עבור לתוכן

עזרה בבחירת זיכרון

Featured Replies

פורסם

החלטתי ללכת על i7 4790K

איזה זיכרון להתאים לו? רוב הזיכרונות של DDR3 הם 1600MHZ, השאלה אם יש טעם להשקיע ב 2400 למשל..? (הלוח שאני רוצה תומך)

חושב ללכת כרגע על 8GB ובעתיד אם אצטרך אז להוסיף.. השאלה אם ללכת על סטיק אחד או 2 של 4 בשביל ביצועים..?

בכל מקרה חשבתי על Corsair, אבל פתוח להצעות

המון תודה

אה, עוד שאלה

יש לי Win8 על SSD, לדעתכם אצטרך להתקין מחדש או שיכול לתפוס?

פורסם

תקח סטיק של 8 ג'יגה במהירות 1600 ואתה מסודר.. אני אישית לא חושב שיש טעם להשקיע במהירות גבוהה יותר. מה שעוד חשוב לציין זה שסטיק של 2400 גבוהה הרבה יותר ואני לא יודע אם משתלם..

פורסם

אם אתה עובד עם יישומים שדורשים רוחב פס גדול לזיכרון ובחלק ניכר מהפעולה שלהם הם ניגשים להרבה זיכרון (אני מתכוון למצב בו כל פעולה דורשת גישה לכמה גיגות של מידע בזיכרון), אז כן - אתה תרוויח מזיכרון בעל תדר גדול יותר. העניין הוא שברוב היישומים זה לא המקרה, כך שאין ממש טעם להשקיע בזיכרון מהיר יותר, שהוא בד"כ גם יקר יותר. רק לצורך השוואה - הזיכרון הכי זול שמצאתי בנפח 8GB במודול יחיד שעובד בתדר של 1866MHz עולה כ-400 ש"ח (קישור). לעומתו, זיכרון בנפח 8GB במודול יחיד שעובד ב 1600MHz עולה כ-50 ש"ח פחות באותה החנות (קישור). ככל שתדר העבודה גדל, כך המחיר עולה. יכול להיות שזה שיש חנויות שבהן המחיר זול יותר ואז אולי ישתלם לקנות זיכרון כזה, אבל באופן כללי זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz אמור להספיק לרוב היישומים, אלא אם כן אתה יודע בוודאות שתוספת המחיר שווה את תוספת הביצועים שאתה תרוויח מזיכרון בעל רוחב פס גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי..

והאם ללכת על 8 בודד או 2 של 4?

יש המלצה למשהו ספציפי?

פורסם

שימוש ב-2 מודולי זיכרון יאפשר שימוש בערוץ כפול, דבר שמכפיל את רוחב הפס לזיכרון. העניין הוא שרוחב הפס של מודול זיכרון DDR3 יחיד שעובד בתדר של 1600MHz הוא 12800MB/s וזה יותר ממספיק לרוב היישומים. זה מסביר מדוע אין ממש צורך בזיכרון בעל תדר גבוה יותר וכן מדוע השיפור בביצועים, כאשר משתמשים בערוץ כפול, הוא קטן ובד"כ לא מורגש. מכאן שיש 2 גורמים עיקריים בבחירת תצורת הזיכרון (8GB במודול יחיד או ב-2 מודולים של 4GB כל אחד):

א. מספר חריצי ההרחבה לזיכרון בלוח האם - אם בלוח האם יש 2 חריצי הרחבה בלבד, אז שימוש ב-2 מודולי זיכרון ימנע הוספת זיכרון בעתיד (הרחבת הזיכרון תדרוש החלפת מודול אחד לפחות). אם בלוח האם יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון, אז עדיין יהיה אפשר להוסיף זיכרון נוסף בעתיד במקרה הצורך. בקיצור, צריך לדעת כמה זיכרון לכל היותר יותקן אי-פעם במחשב ולבחור את תצורת הזיכרון בהתאם.

ב. המחיר - בד"כ מודול זיכרון יחיד של 8GB יותר זול מאשר שניים של 4GB.

בקשר לדגם מסויים - פשוט תקנה זיכרון של חברה מוכרת, רצוי עם אחריות לכל החיים. אין צורך בקניית זיכרון עם גופי קירור. שים לב שאתה לא קונה זיכרון DDR3 שעובד במתח של 1.65V - זיכרון כזה דיי נדיר היום, אבל עדיין מומלץ לוודא שהזיכרון עובד במתח הסטנדרטי של 1.5V.

פורסם
  • מחבר

מעולה, תודה רבה

יודע לגבי השאלה השניה של ההתקנת מערכת הפעלה?

פורסם

אתה לא צריך לעשות שום דבר מחבית מערכת הפעלה כאשר אתה משנה משהו בזיכרון.

פורסם

יבגני לדעתי הוא שואל על להעביר למחשב חדש. (נראה מכל התגובה הפותחת שהוא מחדש מחשב)

לפותח הדין: אם הבנתי נכון והכוונה להעביר דיסק עם וינדוס שהיה מחובר למערכת אחרת, זה עלול לגרור בעיות ובהחלט לא מומלץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים