירות, חברות שלא מייצרות תוצר אבל מרוויחות כסף. אם נסתכל על המודל מקודם, אותו הסכום, הבנק הרוויח 10,000 של מעלה טלפוני. רק מענה טלפוני, בלי טכנאים בלי כלום. מה שקורה בעצם, שלבנק יש 10,000 שקל שמגובה ישירות בכלום. נכון בעקיפין זה חוזר אליו דרך ה"נקניקיות" של מישהו אחר אבל בצורה ישירה בכסף הזה הוא על הנייר. במקרה אחד הגיבוי של הכסף היה נקניקיות, במקרה השני הוא מגובה בכלום. תתקן אותי (ואני מתכוון לכך) אבל לאורך זמן בלתי מוגבל, נוצר הרבה כסף שלא מגובה בכלום. כדי לא להראות את זה בצורה ישירה ואגרסיבית, הבנקים מנתבים את הכסף הזה לתוך אפיקים של תוצר. אבל הם עושים את בצורה חכמה. הם קונים חיטה ומשי, ומרוויחים עליהם, מה שיוצר עוד כסף לא מגובה כי בגלל שהבנק השקיע לא אומר שצריך לייצר יותר משי או חיטה, יש קצב גידול בעולם לעומת קצב תמותה ויש גידול אוכלוסיה קבוע. השאלה, כשיגמרו כל האמצעים שאפשר להשקיע בהם - והם יגמרו בסוף, מה יקרה? כשלא לא יהיה תוצר שאפשר לגבות בעזרתו את הכסף? זה כבר מתחיל לאט, בסין יש כמויות אדירות של נדל"ן מת. ערים שלמות בלי תושב אחד. בשנות בשלושים בורסת היהלומים העולמית עמדה לקרוס, הם יצרו תעלומה פרסומית מסביב טבעות אירוסין ומכרו כמויות אדירות. הדבר ההזוי, שלמכור יהלום זה בלתי אפשרי. בשנייה שיצאת מהחנות - הוא איבד 80% מהערך שלו. הפעם לא ילך להם כלכך בקלות. אנשים לא רוצים יותר תוצר. העולם בנוי על מספר פלגי ענק, הפרמאקולוגיה, המזון, הנפט והפיננסי. אנשים מפסיקים לקנות תרופות כימיות, כולם היום מדברים רק על תחליפים ותוספים וזה תופס. תעשיית המזון המהיר והחקלאות התעשייתית קורסות. אנשים לא קונים יותר מקדולנדס כמו פעם. קבוצות נלחמות בתאגידי מזון על מזון לא מעובד, אורגני בלי הדברה והשבחה גנטיים. והדברה, עיבוד כימיקלי והשבחה גנטיים הם אבני בניין שבלעדיהם ענקיות מזון לא יכולות פיזית להתקיים. אנשים יותר מודעים לאיכות הסביבה ורוב גורף מעדיפים לקקראתי את רוב המאמר, הוא מעניין. יש עקרונות שעל פיהם הכלכלה תאזן את עצמה, כפי שמוסבר במאמר. יש לי רק עניין אחד שנראה כמו fatal flaw בכלכלה של ימינו. ניקח את מודל הנקניקיות והלחמניות. נסתכל על שנת 2014. אני רוצה לייצר נקניקיות, מוצר. כדי לפתוח בית מלאכה שמייצר תוצר, אני צריך כסף. אני לוקח מהבנק 200,000 שקל, ואני צריך להחזיר 210,000 שקל, 7,000 כל חודש. כל חודש אני מרוויח 10,000 שקל. אני משלם את ההלוואה 7,000 כל חודש. בעצם לבנק יש בעלות על עסק הנקניקיות שלי, יש לו 7,000 רווח מתוך סוג של שותפות איתי בעסק הנקניקיות שלו. הבנק יקבל נקניקיות בשווי 210,000. התוצר והשקל הם המרה ישירה. אבל מה שהבנק הפסיד בהתחלה, 200,000 שקל הלוואה שהיו פעם שלי, הפך ל210,000 כשהחזרתי לו אותם. הוא הרוויח 10,000 שקל בכסך נקניקיות - תוצר. מנגד נסתכל על נותני שירות, חברות שלא מייצרות תוצר אבל מרוויחות כסף. אם נסתכל על המודל מקודם, אותו הסכום, הבנק הרוויח 10,000 של מעלה טלפוני. רק מענה טלפוני, בלי טכנאים בלי כלום. מה שקורה בעצם, שלבנק יש 10,000 שקל שמגובה ישירות בכלום. נכון בעקיפין זה חוזר אליו דרך ה"נקניקיות" של מישהו אחר אבל בצורה ישירה בכסף הזה הוא על הנייר. במקרה אחד הגיבוי של הכסף היה נקניקיות, במקרה השני הוא מגובה בכלום. תתקן אותי (ואני מתכוון לכך) אבל לאורך זמן בלתי מוגבל, נוצר הרבה כסף שלא מגובה בכלום. כדי לא להראות את זה בצורה ישירה ואגרסיבית, הבנקים מנתבים את הכסף הזה לתוך אפיקים של תוצר. אבל הם עושים את בצורה חכמה. הם קונים חיטה ומשי, ומרוויחים עליהם, מה שיוצר עוד כסף לא מגובה כי בגלל שהבנק השקיע לא אומר שצריך לייצר יותר משי או חיטה, יש קצב גידול בעולם לעומת קצב תמותה ויש גידול אוכלוסיה קבוע. השאלה, כשיגמרו כל האמצעים שאפשר להשקיע בהם - והם יגמרו בסוף, מה יקרה? כשלא לא יהיה תוצר שאפשר לגבות בעזרתו את הכסף? זה כבר מתחיל לאט, בסין יש כמויות אדירות של נדל"ן מת. ערים שלמות בלי תושב אחד. בשנות בשלושים בורסת היהלומים העולמית עמדה לקרוס, הם יצרו תעלומה פרסומית מסביב טבעות אירוסין ומכרו כמויות אדירות. הדבר ההזוי, שלמכור יהלום זה בלתי אפשרי. בשנייה שיצאת מהחנות - הוא איבד 80% מהערך שלו. הפעם לא ילך להם כלכך בקלות. אנשים לא רוצים יותר תוצר. העולם בנוי על מספר פלגי ענק, הפרמאקולוגיה, המזון, הנפט והפיננסי. אנשים מפסיקים לקנות תרופות כימיות, כולם היום מדברים רק על תחליפים ותוספים וזה תופס. תעשיית המזון המהיר והחקלאות התעשייתית קורסות. אנשים לא קונים יותר מקדולנדס כמו פעם. קבוצות נלחמות בתאגידי מזון על מזון לא מעובד, אורגני בלי הדברה והשבחה גנטיים. והדברה, עיבוד כימיקלי והשבחה גנטיים הם אבני בניין שבלעדיהם ענקיות מזון לא יכולות פיזית להתקיים. אנשים יותר מודעים לאיכות הסביבה ורוב גורף מעדיפים לקנות מכונית ירוקה, היברידית או נקייה שצורכת פחות דלק. והפיננסי רואה לאן זה הולך והוא מתחיל לפעול.

ידוע שארה"ב פלשה לעיראק בשביל הדלק, אבל כדי לייקר אותו, כי פחות ופחות דלק נמכר כל יום אז צריך להשלים במחיר.

כל שיגעונות האבולה והחיסון לשפעת ושאר בולשיט פיקטיבי. חיסון השפעת לא באמת משנה כלום, מחסנים כנגד 3 זנים כבחורף אחד יכולים להיות נות מכונית ירוקה, היברידית או נקייה שצורכת פחות דלק. והפיננסי רואה לאן זה הולך והוא מתחיל לפעול.

ידוע שארה"ב פלשה לעיראק בשביל הדלק, אבל כדי לייקר אותו, כי פחות ופחות דלק נמכר כל יום אז צריך להשלים במחיר.

עכשיו לפארמה -- האבולה והחיסון לשפעת. חיסון השפעת לא באמת משנה כלום. מחסנים כנגד 3 זנים כשבחורף אחד יכולים להיות הרבה יותר מ-40. חוץ מההייפ ומסע האימה שהתקשורת מנהלת בנוגע לאבולה - זו סתם עוד מחלה, מיני מאות. למה צריך לחסן מיליארד אנשים נגד מחלה שמתו ממנה 100, ומדבקת רק במגע ישיר ורק 25% - רחוק מלהיות מגפה. אני אגיד לך למה. אנשים צורכים פחות ופחות פארמה, הרבה פחות. צריך להמציא מוצר חדש ונחשק.

אמריקה עשתה את מיטב כספה באוכל עם אוכל מעובד, רעיל, מלוכלך - מפוצץ בכימיקלים. פירות וירקות שעברו השבחה גנטית והדברה שעכשיו הורגת את אוכלוסיית הדבורים. אנשים לא קונים יותר אוכל של תאגידים. יש עכשיו לוחמה על חוקיות עם חברת מונסטו כאשר הציבור דורש לתייג מזון שיש בו מרכיבים שעברו השבחה גנטית - והחברה מסרבת.

מה שקורה בעולם זה שיורד הביקוש, וזה לא היה צפוי, וכשהתוצר יאבד ערך - כך גם גילגולי הרווח הלא מגובה בנוצר מהלוואות.

אני מקווה שהבנת את הרעיון שלי. אני יערוך אותו בבית כי בדיוק סיימתי לעבוד. מה דעתך על המצב.

פורסם

התגובה שלך ארוכה בצורה פסיכית ואפילו לא מחולקת לפיסקאות , כשיהיה לי קצת יותר זמן אני אשב ואכתוב לך תגובה ארוכה באופן מסודר.

מה שכן הספקתי לקרוא זו הבעיה שלך מכסף על הנייר - ככה הבנקאות בעולם עובדת ועבדה המון שנים - כיום ברוב המדינות רק 10% מהכסף מגובה בשטרות , המשבר הגדול של 1929 ? הייתה נפילה בבורסה ואז כולם באו למשוך את הכסף של הבנק ולבנק לא היה מספיק. (לאף בנק בעולם אין מספיק)

אתה עסוק מידי במטבע , כסף זה משתנה נומינלי , אין לו ערך אמיתי אבל למוצרים תמיד יש- מציע שתחקור קצת על ההבדל בין משתנה נומינלי לריאלי.

מציע שתראה את הסרטון הבא (תתעלם מהאג'נדה המאוד אנטי מערכתית שלו - אבל ההסבר שם על כסף מדויק) מדקה 9 עד דקה 14

פורסם
אולי אתה לא מכיר אותי אבל אני שנה ב' בכלכלה חשבונאות באוניברסיטה העברית

משתתף בצערך.

בתור מי שעבר את המסלול לפני כמה שנים טובות - זה הזמן לברוח :)

פורסם

אני יודע, לא עובר יום שאני לא מצטער שלא שילבתי עם חוג שקר כלשהו כמו תקשורת

פורסם

לפחות מצאת סטאז'?

פורסם

כן כמובן, סוף סימסטר א' שנה שעברה

פורסם

בזמני היו סוגרים בשנה 3-4 אבל הבנתי שהיום זה טירוף.

Big4?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים