עבור לתוכן

לוח אם Gigabyte z97x gaming 7 עושה בעיות

Featured Replies

פורסם

שלום לפני כחודש קניתי לוח אם חדש z97x gaming 7 בנוסף לכרטיס מסך GTX 770OC 4GB עם 16GB של RAM

ולפעמים כשאני מדליק את המחשב מגיע השלב של טעינת ה-BIOS והוא פשוט נתקע לאיזה 15 שניות ועושה ריסטרט ורק בפעם השנייה עולה אל הווינדוס.

בעיה מוכרת?

פורסם

איזה ספק יש לך?

מה גירסת הביוס?

פורסם
  • מחבר

HK700-52pp 700w

F6 הכי חדשה.

פורסם

קודם כל נתחיל מזה שיש לך אחריות על הלוח, אז אולי כדאי שתשקול לממש אותה.

הבעיה שלך היא בעייתית מכיוון שלפי מה שכתבת היא מתרחשת באופן אקראי. בכל זאת, הנה כמה דברים שיש לבדוק או לנסות אם אתה רוצה לנסות לפתור את הבעיה בעצמך:

1. תבדוק האם יש באפשרותך לראות את מסך האתחול ולא את התמונה עם הלוגו של הלוח (ה Startup Screen) - בד"כ יש אפשרות לכבות את זה בביוס, ולפי החוברת של הלוח שלך אני חושב שלחיצה על F9 תציג את המסך המבוקש. בכל מקרה, המטרה היא לראות האם מזוהה שגיאה כלשהי במהלך האתחול.

2. נסה לטעון את הגדרות ברירת המחדל בביוס (ע"י שימוש ב F7 בביוס) - אולי יש לך הגדרה לא נכונה במצב הנוכחי. פעולה זו גם אמורה לבטל כל המהרה שביצעת למעבד או לזיכרון.

3. דאג לנתק כל התקן שמחובר למחשב (למשל התקני USB) - אולי אחד מהם מקצר.

4. וודא שהכל מחובר בתוך המחשב כמו שצריך.

5. אם הבעיה ממשיכה, אתה יכול לנסות לכבות בקרים בביוס, כמו בקר הקול, בקר הרשת ובקר ה SATA (יש לך שניים - אחד מערכת השבבים ואחד צד שלישי) ולראות האם הבעיה נפתרת. אם כן - כנראה יש בעיה בלוח.

6. אם כלום לא עוזר, אתה תצטרך להפעיל את המחשב עם מינימום רכיבים (לוח, מעבד, קירור למעבד, מודול זיכרון אחד, שימוש בכרטיס המסך המובנה וזהו) ולראות האם הבעיה חוזרת. אם כן - תנסה להוציא את הלוח מהמארז לגמרי ולראות האם הבעיה חוזרת במצב כזה (הפעלה עם מינימום רכיבים).

פורסם
  • מחבר

בדרך כלל הבעיה נפתרת כשאני מצליח לתפוס את ה-BOOT MENU F12 לפני שהמסך קופא ופשוט לבחור שיעשה BOOT מה-SSD למערכת הפעלה וככה הכל בסדר.

בכל מקרה התחיל לשלול דברים ואעדכן

פורסם

האם במהלך השבועיים האלו חיברת\הוצאת אחד מההרדיסקים | החזרת את הביוס להגדרות היצרן?

נשמע כאילו הSSD לא מוגדר להיות הראשון בתור שהמערכת עושה BOOT ... תבדוק בביוס האם הוא ראשון

פורסם

בהחלט יכול להיות שיש לך בעיה בסדר האתחול, כפי ש guylederer0 כתב. אם יש לך דיסק קשיח/כונן SSD נוסף שגם עליו יש מערכת הפעלה (אולי התקנה ישנה או אפילו ממחשב אחר) והמחשב מנסה לטעון אותה במקום את מערכת ההפעלה הרגילה שלך, זה יכול להסביר את הבעיה, אבל במקרה כזה בכל אתחול המחשב אמור לנסות ולאתחל ממערכת ההפעלה הישנה, אז זה לא מסביר מדוע לפעמים הבעיה לא מתרחשת. אגב, שמתי לב שאם מותקנות מערכות ההפעלה Windows 8.1 ו Windows 7 ואתה מנסה לאתחל ל Windows 7, יש שלב של טעינה, אתחול ואז טעינת מערכת ההפעלה (זה אולי נובע מכך של Windows 8.1 יש תהליך אתחול אחר לגמרי מאשר ל Windows 7, כך שלא ניתן להשתמש באותו ה bootloader) - אולי זה גם המצב אצלך.

פורסם
  • מחבר

כרגע ה-SSD הוא היחידי שנמצא ברשימה ככה שהמחשב מנסה לעלות רק ממנו את מערכת ההפעלה.

אני חושב שזה קשור לספק הכוח בלי יותר מידי סיבות פשוט ככה נראה לי.

מה באמת הדרך הכי טובה לבדוק את זה?

פורסם

לחבר ספק אחר

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא פשוט שלפעמים הוא לא מצליח לעלות את המערכת מה-SSD

כשאני נכנס ל-BIOS ובוחר שיעלה את ה-SSD הוא עולה יופי

פשוט לפעמים הוא כאילו מחפש ולא מוצא.

-------- עריכה

שמתי לב שה-BOOT נתקע בלוח אם ב- DEBUG LED מופיע A2 לאחר בדיקה השגיאה היא:

detect and install all currently connected IDE devices.

בדרך כלל ב-BOOT מוצלח הוא עובד ל-A0 ש-IDE נמצאו והותקנו.

נערך על-ידי טל משעלי

פורסם

נראה שיש לך בעיה בגישה להתקני האחסון.

א. האם יש לך עוד התקני אחסון, ובפרט דיסקים קשיחים, המחוברים למחשב? יכול להיות שאחד מהם "נתקע" ומעכב את תהליך זיהוי הכוננים. במקרה כזה נסה להפעיל את המחשב רק עם כונן ה SSD ובדוק האם הבעיה חוזרת.

ב. אם כונן ה SSD הוא היחיד שמותקן במחשב, ייתכן שהוא לא תקין. בדוק האם קיים עבורו עדכון קושחה (אם אתה מעדכן קושחה, רצוי שתגבה את המידע שלך). כמו כן בדוק את חיבורי המתח (מספק הכח) והמידע (כבל ה SATA) - וודא כי הם מחוברים בצורה טובה, ואולי אף נסה חיבורים אחרים (חיבור מתח אחר מספק הכח, כבל SATA אחר וחיבור הכונן לבקר SATA אחר בלוח). אם אתה יכול, בדוק האם כונן ה SSD שלך מזוהה בצורה תקינה במחשב אחר.

ג. בדוק האם יש עדכון ביוס ללוח - אולי זו בעיה בלוח שנפתרה בגירסה מעודכנת יותר של הביוס.

ד. אני אציע שוב לכבות את בקר ה SATA הנוסף שיש בלוח - אולי הוא הגורם לבעיה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

ניתקתי את הכונן הקשיח השני והבעיה עדיין חזרה על עצמה, ישנו עידכון קושחה לכונן ה-SSD זהו 840 EVO .

אבל אני חושב שמצאתי את הבעיה ואני כרגע עוד בודק את זה..אני חושב שהבעיה היא בכונן הדיסקים כרגע ניתקתי אותו ואני פשוט בודק אם זה קורה שוב אעדכן בהמשך תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים